Rakovina prsníka, no krv je v poriadku - čo to znamená?
Ahojte baby, kamaratkina mamina ma nalez na prsniku...cakaju ju vysetrenia....brali jej krv a ta je v poriadku...co to znamena? ze to moze byt nezhubny nador....ci to je v zaciatkoch a krv to este neukaze....chcela by som ju trosku ukludnit....dakujem
@stanulienkat niesom odbornik...pytam sa ako uuuuplny laik....tak prepac....
na sone mala nalez, tak jej z toho brali vzorku...na zaklade toho ju poslali da BA na onkologiu...kde jej spravili prve vysetrenie....a brali jej krv...a ta je v poriadku
Krv môže byť čistá, preto je to tichý zabijak. Že nebolí a nemusí sa ani v krvi ukázať. Onkomarkery sú vlastne zápalové markery. Moje kamošky mali krv ako zdravé zeny a aj tak mali rakovinu. Ja som mala len trošku zvýšené onkomarkery. Treba preskúmať nádor, urobiť ct a potom sa uvidí
@tilly zatial ide na mamografiu a dalsie sono a odber z toho prsnika...
dakujem za taketo vysvetlenie....to mi staci
Nechcem ta znepokojit, ale moja mama mala onkomarkery uplne v norme a na chrbtici jej rastla metastaza jak svet. Odbery z nadoru ukazu najlepsie. Drzim prsty
Presne tak, krv v poriadku, neznamená, že v tele nerastie niečo zhubné.Môj ocino krv aj onkomarkery bez najmenšieho podozrenia a vykľula sa z toho rakovina hrubého čreva. Potešujúce bolo, že bolo to v začiatočnom štádiu, nestihlo metastázovať a už dvadsať rokov sa teší dobrému zdraviu.😉
Ja napíšem aktuálne u nás. Manželovi zobrali jeden semenník aj so zhubným nádorom. Onkomarkery v poriadku, CT čisté bez metastáz a od pondelka ho aj tak čakajú tri cykly chemoterapie. Je nám všelijako z toho.
Aj moja mama mala onkomarkery v poriadku a bola to velmi zhubna forma rakoviny 😢 Histologia povie viac. Moze to dopadnut aj dobre a byt nezhubne.
Ono, ak jej robili zakladne krvne vysetrenia krvny obraz a podobne, tak tam sa nemusi nic prejavit. Najviac odhalia onkomarkery, ale ani to nie je istota. Treba sa presne zamerat na onkomarkery pru rakovine prsnika. Biopsia vam da najlepsiu odpoved.

Co je to nalez na prsniku? To je siroky pojem. Cysta?? A nadpis rakovina je uplne od veci. Rakovina je zhubny nador. Nador moze byt aj nezhubny. Ked nevieme,co ma na prsniku a a ku krv jej brali. Toto je uplne od veci cela debata.