icon

Rady na extrémne nadúvanie a kŕče v bruchu

12. mar 2025

Ahojte,

idem si po radu, lebo už neviem ako ďalej.

Mám extrémne nadúvanie, kŕče v bruchu a neustále nutkanie na stolicu akoby som išla mať hnačku.

Je to veľmi obťažujúce hlavne kvôli práci, pretože veľa šoférujem.

Bola som preliečená na helikobaktera, skúšala som vysadiť všetko z múky, potom mliečne , je to stále rovnako.

Užívala som aj probiotiká Biopron, bez zmeny.

Poradí niekto, čo by to mohlo byť? Cítim sa ako hypochonder.

Čo by mi pomohlo?

Za každú radu budem veľmi vďačná.

Ďakujem

martinka13
12. mar 2025

Podrobné vyšetrenie na gastro a kolonoskopiu

zuzka0605
12. mar 2025

syndrom drazdiveho creva pravdepodobne

majamat
12. mar 2025

a co vlaknina?

ako sa stravujes. netreba len vylucit nejake zlozky, no dolezite je aj robit medzi jedlami pauzu, neprejedat sa, neprehanat to s prijmom bielkovin, ci sacharidov a pod.

este napr existuje aj problem s Fodmap sacharidmi. existuje fodmap dieta - vygooglis.

ako gastro , tam ti bol zisteny HB? a ako si bola presne vysetrena? ja osobne mam napr malo kyseliny v zaludku, resp pri lahkom stravovani ok, no ak to prezeniem,travi mi horsie a niekedy to pride len tak. tiez ma niekedy naduva

kiki68
12. mar 2025

Asi najskor gastro vysetrenie komplet, mne pomaha kijimea reizdarm pro, dostanete v AT

simsalabim
12. mar 2025

Sibo otestovali?

autor
12. mar 2025

@majamat test zo stolice

belllinka
12. mar 2025

Gastroskopia, kolonoskopia nic? Ved to moze byt aj nieco vaznejsie.

autor
12. mar 2025

@simsalabim čo je to prosím

autor
12. mar 2025

@belllinka zatiaľ som bolal preliečena len na toho helikobaktera, dr. ma neposiela nikde

kiki68
12. mar 2025

Tak povedz he to neprechadza a nech posle na gastro, tam si s tym poradia

simsalabim
12. mar 2025

SIBO - syndrom bakterialneho prerastania tenkeho creva. Priznaky by sedeli, ale tie sedia aj na vselico ine - treba gastro vysetrenie.

autor
12. mar 2025

@simsalabim čo to znamená , pokiaľ pogooglim a dá sa s tým niečo robiť?

simsalabim
12. mar 2025

Samozrejme, ze sa s tym da daco robit. Specialne atb a dieta par tyzdnov. Nechce sa mi to tu vypisovat, na nete najdes vsetky info.

autor
12. mar 2025

@simsalabim dakujem krásne

jankak055
12. mar 2025

Podobne priznaky som mala pri klostridii. Doporucujem 3x denne probiotika osobne mi pomohol probiofix a nekadex.

autor
13. mar 2025

@jankak055 dakujem

16zolik16
17. júl 2025

@anonym_autor ahoj, prosím ťa napíšeš mi súkromnú správu? Chcel by som sa niečo opýtať

lilke
17. júl 2025
@anonym_autor

@jankak055 dakujem

Syn mal podobné príznaky. Postupne mal diagnostikovaného helikobaktera, intoleranciu laktózy a sibo. vtedy som kadečo googlila, jemu postupne pomohla masticha (helikobakter) a fodmap diéta (sibo). On musel byť bez ATB, kvôli alergii, a preliecil sa. Skús pozrieť obe aj ty.
@anonym_autor