icon

Rakovina kože - malígny melanóm

deniii88
24. feb 2022

Ahojte je tu niekto z Vás kto mi vie hocičo poradiť alebo napísat niečo o tejto rakovine...Liečba a tak? Vlastne skusenosti alebo skusenosti známych...Ďakujem za každu odpoveď...🍀🙏💪

Strana
z2
kalianka
15. apr 2023

@ina333 prosim ta a to znamienko si si vtedy nahodou nasla ako zvlastne? Menilo ti tvar? Nemas ho nahodou na foto? Ja teraz pozeram fotky a neviem, kedy sa mi spravilo ale dva roky dozadu na fotke ho este nemam.

ina333
17. apr 2023

@kalianka nemám žiadne foto. Vyzeralo celkom normálne, bolo plochšie cca 5mm. V tehotenstve mi na prehliadke kožná našla.

kalianka
17. apr 2023

@ina333 a nemala si ho ani dáke aktívne? Mne ho doktor práve vybral. Strašne sa bojím 😢🥺

ina333
17. apr 2023

@kalianka nebolo aktívne, ani nesvrbelo, nič. Ale neboj sa a Nestrachuj sa vopred, lebo len aktivuješ kortizol a strach aktivuje práve tie zlé bunky v tele. Tieto chemické procesy sa potom prenášajú do krvi a do mozgu. NEBOJ SA. Mne už vybrali cca 17 znamienok za posledných 20 rokov. Ani pri jednom som sa nebála. Je to normálny proces.

kalianka
17. apr 2023

@ina333 obdivujem ta, aj mne vybrali veľa znamienok ale žiadne nebolo takéto tmavé. A nemala som ho, bohvie kedy vzniklo.

angelinaangelina
26. júl 2023

@kalianka Ahoj, môžem sa spýtať ako to nakoniec dopadlo?

kalianka
27. júl 2023

@angelinaangelina bolo to ok 👍🏻

kacenka1112
Autor odpoveď zmazal
seahorse27
18. sep 2023

Moja svokra to mala presne takto aj s tymto postupom. Najskor, ze neskodne znamienko. Vybrali to a histologia vysla zle - maligny melanom. Druha operacia - vyrezane hlbsie a viac do okolia a vybrali preventivne aj jednu uzlinku pod pazuchou, kde zvykne tento nador (ak je na ramene, ako mala ona) najcastejsie metastazovat. Vsetky tkaniva boli ciste, ziadne metastazy, bola aj na CT alebo MR (uz si nepamatam). Ziadnu inu liecbu nemala, len chodi pravidelne na kontroly - najskor raz za 3 mesiace, neskor raz za 6 mesiacov a teraz az po roku ma prist. Takze dopadlo to dobre. Dolezity faktor je typ nadoru - aky je agresivny a este prist vcas.

kacenka1112
18. sep 2023

Prosim Vas, stretli ste sa niekto s takymto znamienkom od narodenia a vsetko bolo v poriadku. Samozrejme sme objednany na kozne , len ma desi fakt, ze vybrat znamienko mozeme najskor ked bude mat dcera 1rok. Dakujem

kalianka
18. sep 2023

@kacenka1112 ahojky, ak to ma dcerka od narodenia, urcite to nie je zhubne. Deti mavaju casto taketo znamienka, a nemusia byt ani ohranicene. Co sa tyka detskych znamienok, tak naozaj len vynimocne sa vyskytuju zhubne, toboz nie, ak ma dcerka ani nie jeden rocik ;)

kacenka1112
18. sep 2023

@kalianka ďakujem za ukľudnenie/povzbudenie 🙏. Pevne verim, ze to bude vporiadku. Malicka to ma od narodenia a ma len 4 mesiace.

kalianka
18. sep 2023

@kacenka1112 Tak to sa vobec neboj 🙂

verapopelka
10. apr 2024

Ahojte.Píšem tu do skupiny,či sa tu náhodou nelieči alebo neliečil niekto na malígny melanóm s braf mutáciou V600 alebo čiste náhodou niekoho takého nepoznáte.Ide o to,že v tomto prípade sa užíva liek Braftovi s kombináciou mektovi.V tomto prípade poisťovňa liečbu preplatí.Môj muž sa síce lieči na hrubé črevo ale tiež má mutáciu Braf a v jeho prípade mu poisťovňa liečbu nepreplatí.2500€ nás to stojí mesačne- hrôza😱😱😱Preto hľadám dobré duše ,ktoré liek užívali a z nejakého dôvodu už liek neužívajú a ostali im nejaké nepoužité balenia.Rada odkúpim,lebo každá ušetrená koruna nám umožní nákup ďalšieho balenia…Ďakujem za akúkoľvek info❤️

Strana
z2