Rakovina prostaty. Aká je šanca pomôcť?
Ahojte, môjmu tatinovi diagnostikovali rakovinu prostaty, s tým, že asi tam je aj metastaza v chrbtici. Je z toho hotovy, takze neviem presne podrobnosti, lebo sa mu o tom nechcelo rozprávať. Ja som z toho zlomená, človek, ktorého najviac milujem na svete tu už nemá dlho byt, neuvidí vyrastať moje dieťa.. ocino má len 62, je v dobrej kondícii, je to veľmi múdry, rozhľadený, dobrý človek. jeho mama sa dožila 92 rokov, vôbec sme neboli nastavení na to, že by on takto dlho zit nemal. Ako sa s tým vyrovnať a co robit? Dá sa mu nejako pomôcť?
@margotka_ja išli ste na tu protonovu liečbu mame podobný problém
@janicka1956 ahoj vie to pravda že hormonálna liečba zaberá len 4-5 rokou?? Môjmu otcovi zistili a ide na Biopstriu,tak uvidíme aký mu nehodia ,ale môžem sa pripraviť že dlho nebude ??
@janicka1956 ahoj vie to pravda že hormonálna liečba zaberá len 4-5 rokou?? Môjmu otcovi zistili a ide na Biopstriu,tak uvidíme aký mu nehodia ,ale môžem sa pripraviť že dlho nebude ??
@stanovelky Ano, hormonálna liečba dlho nefunguje, lebo rakovinotvorne bunky si časom zacnu produkovať vlastny testosterón, čím sa kŕmia a zacnu rast (vtedy začne rast PSA, dokonca po vysadení hormonálnej liečby na chvíľu PSA trosku klesne a potom zas rastie), ale sú potom ešte iné možnosti, je aj druholiniova liečba, chemoterapia, PSMA, čiže to neznamena, že človek za 5 rokov umrie. Veda ide strašne dopredu, podľa mna za 5 rokov vdaka pokroku sa bude dat rakovina aj hormonálne rezistentna dat vyliečiť, veď ani PSMA pred 5 rokmi ešte nebola a dnes je, ktorý medián prežitia moze predlzit odlho… teraz prebiehajú aj iné klinické studie na nove sposoby vyliecenia, no zatiaľ majú zavazne vedľajšie účinky, ale to sa vychyta… podľa mna, kto v tomto roku ochorie, už ho tato rakovina nezabije. Ty nezabudni chodit na preventivne prehliadky od 40tky
@stanovelky Ano, hormonálna liečba dlho nefunguje, lebo rakovinotvorne bunky si časom zacnu produkovať vlastny testosterón, čím sa kŕmia a zacnu rast (vtedy začne rast PSA, dokonca po vysadení hormonálnej liečby na chvíľu PSA trosku klesne a potom zas rastie), ale sú potom ešte iné možnosti, je aj druholiniova liečba, chemoterapia, PSMA, čiže to neznamena, že človek za 5 rokov umrie. Veda ide strašne dopredu, podľa mna za 5 rokov vdaka pokroku sa bude dat rakovina aj hormonálne rezistentna dat vyliečiť, veď ani PSMA pred 5 rokmi ešte nebola a dnes je, ktorý medián prežitia moze predlzit odlho… teraz prebiehajú aj iné klinické studie na nove sposoby vyliecenia, no zatiaľ majú zavazne vedľajšie účinky, ale to sa vychyta… podľa mna, kto v tomto roku ochorie, už ho tato rakovina nezabije. Ty nezabudni chodit na preventivne prehliadky od 40tky
@anonym_0b4ced ahoj ďakujem za podporu. Tak uvidíme ako to bude ďalej vyšetrenie po CT bruchu , pečeň,zatiaľ ok setko ideme na kostne do Bystrici ,dúfam že nebude ani tam nič nájdené ,čo si vyvrtol nohu kus s už vyše mesiaca na ňu krivá a neboli čudné ,a ja asi ťažko pôjdem na prehliadku pruh mám 2 roky a neviem to vyriešiť bojím sa ešte aj krv dať zobrať 🙆 ,a stou prostatou sa bojím že aj mňa to sa bude týkať ,už teraz cítim že dačo nieje ok ,cikam 15 krát za deň potom to prejde niekedy keď mocim Eako keby boli alebo čo. Mám 32. Ešte ti dakujem ,môžem napísať keď niečo nové ?
Konzultovat, konzultovat, konzultovat. Rakovina prostaty sa da riesit roznymi sposobmi a velmi efektivne. Nelutujte peniaze a cas, skuste trebars aj Sokola v Trencine

@margotka_ja smiem sa spytat ci ste riesili liecbu na protonovom pracovisku v Prahe? Dakujem... dnes bola mojmu muzovi- 48 rokov, zistena rakovina prostaty 😢...a ak ste neriesili to v Prahe , mozete mi prosim napisat, kde ste boli potom lieceny? ..nevieme sa rozhodnut na ake pracovisko sa mame obratit. Dakujem