Rakovina a 3 mesiace života
Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo
@yukki ono aj každé telo reaguje inak na hladovku. Moje telo reagovalo brutálne zle, mala som migrény, bolo mi vyslovene zle. Ľudia, ktorých poznám a absolvovali tieto dlhé hladovky, normálne chodili do práce a normálne fungovali a nič im nebolo. Jedna osoba mala skôr také "splíny", ale fyzicky sa cítila ok. Ale každopádne, hladovka nie je pre každého.
@0silvia0 Áno, tak som to myslela. Ľudia si zamieňajú hlad utrpením 🙂. Ale po tých troch dňoch už hlad človek necíti. A kým má na sebe viditeľné tukové zásoby, tak može byť kľudný, že má z čoho čerpať, pretože naše telo je stvorené inteligentne a nebude požierať samé seba, kým má k dispozícii tuk 🙂. Ale to je jedno, kto bude chcieť, si to zistí a načíta tak, ako ja 🙂
@0silvia0 Treba hlavne psychická príprava a presvedčenie, že v danej chvíli je to pre teba to najlepšie, čo možeš spraviť a treba robiť klystíry, lebo všetok odpad z hrubého čreva, ktorý sa ti denne tvorí sa ti potom znova vstrebáva späť do tela a to mohlo sposobiť migrény. Ale to si asi robila, keď si do toho išla. Hlavne to psychické nastavenie bez akýchkoľvek pochýb je najdoležitejšie, aby si nezadávala telu protichodné veci...fyzicky hladovka a psychicky pochybovanie o tom 🙂.
kontrolu mám zajtra 🙂
Dnes som platila kartou pri pokladni v Tescu na Dudvážskej ulici. Po zadaní PINkódu som zabudla stlačiť ok a opýtala som sa pokladníčky, či prešla platba. Ona mi niečo arogantne odvrkla a keď som jej povedala, že nemá byť arogantná, tak niekomu telefonovala, že je tu jedna pani (myslela tým mňa), ktorá platí kartou na stokrát a mne povedala, že keď neviem platiť kartou, poradia mi na informáciách. Je ona taká ku každému, alebo je to tým, že pľúcny nádor mi tlačí na hlasivky a mám dosť divný hlas? Ja som rada, že mi nemuseli urobiť tracheotómiu (lebo aj to mi hrozilo) a taká striga sa do mňa bude obúvať?
@beky1813 a kľudne, napíš, aký máš názor...asi taký, že ma v podstate obdivuješ, lebo 90 percent ľudí s touto diagnozou a metastázami, by už pojedlo tabletky, alebo by skákali z okna...Ja sa starám o dieťa, o domácnosť - mám samozrejme pomoc, ale snažím sa, aj pracujem, pokiaľ sa dá, neplačem do vankúša, chcela by som teba vidieť, ako by si to hrdinsky znášala.
@beky1813 nájdi si nejakú inú moju tému a chod tam otravovať, v tejto diskusii sa jedná o pomoc pri rakovine a nie o to, kto je proti mne - píšu sem ľudia, ktorým umreli príbuzní a kamaráti a nikto nie je zvedavý na tvoje drísty...pokiaľ budeš mať takúto skúsenosť, alebo budeš chcieť poradiť s liečbou, alebo sama ochorieš - nech sa páči, napíš. Inak tu nezavadzaj. Nájdi si nejakú moju tému n- napríklad o svokre - a tam mi odpíš...prípadne do každej mojej témy, ak to nie je téma o rakovine. Ďakujem....a zároveń sa ospravedlňujem tým ženám, ktoré sem písali k veci.
@anjika drzimmzajtra na Kontrole palceky 🙂
No dík 🙂- som aj zvedavá, čo to mám v tej hlave - či sa to bude sledovať, kedže to nie je zhubné, alebo ma doktorka pošle, aby som si to dala vybrať kvôli diagnostike - lebo ja som si vravela, že pri desiatej operácii si otvorím na operačnej sále šampanské (ešte tri by som musela mať)...si robím žarty a aby tomu naozaj tak nebolo.
Rakovina pankreasu je podľa môjho názoru tá najhoršia.
@anglicanka1981 je mi luto tvojho otca, ale miesas hrusky s jablkami. Terapeuticka hladovka nema vobec nic spolocneho s "mesiace dokopy nic nejedol". Tam ide o to, ze ten prijem stravy musi byt NULOVY, a pit len kvalitnu cistu vodu, nie ze dnes ani zajtra nic nezjem, a pozajtra si dam 2 lyzice zemiakoveho pyre....tym to vsetko pokazis a bud zacnes odznovu, alebo to vzdas
Myslim, ze rozhodujuci je kardiosport - poriadne telo prekyslicit. Vraj je rakovina sposobena kvasinkou, ktorej sa dari v zle okyslicenom prostredi (niektori tvrdia, ze v kyslom prostredi - co je logicke, lebo pri stiepeni cukrov pri nedostatku kyslika vznika kyselina).
@zuzka2288 keby to bolo take jednoduché...
@lavender273 Pozor aj na hovädzie mäso ! Svokra mojej sesternici pred rokom zomrela na chorobu šialených kráv , náš sused pred mesiacom detto, miestneho elektrikára družka detto..nemali to dedičné ale z infikovaného mäsa !
@tenerifka nie nikde o tom nepísali... miesto nákazu sa ani nedaro určiť, jej svokra pracovala v rakúsku ako opatrovateľka, elektrikárova družka nikde, čiže bola domáca pani ale často cestovali vo svete, sused pracoval v zahraničí, myslím si, že v Írsku... keď ochoreli, už zostali doma, od prvých príznakov do 3-4 mes. aj zomreli...naši lekári to ani nevedeli diagnostikovať, až tesne pred smrťou...a odvtedy už vôbec nekonzumujeme žiadne hovädzie mäso ani výrobky z neho... zuzka2288 : štítky vo veľkoobchodoch sú často prelepené, takže toľko k tomu...moja druhá sesternica už 20 r. pracuje v ŠVPS, viem to od nej, ako to beží na Slovensku, žiaľ :(
@anglicanka1981 Ale sama píšeš o nedobrovoľnom hladovaní, hladovanie musí byť dobrovoľné.
@zuzka2288 mozno je to jeden z vplyvov, ale chod sa pozriet hore do NOU, tam je kopec mladych akcnych ludi a vela sportovcov malo rakovinu. Ja tiez nie som domased, stale niekde na bicykloch, v zime lyze, mali sme zimy, ked sme boli na lyziach viac ako profi lyziari a k tomu bezky, co je riadne kardio, okrem toho som behavala pred chorobou aktivne a aj tak ma to dostalo...
@tilly Rakovinu ma kazdy (rakovinove bunky sa tvoria kazdemu, ale imunitny system ich priebezne likviduje). Rozhodujuce je nedat sa liecit na rakovinu, lebo to zarucene ten imunitny system oslabi (operacia) alebo skoro znici (oziare ci chemo). Najlepsie je nedat sa nikdy na to vysetrit alebo potom ignorovat to a robit veci na posilnenie imunitneho systemu. T.j. primerany nie prehnany kardiosport a co najmenej chemie v strave. Bohuzial ked si to sama nedopestujes/nevychovas asi sa tej chemii nevyhnes. Pripadne ked mas fakt znamych ci rodinu kde si to vies overit.

@zuzka2288 presne toto som robila rok po tom, čo mi prvýkrát oznámili rakovinu.......i tak som napokon musela na chemoterapiu, kvôli zhoršeniu...Každopádne to neuškodilo. Ale ani nepomohlo k vyliečeniu.
@0silvia0 dve deti, dom, drevo, fyzicky náročné zamestnanie, statok...... Toto už nie je o vôli len.... Súhlasím s tebou, aj verím, že za nejakých ideálnych podmienok sa to dá aj doma. Ja ich nemám.