icon

Rakovina prsníka, no krv je v poriadku - čo to znamená?

9. apr 2021

Ahojte baby, kamaratkina mamina ma nalez na prsniku...cakaju ju vysetrenia....brali jej krv a ta je v poriadku...co to znamena? ze to moze byt nezhubny nador....ci to je v zaciatkoch a krv to este neukaze....chcela by som ju trosku ukludnit....dakujem

stanulienkat
9. apr 2021

Co je to nalez na prsniku? To je siroky pojem. Cysta?? A nadpis rakovina je uplne od veci. Rakovina je zhubny nador. Nador moze byt aj nezhubny. Ked nevieme,co ma na prsniku a a ku krv jej brali. Toto je uplne od veci cela debata.

autor
9. apr 2021

@stanulienkat niesom odbornik...pytam sa ako uuuuplny laik....tak prepac....
na sone mala nalez, tak jej z toho brali vzorku...na zaklade toho ju poslali da BA na onkologiu...kde jej spravili prve vysetrenie....a brali jej krv...a ta je v poriadku

tilly
9. apr 2021

Krv môže byť čistá, preto je to tichý zabijak. Že nebolí a nemusí sa ani v krvi ukázať. Onkomarkery sú vlastne zápalové markery. Moje kamošky mali krv ako zdravé zeny a aj tak mali rakovinu. Ja som mala len trošku zvýšené onkomarkery. Treba preskúmať nádor, urobiť ct a potom sa uvidí

autor
9. apr 2021

@tilly zatial ide na mamografiu a dalsie sono a odber z toho prsnika...
dakujem za taketo vysvetlenie....to mi staci

hailey1
9. apr 2021

Nechcem ta znepokojit, ale moja mama mala onkomarkery uplne v norme a na chrbtici jej rastla metastaza jak svet. Odbery z nadoru ukazu najlepsie. Drzim prsty

astika
9. apr 2021

Presne tak, krv v poriadku, neznamená, že v tele nerastie niečo zhubné.Môj ocino krv aj onkomarkery bez najmenšieho podozrenia a vykľula sa z toho rakovina hrubého čreva. Potešujúce bolo, že bolo to v začiatočnom štádiu, nestihlo metastázovať a už dvadsať rokov sa teší dobrému zdraviu.😉

janci05
9. apr 2021

Ja napíšem aktuálne u nás. Manželovi zobrali jeden semenník aj so zhubným nádorom. Onkomarkery v poriadku, CT čisté bez metastáz a od pondelka ho aj tak čakajú tri cykly chemoterapie. Je nám všelijako z toho.

hailey1
9. apr 2021

@janci05 ak su to len tri cykly, je to len zaistovacia liecba, neboj, je to normalne a ovela lepsie, ako keby mu nemali dat nic

simsalabim
9. apr 2021

Aj moja mama mala onkomarkery v poriadku a bola to velmi zhubna forma rakoviny 😢 Histologia povie viac. Moze to dopadnut aj dobre a byt nezhubne.

lienocka2808
9. apr 2021

Ono, ak jej robili zakladne krvne vysetrenia krvny obraz a podobne, tak tam sa nemusi nic prejavit. Najviac odhalia onkomarkery, ale ani to nie je istota. Treba sa presne zamerat na onkomarkery pru rakovine prsnika. Biopsia vam da najlepsiu odpoved.

janci05
9. apr 2021

@hailey1 Však my to tak aj berieme, že je to pre istotu a zvládli to iní. Len muž má 5 krát týždenne infúziu plus dva krát injekciu a to sa má opakovať 3-krát. On má strach z injekcií, tak neviem ako to bude zvládať.