Rakovina pankreasu a zlepšujúci sa stav
Ahojte dievcata
Mam choreho ocina, rakovina pankreasu posledny stupen, metastazy pluca, pecen + cukrovka prognoza 3 tyzdne, uz je to 5 mes.
Zistili mu to na zaciatku marca az na tretej operacii vo Viedni. Podstupil chemoterapiu, do zaciatku jula, potom vyskedky ( zle, nador sa zvacsuje).
Mal bolesti hrozne ( opium, morfium, zaberalo velmi malo...Strasne schudol, uz nevladal ani stat, este 3 tyzdne dozadu soferoval, robil v ramci moznosti vsetko...
Ked ho zobrali do nemocnice po tyzdni a po zlych vyskedkoch chradol, prestal jest na 4 dni, uz sme sa s nim vsetci lucili. Chemoterapiu uz mu nechceli dat, odporucili hospic... Otca to ako krby vytrhlo z depresie a zacal jest ale ani uz nerozpraval nic. Isli sme do viedne, ze budeme dokonca s nim.
Rano o osmej telefonat id neho, kde nam povedal, ze ide z nemocnice prec a o 9:30 ho mame cakat s autom pred nemocnicou. Tak stresy, hned do auta leteli sme a on spal...Previezli ho do hospicu, kde povedal, ze vyskusa a bude jest aby zosilnel a aby bol mozny prevoz. My sme za, jeho priatelka pracuje v podobnom zariadeni, chce si ho doopatrovat doma. Dnes mu povedali, ze buduci tyzden pride doktorka a rozhodne+ plus vybavia sa formality. Normalne dnes sa sam osprchoval, sedi, cita noviny chodi sa na wc (predtym uz mal plienky), no bojim sa ze to je to posledne polepsenie pred koncom. Som s tym v ramci moznosti zmierena, a dufam, ze takto to bude az dokonca (navecer je slabsi)... Mal niekto niekoho s takymto priebehom choroby?
@sendricka z toho co citam - rakovina pankreasu / metastazy ..to je zial koniec :( zlepsenie je urcite len docasne sposobene prijmom zivin, kedze zacal jest. urcite si uzite spolu kazdy den, ktory mozete .
v tomto pripade urcite uz nemate co stratit nejakym alternativnym pokusom. ak sa chces pokusit o zazrak zacal by som podavat do zily vysoke davky vit C - pascoe vit C ..napriklad tu - https://www.mycare.de/online-kaufen/vitamin-c-1... ale predava to plno obchodov po celej EU . a vitamin B17 ..napriklad tu : https://www.tjsupply.com/vitamin-b17-injections... ..ale predava to viac firiem . osobne neverim, ze by mohlo prist k vylieceniu, ale mozno predlzenie zivota o nejaky cas ?
nieco si o tych latkach precitaj. drzim palce a zelam vela sily do buducnosti .
Možno ste ešte nepočuli o tom, že vitamín C je rozpustný vo vode a to znamená v podstate to, že akákoľvek dávka nad limit pre telo potrebný je jednoducho vylúčená. Preto sa ním nedá predávkovať a vysoké dávky sú len dobrý marketingový ťah ako z ľudí vyťahať peniaze. Ak je totiž niekto chorý siahne po čomkoľvek, nech to stojí čo chce. Tak či tak vitamín c rakovinu nevylieči, keby vyliečil nemuseli by onko pacienti podstupovať chemo, proste by papali citróny....
Tak či tak prajem veĺa síl, rakovina je zákerné ochorenie, mne v najhorších časoch pomohlo myslieť na to, že nech sa stane čo chce malo to tak byť... smrť bohužiaľ k životu patrí, hoc je veľmi ťažká pre pozostalých... avšak pre chorého môže byť po dlhom trápení vyslobodením...
A ešte k dokonalým liekom objaveným americkými vedcami. Ja viem, že sa to zle počúva, ale keby existovali boli by už v obehu, minimálne ako experimentálna liečba. Ono verte či nie, farmaceutické spoločnosti by sa viacej nahrabali na vydaní lieku a jeho distribúcií než na jeho tajení ako sa mnohí domnievajú... takže žiaden zázračný liek neexistuje, keby pomohla obyčajná keto diéta fakt si myslíte, že by to lekári tajili? Ľudské telo je úžasné, ale veľmi komplikované, nenechajte sa klamať a tahať zo seba peniaze na zbytočnosti. Najlepšie sa zarába na ĺudoch postihnutých nešťastím, neznášam tieto experimentálne liečby, ktoré vykazujú super dokonalé úcinky, ktoré ale nie sú podložené fundovanými štúdiami... a porovnávať myši s človekom veď prebohov, koľko liekov sa ukázalo takto toxických? Ale nebudem sa tu rozpisovať, len čo sa vytočím "lekármi" a "pseudo liečiteĺmi" čo z rodiny vyťahajú kopec prachov a ostanú len oči pre plač...
@sendricka som zdravotnik a mozem ti len povedat pozbieraj svoje sily a musite sa s tym zmierit..pred smrtou par dni kazdemu sa ulavy kto je chronicky chory a ma diagnozu..je to smutne ale je to tak a patri to k zivotu bohuzial....pacient sa citi dobre a potom zrazu odide..je mi ho moc luto..aj teba je to hrozne..dufam ze aspon daaky cas si spolu uzijete..splnte mu vsetky jeho priania
@natuska87 ak sa smiem spytat, mala rakovinu pankreasu? A kolko rocna?
@natuska87 ale rakovina nie je konkretna diagnoza. Diagnoza je rakovina pankreasu. Malo to 19rocne dievca rakovinu pankreasu?
@sendricka drzim ti palce, aby to prebehlo v co najvacsom klude. Moj otrc na to zomrel 5 rokov dozadu. Cely cas som ho opatrovala sama, dr ma tyzden pred smrtou nahovaral, aby som ho dala niekde do hospicu, opisoval mi strasne scenare, ako dramsticky bude ta smrt prebiehat. Nechala som ho doma a bola som rozhodnuta celit comukolvek. Nemohla som si pripustit myslienku, ze by zomrel sam s cudzimi ludmi... ten posledny den uz vkuse stonal a kvilil 😥 bolo to hrozne a myslela som, ze uz ani nevnima. Ale ked som si k nemu sadla, chytila ho za ruku a povedala som mu, aby sa nebal tak sa na mna este pozrel a pokojne odisiel 😥 bolo to asi najlepsie, co sa nam v tej situacii mohlo stat. Tebe zelam, aby ste to tiez zvladli v pokoji, bud silna...
@sendricka povodne som nechcela pisat, no zmenila som názor. Môj veľmi veľmi dobrý priateľ na to zomrel minuly rok. Bojoval s tým 7rokov, chcel založiť nadáciu kvôli informáciám a liečbe, ktorá mu umožnila tak dlho s tým bojovať... no nepodarilo sa :(
Najviac ma mrzí, že som sa s ním pred odchodom nestretla, lebo som to už nestihla. Písal mi v maji že ma toľko energie, ako už dávno nie. Dostal nejaku transfúziu krvi a tešil sa, že to určite od dakeho mladého človeka, lebo ma toľko síl, že by skákal od radosti. Nevysiel čas a o mesiac som išla na pohreb.
Je to nesmierne ťažké pre každého z Vás, nájdi všetku možnú silu čo máš v sebe a bud s ním, rozprávajte sa, drž ho za ruku... ja neviem čo a ako by som spravila keby som sa s ním mohla pred smrťou stretnut. Asi sa mu len hodila do náručia a silno ho objala a dakovala že som ho mohla stretnut. Teraz sa s ním rozprávam na cintoríne každý mesiac a neviem si prestať vyčítať že som si nenašla čas na stretnutie keď mu bolo dobre 😔😢
Veľa veľa síl prajem ❤️
@sendricka ahoj môjmu otcovi ju zistili cca mesiac ani to nie a dnes ho brala záchranka stym ze rána sa nedozije😢😢ale z tyzdna na tyzden stav bol horší až tak ze prestal úplne chodiť;((bodaj by sa ocinovi polepšili prajem veľa zdravicka 👍👍a aj vám veľa sily
@lindusss2016 Áno...Napísala som, že na túto dig.Diagnostikovali jej rakovinu pankreasu...O nej tu je reč...
@lindusss2016 35 ročná, rakovina pankreasu
@natuska87 boze to je fakt priserne 😥
@lindusss2016 ono to bolo tak, ze on chcel ist domov ale je vo viedni, 3 hodiny cesty, tak sa to nedalo len tak. Potom zase nechcel ist, teraz sme ho presvedcili nech ide domov ale musime pockat na doktorku buduci tyzden aby to odobrila. Priatelka jeho ho chce doopatrovat doma aj my.
Ja z toho vsetkeho som dostala vcera chripku, horucky, tak ani za nim nemozem ist. Najviac sa bojim, o to aby sa dozil buduceho tyzdna.
Ak by sa ti dalo mohla by si mi napisat ip ako to prebiehalo u vas doma? Dakujem
@h_petra žiaľ v dnešnej dobe sa nedá spoliehať sa na vek. Pri žiadnej diagnoze. Moja kamarátka - rovesníčka mala túto diagnozu v 42-ke. Dnes už deti majú také diagnozy, ktoré mávali pred tým ľudia v strednom veku. Žiaľ, žijeme dobu, akú žijeme.
@livus5510 áno je to zbytočné podávať vysoké hladiny C-čka, lebo zvyšok sa vylúči a organizmus to nijako nevyužije. ale možno niekto má nízku hladinu a zvýšeným podávaním si doplní aspoň to chýbajúce a možno to mu pomáha. Neviem, no logicky mi to tak vychádza, že by to tak mohlo fungovať. Ťažko povedať, ale topiaci sa aj slamky chytá a treba vyskúšať. Už keď ide o život, uškodiť to neuškodí a možno aspoň trošku pomôže.
Prajem vela sil....zial u mojho otca to bolo podobne ale zlepsenia sa nedockal. U neho to bolo polepsenie pred koncom....
@sendricka hmmm...stari ludia zvykli hovorit,ze ked sa polepsi pred smrtou,ze je to preto,lebo dusa sa luci. Vtedy clovek ktory bol dovtedy nevladny najde v sebe silu,zapne si hodinku na ruku,vstane,ide sa prejst vonku na vzduch....ze sa takto rozluci...hmmm....drzte sa
@zuzankkaa1
@sense ano takto to aj ja beriem ale clovek stale dufa, ze pozije este par mesiacov v takejto kondicii.
Ale to ma hned ako prve napadlo
@natuska87 ahoj kolko mala rokov ked sa mozem spytat?

@peter952 Znie to zaujimavo, ale existuje zacarovany kruh, myslim, ze sa to vola kachexia ???, ide o to, ze ak aj pacient je na bezcukrovej diete, tak pecen metabolizuje tusim z kyseliny mliecnej opat glukozu pre nadorove bunky. Tie sa nakrmia a opat produkuju kyselinu mliecnu, ktora sa v peceni meni na glukozu. Zacarovany kruh...
Co sa ketozy a zmensovania nadorov tyka, tak pani Helena Ruzickova by nemala zomriet na rakovinu. Teda, za predpokladu, ze sa pri tomto ochoreni jej telo dostalo do ketozy, schudla neuveritelne. Ale mozno sa stravovanie vlastneho tela pri onko ochoreni neda nazvat ketozou... Neviem. Prisla som na to, ze cim viac viem o tomto ochoreni, tym mam v tom vsetkom vacsi a vacsi zmatok.
Mne na raka hrubeho creva umrela pted styrmi rokmi maminka. Nastudovane som mala dost, zostavili sme jej dokonaly liecebny plan, mala velmi kvalitne potravinove doplnky aj z Ameriky. Bola aj duchovna ocista, odpustenie, modlitby velkych skupin ludi za jej uzdravenie. Nic nepomohlo. Presne na den, o devat mesiacov neskor od diagnostikovania ochorenia nam zomrela vo veku 58 rokov.
Vsrtkym onkopacientom a ich pribuznym drzim palce, aby to statocne zvladali, dali co najviac lasky zo seba, boli oporou. A pre kazdeho jedneho takto postihnuteho vyprosujem zazrak uzdravenia u nasho nebeskeho Otca. Drzte sa, ludkovia.