icon

Rakovina kostí a osteosarkom - prognóza a život po recidíve

asharhadon
12. aug 2025

Dobrý deň. Nájdem tu niekoho čo je na tom podobné a prešiel si tým? Bol mi diagnostikovaní zhubný nádor na kostí konkrétne sa jedná o Osteosarkom. Vec sa má tak že som podstúpil operácie a vyoperovanie kompletného nádoru a bez metastáz. Po pol roku sa nádor (recidíva) vrátila na podobné miesto o pár centimetrov inde. Už sa dali aj metastázy na všetky pľúca. Mám otázku aké sú ďalšie prognózy či sa bude dať noha ešte zachrániť alebo ju budú musieť apmutovať a aj tie metastázy po chemoterapiii zmiznú alebo to budú musieť operačné riešiť? Vrátim sa niekedy a či vôbec späť do normálneho života

Ďakujem za skoré e odpovede

pribinak
12. aug 2025
subartic
12. aug 2025

@asharhadon mám osobnú skúsenosť so svojim synom . Amputovali mu nohu , podstúpil všetko čo sa dalo , bohužiaľ to nedopadlo dobre. Koľko máš rokov ?

asharhadon
autor
Autor odpoveď zmazal
asharhadon
autor
12. aug 2025
@subartic

@asharhadon mám osobnú skúsenosť so svojim synom . Amputovali mu nohu , podstúpil všetko čo sa dalo , bohužiaľ to nedopadlo dobre. Koľko máš rokov ?

@subartic 29r. Písal som správu

xsuzannex
13. aug 2025

Moj bratranec mal rakovinu kosti na nohe, neskor metastazy na plucach. Tiez to nedopadlo dobre 😔

asharhadon
autor
14. aug 2025
@xsuzannex

Moj bratranec mal rakovinu kosti na nohe, neskor metastazy na plucach. Tiez to nedopadlo dobre 😔

@xsuzannex nepotešili ste ma ..... Ale nevzdávam bojujem ďalej

procrastique
14. aug 2025

Noha by sa mohla dať zachrániť, najmä ak sa odstránia všetky lézie a budeš mať kus šťastia.
Či sa vrátiš do bežného života závisí veľmi od štádia, nálezu, metastáz, celkového zdrav.stavu, kvality liečby, operatérov. Príliš ťažké veštenie z gule, avšak si mladý a sú tam šance a tie šance nie sú najmenšie.
Držím ti palce, najmä sa vždy informuj u svojich ošetrujúcich lekárov, oni ti poskytnú relevantné informácie, nakoľko vidia výsledky.

asharhadon
autor
14. aug 2025
@procrastique

Noha by sa mohla dať zachrániť, najmä ak sa odstránia všetky lézie a budeš mať kus šťastia.
Či sa vrátiš do bežného života závisí veľmi od štádia, nálezu, metastáz, celkového zdrav.stavu, kvality liečby, operatérov. Príliš ťažké veštenie z gule, avšak si mladý a sú tam šance a tie šance nie sú najmenšie.
Držím ti palce, najmä sa vždy informuj u svojich ošetrujúcich lekárov, oni ti poskytnú relevantné informácie, nakoľko vidia výsledky.

@procrastique tak prvá operácia dopadla na výbornú vyoperoval sa celý nádor s kosťou a bolo to bez metastáz.. pokračovanie v chemo liečbe. Po pol roku začalo niečo rásť na kolene (nevie sa presne čo je to len dedukcia že je to recidíva keďže sa dali metastázy na pľúca) krvné výsledky sú výborne,priberanie na váhe taktiež...tak uvidíme čo bude ďalej hlavné nevzdávam a verím tomu že to zvládnem a porazím to.

subartic
14. aug 2025
@asharhadon

@procrastique tak prvá operácia dopadla na výbornú vyoperoval sa celý nádor s kosťou a bolo to bez metastáz.. pokračovanie v chemo liečbe. Po pol roku začalo niečo rásť na kolene (nevie sa presne čo je to len dedukcia že je to recidíva keďže sa dali metastázy na pľúca) krvné výsledky sú výborne,priberanie na váhe taktiež...tak uvidíme čo bude ďalej hlavné nevzdávam a verím tomu že to zvládnem a porazím to.

@asharhadon písal si mi správu , nechcem ti písať čo sa u nás dialo , lebo by to zle na teba mohlo vplývať. Syn zomrel ako 17, 5 ročný . Využi všetky možnosti čo máš, počúvaj onkológov a ver že sa z toho dostaneš.

summer23456
14. aug 2025
@asharhadon

@xsuzannex nepotešili ste ma ..... Ale nevzdávam bojujem ďalej

@asharhadon veľmi ti držím palce 💗🙏🍀

petracandle
14. aug 2025

@asharhadon držím palce, nech si zdravý🍀

klariska1
14. aug 2025

@asharhadon aj ja Ti veľmi držím palce a pripájam modlitbu🙏

snehovakralovna
31. aug 2025

@asharhadon velmi ti drzim palce, aby si vyzdravel,si mlady,drz sa!