icon

Rady na efektívne cvičenie po operácii platničky L5-S1

gilmorka
19. máj 2025

Ahojte. Prosím, poraďte, čo vám pomohlo najlepšie spevniť svalový ,,korzet,, aké cvičenie?
Som 10 mesiacov po operácii mikrodiscectomia, nemam stabilizáciu,len odstranili to čo tlačilo na nerv. Stav po operacii bol dobrý, zlepšoval sa postupne, chôdza,sedenie. Ale teraz poaledne dva mesiace začali bolesti spodnej časti chrbta,tlaky do ako keby kostrče a sedacich svalov, slabosť vrchnej časti tej zasiahnutej nohy a mierne trpnitie. Nahlasila som sa na kontrolu, budem trvat na kontrolnej mri ale chcem vyriešiť aj zmenu cvikov,resp.iny pristup

Mám cviky od fyzioterapeuta,ale pripadajú mi malo efektívne, resp.chcela.by som proste skúsiť u iného. Ale neviem u koho. Radia mi fyzioterapeuta ktorý rieši aj športovcov, že taký sú kvalitnejší.
SM systému sa bojim, jednak kvôli náročnosti správneho prevedenia,jednak je to také že sa bojím že to bude skôr trapenie, že ma proste nebude ,,baviť,, a tym padom chuť do cvičenia klesa.

Teraz mám niečo z cvikov Mckenzie a niektoré iné,fyzio mi spravil takú zostavu asi 15cvikov. Ale to mi zas príde nie dosť efektívne na budovanie tých svalov.
Ak máte aj skúsenosti s nejakými dobrými fyzio, prosím poraďte, západné Slovensko, TO,NR,PE,PN,TT, proste do hodinky z TO, nakoľko jazdy autom mi nerobia dobre.
Napr. Miro Laluha TN mi niekto radil. Alebo iných, ďakujem

simsalabim
19. máj 2025

SM system, ak sa spravne naucis, je velmi efektivny. A ze ta nebude bavit? No ved to ber ako investiciu do zdravia, bavit ta nemusi, to nie je povinne 🤷‍♀️ To tu chvilu cvicit nevydrzis? Pusti si hudbu…