icon

Rakovina hrubého čreva - prejavy z dlhodobého hľadiska

31. mar 2023

Stretol sa tu stym niekto? Aké boli prosím prejavy z dlhodobého hľadiska ? Pripadne prvé postrehy že to boli prejavi rakoviny?

denisaaairdacova
8. jan 2024

@valeria_h tak sa bojím že až :(

valeria_h
8. jan 2024

@denisaaairdacova Hlavne kľud. Ak máš takéto problémy, hneď k doktorke a pošlú ťa buď na gastro alebo možno aj na proktologiu. Nič to nie je, ja som to zvládla v pohode, mala som zápal čreva nakoniec.

koniarova
8. jan 2024

@galioska ako ste prosím sledovaní? Nejaké krvné testy? Či kolono?

galioska
8. jan 2024

@koniarova kazdych 5 rokov kolono a krvne testy. Moja sestra aj brat maju za sebou aj geneticke testy, aky druh rakoviny sa u nich moze prejavit, sestra ma tu agresivnu, brat je ok. Segra testovala aj deti jej deti to po nej nezdedili.. Ja som na genetickych nebola, nechcem byt v strese.

koniarova
8. jan 2024

@galioska držím palce, nech ste všetci ok.

denisaaairdacova
8. jan 2024

@koniarova dakujem

denisaaairdacova
8. jan 2024

@valeria_h jaj dobré prosím vás aké príznaky ste mali?

galioska
8. jan 2024

@koniarova vdaka napodobne, nech sme vsetci zdravi

valeria_h
8. jan 2024

@denisaaairdacova To čo som písala, krv a hlien v stolici a striedanie so zápchou.

petka552
8. jan 2024

@galioska dobry den, ako sa dostat k urobeniu genetickych testov? Manzela lekar odbija, ze mu staci kolonoskopia raz za 10 rokov pricom mu otec na rakovinu hr. Creva zomrel a teraz s tym bojuju aj jeho otca dvaja bratia. Pricom vekova hranica tohto ochorenia sa posuva stale nadol. Zatial chodi manzel kazde dva roky na kolonoskopiu.

galioska
8. jan 2024

@petka552 tak mne na rakovinu zomrela mamina velmi mlada, sestra ma plastiku konecnika, dalsia sestra mi zomrela tiez mlada na toto...ja zijem v zahranici tuto fakt riesia co najskor a zadarmo. Nic netreba platit..

denisaaairdacova
8. jan 2024

@galioska aké príznaky mali?

denisaaairdacova
8. jan 2024

Prosím vás aké príznaky mali?
@petka552

galioska
8. jan 2024

@denisaaairdacova prosim ta, nejdem tu pisat... naco? hlavne si netreba namyslat. Pekny vecer❤️

denisaaairdacova
8. jan 2024

@galioska bojím sa aj tak :(

petka552
8. jan 2024

@denisaaairdacova krv v stolici, bolest brucha nechut do jedla

janickacrazy
8. jan 2024

@denisaaairdacova niekto nemá dlho žiadne príznaky, u nás v rodine boli prvé príznaky bolesti brucha, no krvné testy boli v obvodného v poriadku, dal mu len niečo od bolesti, no tie neprestávali, potom išiel na urgent, tam ho hneď nechali v nemocnici, bolo to už pokročilé štádium, no dostal sa z toho. Choď to riešiť čím skôr. Držím palce.

denisaaairdacova
8. jan 2024

@janickacrazy ďakujem vám pekne

janka2007i
12. jan 2024

@denisaaairdacova ako si dopadla ja mám niečo podobne tak len pre info ďakujem

denisaaairdacova
12. jan 2024

@janka2007i až pondelok alebo utorok mi prídu výsledky .
Prosím vás a aké príznaky máte ?

davidenko258
28. jún 2024

Zdravím mam 24rokov a už asi cca rok a pol citim bolet v pravom boku ako keby to bolo črevo no nieje to každodenná bolet mam zvyčajne každé rano "hnačky" respektive taku vodnastu stolicu kazde rano mam 2x stolicu jednu taku vodnastu a druhu taku hustejšiu a poobede uz nemávam stolicu ziadnu iba kazde rano dával som svojej obvodnej Doktorke stolicu a brali mi aj krv.. no nebolo tam nič... som depresivny clovek mavam velmi vela stresu chodieval som aj na sedenia k pschyatrovi obavam sa chorôb no doma ma uz nechcú počúvať no ale ta stolica na strasne desi bojim sa o svoj zivot a bojim sa aj odborného vyšetrenia brali mi asi pred 3rokmy onkomarkery ktore dopadli dobre ja uz viem aka bude vasa odpoveď ze treba ist na odborné vysterenie napr kolonoskopia no ja sa strasne bojim s chudnutim nemam ziaden problém na posedenie ziem kludne aj 9 knedlikov nemavam amenie nemavam ziadne vyrazne symptómy len ta stolica ma desi ...... Dakujem za vas čas

simsalabim
28. jún 2024

@davidenko258 vysetrenie s analgosedaciou. Nic si nebudes pamatat. Platila som tusim 20€ vratane jednorazovych vysetrovacich sortiek. V BA. Nic ine ako kolonoskopia sa ti tu odporucit neda. A este aj psycholog/psychiater.

janickacrazy
28. jún 2024

@davidenko258 možeš to mať kludne aj z toho stresu, prípadne nesprávna strava, ked spomínaš tých 9 knedlíkov, veľmi veľmi zle je takto sa prejedať, moj príbuzný presne takto sa stravoval, 10 rožkov na ranajky, mastné, korenisté jedlá, knedle, rezne, krkovička a zapiť pivom, zelenina a ovocie 0 bodov, ešte cigarety samozrejme, dostal rakovinu hrubého čreva, nemal ani 40 rokov, takže treba to prehodnotiť

marsmykkok
28. jún 2024

Prečo sa pýtaš? Ak máte v rodine a bojíš sa o seba, môžeš dostať rakovinu, ale inú. A úprimne, najlepšie je nestresovať sa a žiť si život, nie sme pánmi sveta. Tých rakovín je toľko a vedia sa tak rýchlo rozvinúť, že keby chceš riadnu prevenciu, tak sedíš každý deň od rána do večera u lekára a nakoniec dostaneš rakovinu z toho, že ti budú vkuse robiť CT, RTG a podobné snímacie metody. Proste tu nie si pánom situácie, u niekoho zaúraduje náhoda, máš nehodu napríklad, urobia ti vyšetrenia a zistia rakovinu v začiatočnom štádiu. Niekto behá po vyšetreniach a zistia v pokročilom a často sa len trápi a umrie aj tak. Nie vždy liečba zaberie alebo sa rakovina vráti. Niekomu zistia v takom štádiu, že do mesiaca je po ňom, ale predtým žije plnohodnotný život. Treba chodiť na preventívky samozrejme, ale to nie je tiež záruka ničoho, proste nemáme všetko vo svojich rukách.

davidenko258
28. jún 2024

@janickacrazy úplne vas chapem... no lenže mne to hovorí každý ze sam si to robim, respektive sam si robim zle... ako každý clovek ma strach a tie cigarety nezdrava strava prejedanie sa... stym mate tiez uplnu pravdu, musim absolvovať tu kolonoskopiu nic zato nedam.... len dufam ze ta stolica nema nic spolocne s rak.... Dakujem za odpoveďe

davidenko258
28. jún 2024

@marsmykkok to bolo strašne pekne napísané klobúk dolu, nie v rodine sme nemali nikdy rakovinu mamka zdrava dedko babka zdravý oca sice nepoznám ale mamka hovori ze zdravý jak buk ani pra babka ani pra dedko nemali ziadne choroby dozili sa 91 rokov... tak v rodine nemame ziadne choroby lenze napisali ste ze nikto nieje panom a presne vsetko môže prist náhodné som mladý chlapec ktorý ma len 24 rokov mam cieľa vedomu priatelku ktora to uz nerada počúva co jej hovorim o tej skaredej chorobe bol som na vela vyšetrení chyba je ta ze najprv som to daval na hlavu potom na semenník potom na pazuchy teraz na creva tak ja tu kolonoskopiu absolvujem a dufam ze pan bozko mi da zdravie a uz sa tym zapodievat nikdy nebudem .

11spido11
28. aug 2024

@panonia co je to ceruzkovita stolica prosím?

panonia
29. aug 2024

@11spido11 Taky tenky pasik ako ceruzka

11spido11
31. aug 2024

@mpg aky test?

11spido11
31. aug 2024

@davidenko258 ahoj ako si dopadol na tej kolono?