Rakovina a 3 mesiace života
Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo
A možno aj preto, lebo som si povedala, že nesmie mi byť zle - tak som si vravela aj pred porodom, aj pred kazdou operáciou - a zatial bolo vzdy dobre ... len ktovie dokedy, predsa už starnem
Ja som od mája minulého roku brala yalkori...liek prestal učinkovať, tak mi ho zmenili. Keď som začínala liečbu, mala som 50kg - nič extra pre mna, dlhé roky som mala maximálne 53. Po dvoch mesiacoch brania xalkori som pribrala na 59. A odkedy ho vyše mesiaca neužívam, tak zase mám 53. Ako sú to taľafatky oproti tomu, že ide o život, ale vždy som si myslela, že pacienti s rakom iba chudnú a majú max 40kg.
No ja, okrem toho, že som počas jeden a polročnej liečby asi trikrát vracala, mierne pokašliavam, nevládzem dlho stáť, raz som sa nemohla v noci nadýchnuť a raz v noci som mala silné a rýchle tlkoty srdca, tak mi vlastne nič nebolo....ale ten hlas nemám ešte stále v poriadku, keď dlhšie hovorím, tak nevládzem a spievať už vôbec nemôžem.
Ak ma nezabije rakovina, tak nejaká hračka...Dnes v kuchyni som sa na jednej pošmykla a keby som o niečo silnejšie buchla do steny, tak si rozbijem hlavu. Som strašne nahnevaná.
A myslím si, že sú aj horšie choroby ako rakovina. Napríklad problémy so srdcom. Taký človek môže dostať infarkt aj v úplnom kľude...Alebo AIDS. Človeka s rakovinou väčšina ľudí ľutuje, aj ked niekdy je to prd platné, človeka s AIDS hned každý odsúdi a pritom to nemusí byť jeho vina - napríklad ho nakazia pri transfuzii krvi. A podla mňa aj takú chrípku zvládne niekto s rakom omnoho lepšie ako človek, ktorý maá AIDS. Či nie?
https://www.badatel.net/efektivne-a-netoxicke-m... pýtam sa admina, prečo bol tento link odstránený z mojho predošlého príspevku? je nevhodný, ak by mohol niekomu pomocť?
Prečo väčšinou neochorejú tí ľudia, ktorí sú zlí a druhým ubližujú? To by ma zaujímalo... Takým sa nestane nič.
Ten liek mal byť xalkori, až teraz som si všimla preklep. Inak závisí od toho, čoho rakovinu má človek. Lymfatické uzliny sú vraj celkom dobre liečiteľné. Ja mám teraz hlas v...ale už je to lepšie ako pred mesiacom. Ale aj tak mám chuť vraždiť, keď muž sa ma opýta na to, čo som mu povedala pred dvomi minútami. Napríklad pri obede mu vravím, že už nevládzem, dojem neskôr a on sa ma o chvíľu opýtal, či to dojem. Atď...😈😈😈
Ide niektorá z vás zajtra na prednášku Ako komunikovať s ľuďmi s rakovinou?
No ja som neveriaca, mňa určite nemiluje. V Boha neverím, lebo si myslím, že keby existoval, tak by napríklad nedovolil vojny. Ale verím v UFO a takisto v také danosti ako telekinéza, telepatia, atď...aLE neovládam ich.
V jednej brožúrke som čítala výborný vtip. Že držiteľ preukazu ZŤP má nárok na vyhradené miesto v MHD. Haha...už vidím, ako by som pýtala nejakú babičku, aby sa mi postavila. A popýtať niekoho iného, aby mi uvoľnil miesto - môžem mať aj sto pár, keď budú v MHD blbci. Ale ako na zabavenie je to dobré.
Ozaj, ked ste mali raka a dostali ste nádchu - trvala vám jej liečba dlhšie ako ked ste raka nemali? Mne sa to ťahá už cez dva týzdne. Mám tabletky na vykašliavanie hlienu, aj sprej do nosa som si kupila, som zvedavá, či mi to pomože.
pred chviľou som si namerala teplotu 37,9..super, dufam, že som nenakazila dieťa
Stále smrkám, beriem aj liek erdomed na vykašliavanie...a keby som za tenhto mesiac za každýé smrkanie dostala iba jedno euro, tak uťž si môžem kúpiť vilu pod slovínomm - možno fakt kvôli rakovi sa aj nádcha u mňa drží ako nalepená swekundovým lepidlom a nervy mám tam, že sa to nedá pred 22:00 ani publikovať, aj manžel hje chorý, dieťa zatiaľ iba pokašliava, ale my dospelí, máme na ústach rúško - no, možno som niečo chytila od syna, hlavne, že som machrovala, že nič na mňa neprešlo...hlas mám stále na nič....ale aspon, že už nemám teplotu, len smrkám ako o závod
uf, toľko preklapov - už si môžem kúpiť vilu pod Slavínom, sekundovým lepidlom...
preklepov - idem radšej dovariť polievku, nejako mi prsty nespolupracujú s klávesnicou
Aj ja som tak počula - ale to je nelogické...ved predsa 60kilový organizmus má byť silnejší ako 16kilový....ale boli také prípady, že trebárs z rotavírusu sa dieťa vystrábilo za pár dní a rodičia kaputt aj dva týždne
Kvôli mojej chorobe mám aj problémy s hlasivkami - po dlhšom rozprávaní sa unavím a častokrát mi nie je rozumieť...okrem toho mám druhý týždeň silnú nádchu, beriem aj lieky na vykašliavanie a hlas stále nemám dobrý. Keby som sa šetrila, možno by to už bolo lepšie. Ale mám trojročné dieťa, ktorému musím aj desaťkrát zopakovať, aby niečo spravilo, aj mužovi musím viac razy niekedy niečo zopakovať, lebo ma nepočúva, čo mu hovorím...pracujem ako telefonistka, aj učím nemčinu a tak prichádzam o zárobok. Dá sa nejakým spôsobom prinavrátiť hlas, aby som aspoň mohla vykonávať svoje zamestnanie? Lebo peniaze za rodičovský mi už nechodia a invalidný dôchodok mi nestačí.
@anjika 44 citim s tebou 🙂 skus sa informovat v skupine Zdravotnici na MK
ja mám ale tzv. obrnu hlasiviek, pohybujú sa mi pomalšie, ako by mali...našťastie tracheotomia zatiaľ nebola, ale aj tým ma krčný stršil začiatkom oktobra
..... dúfam, že toto nebude nejako iritovať admina ... posúvam len dobré veci, vedecky overené
V jednej brožure som čítala, ako sú odstupňované a opercentované jednotlivé postihnutia. A je zaujímavé, že strata končatiny je ohodnetená nižšími percentami ako malígny1. až 4. stupňa. Pri tom 4. stupni to aj chápem. Ja ho mám tiež. Ale predsa strata končatiny...brrrrr, to si ani necchem predstaviť - ako má taký človek si nájsť prácu, keď často majú problémy aj stopercentne zdraví ľudia?

@anjika44 lebo je x druhov chemosiek. Niektoré sa znášajú lepšie, iné horšie a potom to záleží aj od nás, každý znesie niečo iné a vlastne aj my máme vždy inú náladu. Raz znesies bolesť lepšie, na druhý deň horšie