icon

Rakovina hrubého čreva

dena366
25. jún 2022

Myslíte si, že chodíte k lekárom s Vašim problémom a oni k Vám pristupujú so skutočnou vážnosťou a riešia Vaše problémy. Ani zďaleka…
Moja skúsenosť s nemenovanou lekárkou mala veľmi smutný záver. Ak sa Vám chce čítať, poviem Vám môj príbeh od začiatku. Všetky moje problémy sa spustili s pôrodom. V roku 2020 sa mi narodila dcérka. Tehotenstvo bolo bezproblémové. Prvý problém začal pri pôrode. Skončil akútnou sekciou. Po pôrode som mala trombózu, ktorá bola ale diagnostikovaná až ako stav po trombóze. Uf vtedy ma prvý krát striaslo. Veď som mohla umrieť a dcérka by už nemala mamu… tento problém sme zvládli no začali moje problémy s trávením. 6 mesiacov bez prestávky hnačka. Vtedy mi teda k celiakii, ktorú mám od detstva diagnostikovali aj alergiu na sóju, laktózu a mliečnu bielkovinu. Myslela som si, že moje problémy tým prestanú… neprestali. Začali bolesti brucha, nafukovanie, pichanie v podbrušku, hnačky sa striedali so zápchami a pridala sa aj krv v stolici. Známa mi doporučila novú gastroenterologičku u nás v meste. Tak som si povedala že vyskúšam. Za pokus nič nedám. A veru dala som… ale o tom až neskôr. Pani doktorka sa na začiatku zaujímala. Opäť mi brala krv na alergie/ intolerancie. A všetky možné testy. Spravila mi rektoskopiu. Jej konečný záver bol hemeroidy a syndróm dráždivého čreva. Za 1 a pól roka som ju navštívila 12x, 4x pohotovosť a 2x chirurgiu s bolesťami brucha. Neustále mi všade opakovali že som zdravá nič mi nie je. Všetky moje problémy spôsobujú hemeroidy a syndróm dráždivého čreva. 7.3.2022 sa začalo peklo. Každá jedna moja stolica bola krvavá. Nie trošku… veľmi. Zavítala som teda opäť k mojej gastroenterologičke. Jej reakcia? Úplný výsmech. “Ale veď to vieme moja veď sa poznáme”. Naveľa naveľa mi dala o mesiac termín na ďalšiu rektoskopiu (mimochodom za 1,5 roka to bola už piata). Další mesiac som čakala na výsledok - nešpecifický zápal hrubého čreva. Tento výsledok som sa dozvedela až od obvodnej lekárky lebo jej ho poslali. Úplne ma odmietli vôbec objednať na akúkoľvek kontrolu. Šialené… Za obvodnou lekárkou som teda prišla s fotkami mojej stolice či je skutočne toto normálne. Obvoďáčka sa zhrozila. Obtelefonovala nejakých známych a vybavila mi gastro v Bratislave. Verili by ste, že som dostala termín hneď o 2 dni? A verili by ste že mi tiež spravili len rektoskopiu ale so záverom aký som nečakala ani v najhoršom sne? Mám 27 rokov, 2 ročnú dcéru a mám rakovinu esovitej časti hrubého čreva. Aktuálne ležím v nemocnici po resekcii hrubého čreva… Verím tomu, že všetko dobre dopadne. Musí. Kvôli dcére tento boj musím vyhrať ale v hlave mi stále “šrotuje” otázka: Ako budem môcť veriť lekárom po tejto skúsenosti?

marlent
25. jún 2022

@dena366 a ona ti na to co povedala? Ok ak su to hemeroidy a cipky nezaberaju tak nepatrala dalej? To je nonsens...a presne nie sme lekari aby sme si ordinovali sami...ak v dnesnej dobe clovek nema znameho lekara co ma znameho niekde clovek sa nikam nedosta e

marlent
25. jún 2022

Fakt sa mi rozum zastavuje nas tymto prispevkom...tie cipky ti nepomohli ani na chvilu ze chvilkove zlepsenie? Nechapem ako toto mohla ignorovat a 2 roky

modrymotyl8
25. jún 2022

@dena366 no lenže problém je v tom že nájsť iného lekára nie je problém, ale problém je v tom že nie každý spraví kolono v celkovej anestéze, mne inak črevo nevedia prejsť už to skúšali.

dena366
autor
25. jún 2022

@marlent keď už sa nenašlo vysvetlenie v hemeroidoch tak ešte mi stanovila diagnózu syndróm dráždivého čreva takže ak to podľa pani doktorky nespôsobovali hemeroidy bol to syndróm dráždivého čreva. Jednoducho začarovaný kruh a žiadne iné možnosti zdá sa podľa nej neboli.
Nie čipky nepomohli. Dokonca som koľko krát mala pocit že zavedením čípku sa mi tam niečo ešte viac rozdráždi lebo následná stolica bola ešte krvavejšia. Ale to sú informácie ktoré neboli dôležité 🤷‍♀️ Veď všetky vyšetrenia sú predsa v poriadku 🤷‍♀️

dena366
autor
25. jún 2022

@modrymotyl8 verím tomu, že sa ti podarí nájsť lekára/ nemocnicu ktorá robí kolonoskopiu aj v celkovej anestéze. Prípadne možno aspoň CT by ti mohli spraviť. A dúfam že ti to celé dobre dopadne 🙏

modrymotyl8
25. jún 2022

@dena366 tak neviem no, a inač si aj chudla či nie??

dena366
autor
25. jún 2022

@modrymotyl8 po pôrode som schudla behom pól roka 20kg pod svoju váhu pred tehotenstvom ale to nikde neriešili lebo som bola po pôrode, viac pohybu, dojčila som atď takže na to nikto neprihliadal ani ked som o tom hovorila. Potom som už nechudla.

marca12
25. jún 2022

@modrymotyl8 neviem odkial si,ale je vela pracovisk,kde robia v narkoze. Urcite to nepodcen a hladaj

modrymotyl8
25. jún 2022

@marca12 Trebišov.

marlent
25. jún 2022

@dena366 toto co pises je uplne sialene...to je zanedbanie starostlivosti...ako si na tom teraz? V akom stadiu sa nakoniec podarilo zachytit?

dena366
autor
25. jún 2022

@marlent úprimne zatiaľ ani poriadne neviem. Všetko to išlo veľmi rýchlo. 3.6. mi našli nádor a už som po operácii. CT našťastie nezistilo žiadne metastázy len pozitívne uzliny v okolí nádoru. Prvá histológia robená len zo vzorky keď mi nádor našli potvrdila že je zhubný ale našťastie nie je až taký agresívny. Včera bol za mnou onkológ a hovoril že to vyzerá dobre že mi vybrali všetko čo mali a išli aj dosť nad aj pod nádor. Teraz sa musím dať dokopy po operácii a počkať na výsledky histológie celého nálezu ktorý mi vybrali podľa toho sa uvidi čo ďalej.

marlent
25. jún 2022

@dena366 takze je moznost ze nebude treba chemo?

ariannazara
25. jún 2022

@dena366 je to hrozne co i len čítať nie to zažiť! Skóre uzdravenie ❤️

dena366
autor
25. jún 2022

@marlent Áno je taká možnosť a ja fakt dúfam že to tak aj dopadne. Uvidíme čo povie histológia.

marlent
25. jún 2022

@dena366 drzim ti palce a skore uzdravenie a potom to tej pani doktorke poriadne vytmav...a nenechaj to plavat.

dilino
25. jún 2022

Veľmi TI držim palce.Verim že to dáš a že tu budeš dalej pre svoju malu kukinku.Musiš veriť pozítivne myslieť.A áno treba dať podnet na UDZS a ja by som zavolala aj TV aby sa vedelo o dalšej svini.Niektore si pomylili študium lekára a hypokratova prisaha im nič nehovori.Verim že to dáš a bude dobre.Musiš tu byť pre dcérku a muža ak máš musiš bojovať.Aj ked to bude ťažke musiš bojovať.

sasa1983
25. jún 2022

@dilino prečo svini? Autorka napísala svoj uhol pohľadu, či je objektívny, neobjektívny ťažko posúdiť .

20erika07
25. jún 2022

@dena366 je mi to velmi luto 😟 po tak okatych priznakoch nic neriesit , rozum sa mi zastavuje 😟 velmi Ti drzim palce 💪🙏🍀 ❤

dilino
25. jún 2022

@sasa1983 a prečo preto lebo nevšimne si ked jej hovorila a odbila ju mohlo byť kvôli nej aj neskoro .Cista tragedia ked by dcérka mi ostala bez mami. Ale ved pokiaľ sa to druhého netýka tak je to jedno.Tak čo je to za človeka ked ju prosil že ma bolesti a ONA ju ignorovala takej ani licenciu dať nemali.Asi si zamenila dobytok s ťažko chorou ženou.Ale ver mi takých doktorov je viac.Vydela že jej je zlé a ignoracia od lekára a hypokratova prisaha je načo či len tak zo srandy.Za mňa ine slovo nedostane.

sasa1983
25. jún 2022

@dilino tak hold je to čiste Tvoj názor. Máš na naheo samozrejme právo. Ono je najlepšie keby si sa sama stala lekárom, a budeš si to môcť sama ja zhodnotiť .na druhú stranu za chvíľu tu lekárov bude ešte pomenej a na tie vyšetrenia sa bude čakať dlhé mesiace. Potom si to už len lekár sám inému kolegovi urýchli. Preto treba byť na Slovensku lekárom.

vorkola
25. jún 2022

@dena366 Prosim ta, mas aj bolesti, alebo len krv.lebo ja to tiez nemam dovysetrovane ,beriem len od bolesti,Mozem ti aj do ip,?vladzes, lebo ja niekedy uz nemam sil,tak ma boli lavy bok dolu,moja dg, zatial Predlzene hrube crevo Ja nemam ani krv, ani hnis,ale preukrutne bolesti,Dakujem za info.

dena366
autor
26. jún 2022

@vorkola kľudne mi napíš správu ak chceš

melanta
26. jún 2022

@sasa1983 chodím na prehliadky každý rok už vyše 20 rokov. Aj minulý rok som bola, cytologia oka, krátko na to som začala mať kŕče pri menzese, čo som celý život nemala. Tak som po pár mesiacoch od kontroly išla znova, 2 myomy a cytologia zle. Netreba hneď obviňovať z toho, že som nebola u lekára. Rakovina môže byť aj rýchla.

daniela2202
8. júl 2022

@dena366 veľa zdravia, vylieč sa

iwesska
8. júl 2022

@sasa1983 To su bachorky,ktore lekari radi rozpravaju,ale rakovina cas nepozna. Mame v rodine - 30r baba snaziaca sa dlhsiu dobu otehotniet,takze cely rok pravidelne sledovana lekarom,preventivky,aj vsetky vysledky super. Nevedeli preco nemoze otehotniet. Isla na dalsiu rutinnu prehliadku a pri stere zacala dost krvacat,co sa Dr.nezdalo,tak ju poslala na dalsie vysetrenia - zaver rakovina krcka v pokrocilom stadiu,okamzity vyber maternice,vajecnikov a deti uz nikdy zial mat nebude. Napadlo by ti to,ze mas problem,ked si pravidelne sledovana lekarom?

denisaaairdacova
6. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať mám stresujúce obdobie nerodili sa mi dvojičky a mám plus 2 ročného chlapca a začala som sledovať už druhý týždeň možno aj viac mám stolici hlien a troška krvi a strašne som aj schudla a stále ma bolia nohy aj ruky ako keby som tancovala do rána ako keby mám svalovku ale to už mám aj 3 mesiace bola som aj u dr svarvili mi aj krvné testy že som zdravá nič mi nezistili tak neviem čo to môže byť prosím vás ak mi vie niekto pomôcť napíšte mi kľudne ďakujem

jankasamulko
3. feb 2024

@vorkola dobrý den. Prosim ako ste dopadli. Tiez ma picha v lavom boku dole

denisaaairdacova
3. feb 2024

@jankasamulko prešlo má to za dva dni z ničoho nič

mercy13
3. feb 2024

Ahoj,je mi to luto, co teraz prezivas 🙁 minuly rok som chcela ist na kolonoskopiu, a proste ma nechceli zobrat,lebo este nekrvacam zozadu.... Mam tiez velke traviace tazkosti, od nafukovania po riedku az hnackovitu stolicu atd... Mozes mi prosim ta povedat, kde si bola nakoniec v bratislave,kde ta vysetrili? Dakujem.

vorkola
5. feb 2024

@jankasamulko No ja ,este stale som v bolestiach,a zachvaty nad ránom , (ale uz su
bolesti miernejsie ale zachvaty nad ranom okolo 4az _5 hod brutal. Vtedy ,teda rano si dam len od bolesti + na ukludnenie,. No so mnou je to tak v .2019 , ortopedia
teda bedrove klby + cela panev negat Ct hrubeho čreva negat , len mierne predlzene, Ale ze to nic nie je, ze to ma hoci kto ,Potom v r.022 MR konecnika negat ,Kolono hrubeho creva v novembri 023 a tiez chvala Bohu negat, ,, ,Kedze jest mozem (ale mi necchuti od tych bolesti ) schudla som 15 kg, hnacky uz nemam,stolica laboratorne negat ,aj fyzicky, teda odchadza,skoro kazdy den , alebo za 2 dni, Tak kedze v bruchu som citila aj citim ,taku nepohodu,tak som isla na gyndu, a cuduj sa svete, cytologia pozit mam tam streptokokus viridans. ,tak pravdepodobne mi ten bacil presiel po ceom bruchu, az do ladvin ,lebo aj moc ukazal bielkobiny pozit. Gynekolog mi dal 2X Atb, mierne preslo,ale este to boli a boli Jaj, zabudla som som ,ze zaciatkom roka 023 ,som mala prasknutu platnicku a vytecenu, takze Mudr, na gastre sa domnieval,ze to mozem mat aj z tej platnicky,, lebo v tom novembri 023, mi absolutne nic na hrubom creve nenasiel. Platnicku tu mi preliecili na neurologii, To boli tiez brutal bolesti lavej nohy, Chodila som v predklone,
jak 100 rocna .To mi uz tiez preslo, ale rano ma bolia este krize, Tie sa daju roschoddit.Takze ja som este stale neuzavreta s tou dg, lebo zase este mi dal gynekolog 1 lieky, na zvlacnenie sliznice. Sono maternice hlbkove aj vonkajsie negat No uvidim, ako dalej na gynde ,ci lieky zaberu,,ak nie, tak dalsie lieky na toho hnusného streptokoka. Za 5 rokov nasli1)Mierne predlzene Hrube crevo, 2)prasknuta a vytecena platnicka uz preliecena, ,3 )bielkoviny v moci , uz preliecene, ,4)aktualne cyto pozit.Tak toto treba zlikvidovat, a prave preto ma to podbrusko, a krize bolia asi z toho streptokoka,Po tychto liekoch chcem nabehnut, na bylinkovu liecbu, skusila by som alchemiku.no a ak sa ten streptokok prelieci, teda cyto bude negat, tak uz ostava este tenke crevo.to mi zatial nevysetrovali,Lebo cele brucho od pluc az po koniec dolu ma palpacne, teda pohmatom tlacenim nebolelo ,ani dokonca to podbrusko ,ale mna to boli spontanne, akoby ked trha vred,proste akoby tie zily ,váziva tkaniva.najviac po vyprazdneni.,proste to podbrusko, .No daj Pan Boh ,aby mi zmizol ten streptak, potom mozno postupne sa vylieci cele okolie .lebo napr. aj MR konecnika negat, a bolel ma aj konecnik, Tak cau, a zelam pevne zdravie tebe aj celej rodinke.