icon

Rakovina hrubého čreva - skúsenosti, alternatívna liečba

nili
16. jan 2013

Ahojte, chcela by som poprosit kompetentnych, aby sa podelili o svoje skusenosti ohladne liecby rakoviny hrubeho creva. Mojej mamine, 49 rokov, diagnostikovali rakovinu hr. creva v 2. stadiu. Lieci sa na NOU v BA, zatial chemoterapiou ale zaujimala by ma hlavne alternativna liecba. Ake mate skusenosti s vitaminmi, ci ste uzivali horke marhulove jadierka, a pod. Kazda rada a skusenost potesi, podelte sa o svoje pribehy.
My sa nevzdavame, ideme do boju a viem, ze zvitazime!!!
Dakujem 🙂
mail: nikol850@yahoo.co.uk

ingrid16
5. aug 2017

@kvietocka33 a s tým vyvodom, doktori mu nepovedali, ci bude potrebný alebo nie? Mamine ešte pred operáciou vraveli, že zrejme nie.

kvietocka33
5. aug 2017

@ingrid16 predpokladam ze po operacii sa drzi neaka dieta. Ale to asi povedia pri prepustani. Hlavne aby vsetko dobre dopadlo.

kvietocka33
5. aug 2017

@ingrid16 to neviem ci mu vraveli alebo nie o vyvod. Len som citala ze niektoey ho maju a niektory nie.

ingrid16
5. aug 2017

@kvietocka33 ano, samozrejme , zo začiatku dieta, keďže sa to črevo zošiva.mame aj dali pri prepúšťaní jedálniček. Držím palce.

ivuska18
16. aug 2017

@xfenix Dobry den. Je mozne sa s vami kontaktovat aj sukromne. Rafa by som sa informovala ako postupila mamina v liecbe

kvietocka33
16. aug 2017

@ingrid16 tak ujo uz je po operacii. V pondelok ho operovali. Operacia trvala 3hodiny a vyvod nema. Dufame ze vsetko dobre dopadne. Neviete ako dlho drzia v nemocnici?

ingrid16
16. aug 2017

@kvietocka33 pokial neprejde na tuhu stravu, tych cca 10 dni bola moja mamka

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 este sa vas chcem spytat mala aj vasa mamka po operacii (6dni) zachrypnuty hlas? Je to normalne? Ujo ma uplne chraplavy. Moze to byt tou narkozou? Dakujem

ingrid16
20. aug 2017

@kvietocka33 nie, nemala.verim, ze to nebude nic vazne. a ako dopadla operacia? podarilo sa vybrat nador?

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 operacia dopadla podla lekarov dobre. Trvala 3hodiny. Zajtra este maju brat ujovi krv a podla vysledkov ze nasadia liecbu.

catherinah
20. aug 2017

@kvietocka33 ak bol pri operacii zaintubovany, tak to moze byt tym.

ingrid16
20. aug 2017

@kvietocka33 tak mame nasadili liecbu podla vysledkov z histologie.

kvietocka33
20. aug 2017

@catherinah tak ujo bol po operacii ked sa ptebudil ze mol veeelmi zahlieneny. Moze to byt tym?
@ingrid16 a vas sa este spytam. Brali mamke tiez krv po operacii na limfaticke uzliny?

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 hej tak aj ujovi ze nasadia az tak liecbu a tiez ze mu budu brat zajtra krv na limfaticke uzliny.

ingrid16
20. aug 2017

@kvietocka33 mne sa zda, ze počas operácie jej odobrali vzorky a posielalo sa to na histologiu.

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 aha. Tak teraz neviem ako. Alw ze zajtra by mali byt vysledky. Dufame vsetci ze vsetko dobre dopadne

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 a mamka sa ma ako teraz?

ingrid16
20. aug 2017

@kvietocka33 ma sa dobre, teraz berie tabletkovu chemo, pribrala.
Držím palce

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 a na kontroli ste chodili ako casto do BA?

ingrid16
20. aug 2017

@kvietocka33 my sme z prešova. A mama bola prvych 6 tyzdnou v nemocnici každý deň, keďže brala radioterapiu , popritom sem tam kontrola.

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 a kam ste chodili do nemocnice?do Kosic? Alebo Michalovce. Drzim vam palce nech je uz len lepsie a lepsie 🙂

ingrid16
20. aug 2017

@kvietocka33 operácia bola v košiciach. A liečbu berie v prešove.

kvietocka33
20. aug 2017

@ingrid16 aha. My sme tiez z vychodu ale ujo je v bratislave operovany

mamina_tatiana
20. aug 2017

Hlas je preto zachripnuty lebo pri tak veľkých operáciách sa pacient intubuje- cez ústa sa mu do pluc zavedie trubica a dýcha zaňho ventilátor. Často sa pri vykladaní alebo vyberaní podráždia hlasivky a hrtan. To prejde a je to normalne.

kvietocka33
21. aug 2017

@mamina_tatiana dakujem. Ste nas troska upokojila 🙂 vsetci sa bojime aby nebolo nieco s hlasivkami ☹

xfenix
21. aug 2017

@ivuska18 dobrý deň, pacientom nebola moja mama, ale niekto iný. Bohužiaľ, liečba bola nasadená prineskoro, pacientka rakovine do niekoľkých týždňov podľahla.

stanka712
31. okt 2017

@evina24 dobrý deň možem poprosiť na vas tel kontak chcem sa u vas informovať ohľadom p. kvasticha či ste sa s ním spojili a zacali liečbu, akú mate skúsenosť , nakoľko sa snažim spojiť aspon telefonicky s niekym kto ma s ním skusenosť poprosím Vás o t.č. do mailu stanka712@gmail.com prípadne len inormačný email s vašimi skúsenostami avšak telefon by bol lepší moc dakujem

lasenka48
10. nov 2017

Manžel po op.hrubeho čreva/prim.nádor odstráneny/okolie po op.čisté,pred.op níkde prítomnosť ďalšich metastaz,vybrata chemo v tabl.forme Capecitalox plus 28ožarovani.Teraz po kontrolnom CT mu zistili dva male fĺaky na pečeni /dg.nie je 100% potvr.že su to metastazy/ nasadena dalšia chemo Xelox v inf.forme .Mate niekto niečo podobné,ako pôsobil Xelox ?naordinovali mu aj capecitalox ako kombináciu -nie je to veĺa?dakujem za odpoved

evina24
14. nov 2017

@stanka712 dobry vecer..ja som nekontaktovala nakoniec spominaneho pana..prepacte ale nepomozem :( sorry ze sa tak neskoro ozyvam..ujo chodi na chemo do zily stale pravidelne..plus mu davaju cecko so zily..aj oralne si dava....vela vitaminov papa..a vyzeral celkom dobre..po vyvode co mu spravili..aj chodi..ze vladze..bol uz tak ze nevladal ani prejst..

lucinkaboz
14. nov 2017

Caj Sayonara....vyskusajte...