icon

Rakovina zistená až v pokročilom štádiu

marsmykkok
16. mar 2025

Včera som čítala o 62 ročnom Rasťovi Piškovi ktorého táto choroba pripútala na vozík a bola a príde mi to tak, že bola zistená dosť neskoro. Našťastie rakovinu moc v blízkej rodine nemáme, skôr cievne veci, v okolí je toho dosť, ale to sa také otázky nechcem pýtať. Ako to vlastne je pri takýchto ľudí ak to máte v okolí alebo ste si tým prešli v prípadoch ak nádor bol zistený v neskorších štádiách? Tie počiatočné štádiá vôbec človek necíti a je 100 percent fit alebo napríklad už cíti že je slabý, nevládze, chodí po lekároch len diagnózu mu nevedia zistiť?

Strana
z5
balerina2025
18. mar 2025

@malaliliaeli pankreas ma aj remisiu? 10 rokov zil? po zisteni?
moj brat nepil nefajcil, dosil sa 2,5mesiaca od stanovenia diagnozy
a kreten ako pises, kde je spravodlivost?

malaliliaeli
18. mar 2025

@balerina2025 Presne tak ja som sama nechápala ..A ožratý ako doga prišiel na infuzke bol vedľa mňa ...Len on na vyplavenie alkoholu a ja som odpadla ..Nepochopíš

yoxinka
18. mar 2025

@maya_hi
Jaaaaaaj, ja som zabudla. Za všetko môže Dzurinda, Radičová, Soroš, progresívci, Šimečka, jaštery, mimozemšťania a Amerika … nikoho som nezabudla??? 🤦‍♀️

mk22
18. mar 2025

@mariaa79 to moja mamca vo veku 70r pravidelne gynek prehliadky a bežná msmografia jej odhalila v prsníku nádor.
Nikdy by so ho nrnahmatala. Bal akoby za prsbukom na hrudi.
Dr ju chválili ako zodpovedne chodí na prehliadky.
Ta jej vlastné odhalila rakovinu.

tiffanni
18. mar 2025

@marsmykkok Moja mama mala stále bolesti žalúdka, po všetkom čo zjedla,chodila stále po doktoroch, ktorý to pripisovali anomálii žlčníka ( narodila sa s anomáliou) tak sa teda rozhodla,že ho dá vonku,keď prišla do nemocnice na operáciu, zistili,že to žlčník vôbec nie je,poslali ju rovno na onkológiu. Prišlo sa na to žiaľ neskoro,v októbri jej to zistili a v marci zomrela, mala metastázy všade, doslova ju to zožralo zvnútra. Rakovinu čoho vôbec mala sme sa dozvedeli až po pitve,ona dostávala všeobecnú chemoterapiu,lebo sa nevedelo čoho rakovinu má. Zmenila stravu,bojovala ako sa len dalo,tak veľmi chcela žiť. Tento rok to bude desať rokov čo svoj boj prehrala,nakoniec to bola rakovina tenkého čreva. Keby som sa aspoň mohla hnevať, že to podcenila a neriešila,ale chodila všade možne po doktoroch a nikde jej nič nezistili,až keď bolo príliš neskoro. Tiež nám bolo onkológom odporúčané genetické vyšetrenie, ktoré nám vsak zamietli.

balerina2025
18. mar 2025

@tiffanni vela x porobia chybu aj lekari. zial. aj oni su ludia. aj mojho otca vsetko bolelo od chrbtice, lebo sak tucne brucho a pritom mal zanesene cievy.

lienka.7
18. mar 2025

@yoxinka ale prestaň tu s utocnymi kecami, ok? Takú Pentu do zdravotníctva pustil taky Zajac napr. A je uplne jedno, kto bude pri koryte, oni aj tak uplatia každého. A každý sa aj dá.
A je uplne od veci, priam naivne, sa odvolávať ze za to, ze za to, ze si platis pár eur mesačne nejaku ZP, tak ti ma teraz stat poskytovať liečbu v tisícoch eur mesačne. Potom prečo tých, ktorí do systému neplatia taktiež ošetrujú? Chapes tomu? To, čo by malo byt je
ze by malo byt stanovené, ze co je zadarmo a co uz nie. A tak ako v zahraničí, mať poistky a podla toho dostaneš aj ošetrenie. Skôr či neskôr to tak aj skonci.

kate12
18. mar 2025

@marsmykkok otec mal rakovinu pankreasu.Jeho bolel chrbát často,ale prikladal to robote stále niečo okolo domu, potom začalo bolieť aj brucho po jedle a keď už sa to nedalo znášať išiel k lekárovi.Najprv dostal nejaké tabletky, doktor si myslel že má len žalúdok podráždený a keď nepomáhali ani po 2 mesiacoch poslal ho na CT a MR.Tam sa prišlo na to,že je to rakovina pankreasu ale to už bolo pokročilé štádium.. chemo,operácie, mama mu kúpila aj čagu, robil si šťavy z cvikly,pil kozie mlieko vtedy sa to zlepšilo až ho doktori presvedčili na operáciu vybrať to aké je to bezpečné a potom to išlo už len dole kopcom s ním rapídne chudnutie, stále nejaký problém ďalšie operácie.... celkovo vydržal rok a pol a v novembri zomrel 😢 Možno keby sa nedal operovať, že sa to vyberie ešte by žil 😩 Ale minule som videla video zahraničné, že by sa ani biopsia nemala robiť lebo sa tým tá niekedy len driemajúca rakovina spúšťa 🤷‍♀️

balerina2025
18. mar 2025

@lienka.7 mas pravdu. ti co neplatia nech nie su osetrovani na ukor inych. kopec dlznikov, je, preco im nejdu po krkoch !

lennicka
18. mar 2025

@marsmykkok tak su rakoviny a rakoviny. Moja mamka zomrela 15 dni po dg rakoviny. Moj manzel ma 4te stadium a dnes je tu, bez problemov (samozrejme su kontroly na onkologii). .. lenze, mamina mala rakovinu pankreasu a manzel iby druh, dobre liecitelny.

david1202
19. mar 2025

@marsmykkok pri rakovine sa nesmie jesť mäso,cukor a podobne veci ,dokonca sa zistilo ze tvaroh rozdeľuje bunky ,nielen dobre ,ale aj tie zle ..co znamená se aj rakovinotvorne...co znamená se môžeš chodiť na chemo...ale 99% prípadov aj tak konci smrťou keď že ožarovanie spôsobuje vedľajšie účinky...boli prípady kedy držali tak drasticku diétu ,ze choroba nemala už na čom progresovat...ale kazdy je iný...tak že treba skúšať...

vsetkounas
19. mar 2025

@ssimpsonka neviem švagriná chodila na rozšírené gynekologické preventívne prehliadky každý rok a keby nezačala krvácať mimo cyklu rakovinu jej nezistili zrazu bum a už bolo a ďalšia vec platila si sama vyšetrenie v Čechách aby mohla vôbec na operáciu a odstránenie maternice pretože na Slovensku bola na čakacke a povedali jej že aj rok kým sa dostane na rad .Keby si to nezaplatila už tu ani nemusela byť .

mmez
19. mar 2025

Môj svokor čiperný človek. Nikdy mu nič nebolo. Žiadne lieky,nič. 75 ročný chlap,úplne vesely,zdravy. Zrazu bolesti v krizovej oblasti,vystrelujuce do nohy. Behom týždňa sme mu zajednavali pohreb. Rakovina pankreasu v konečnom štádiu. Metastázy po celom tele,napadnutá aj pečeň. Strašná rana pre nás. Bude to v máji rok co nás takto rýchlo opustil. Stále sme sa s tým nevyrovnali. Bol úplne zdravý. 😭

balerina2025
19. mar 2025

@mmez ale bol 75 rocny. na RP zomieraju 40 rocni ludia :( ale chapem kazda strata boli :(

maya_hi
20. mar 2025

@yoxinka to hovoríš ty. Ja hovorím o Dzurindovi a jeho kumpánoch. Začalo to Zajacom a jeho 20 korunáčkami, a skončilo Pentou. Trošku si naštuduj kto vlastní polovicu nemocníc a otvor oči. Šimečka je had, ale malá ryba... zatiaľ. Ale maká na tom aby si urval svoje. Tak len šup šup na námestia a pomôž mu v tom. A len tak pre info, nie som Ficov zástanca a už vôbec volič. Ale volím aktívne od roku 1996. 😏 viem svoje a politiku sledujem. A o zdravotníctve a jeho financovaní by som ti vedela rozprávať z prvej ruky. Ale načo? 😏

martul
20. mar 2025

@david1202 Prosím ťa, ten začiatok, čo sa nesmie jesť, to máš odkiaľ. Vlastná skúsenosť, alebo si to niekde čítal? Kde, pošli mi link prosím ťa.

martul
20. mar 2025

@balerina2025 tzn. je aj keď niekto zaviní nehodu, tak ho tam necháme zomrieť, lebo je vinný?

mk22
20. mar 2025

@balerina2025 nevadí ze mal 75 pre nich to bol blízky človek ako pre teba brat.
Moja mamca ma 74 rieši metastazy z rak prsníka a ver, keby zomrela, zrúti sa mi svet. A nič by moju bolesť nezmenilo, nezmierniko, lebo veď ma 74rokov

balerina2025
20. mar 2025

@martul prosim?
@mk22 ano chapem, ja viem ze vzdy je tpo strata kazdy lekar vacsinou [povie na starších ''aspon sa dozil''. chapes? ci nie? chape,m ze ti ludia trpia a maju bolesti, je to nepredstavitelny zivot. videla som to .
je mi luto kazdeho cloveka co je chory, kazdeho a viem ze vzdy je to strata, aj ked zomrie 100rocny.mozno je to chrabra ''barlicka'' ale nebolo to isto myslene v zlom
nikto z nas si nevie predstavit smrt blizkeho a vlastne ani nechce.

a ked napisem ze dozit sa staroby, je uz prepich, aj to je zle?
nie kazdy ma tu m,oznost vobec zostarnut.
a viem ze moje slova ti nezmensia bolest, ja viem
ale je to tak.

napetra
20. mar 2025

@maya_hi Áno správne - ty radšej mlč o zdravotníctve a o jeho financovani ako sama píšeš. Prospeje to všetkým a hlavne tebe. Ty aktívna volička od roku 1996 z Trenčína 🗳️

stanulienkat
22. mar 2025

@maya_hi Zajacove 20 korunacky mali nechat, nezneuzivalo by sa tak zdravornictvo. Penta je Ficov kamarat, ten im dohadzuje statne peniaze uz roky. Simecka bol niekedy vo vlade, ked je had? Alebo chlapi v krcme hovorili??

@david1202 netrep, netrep, netrep!!!!!
Nevyjadruj sa svojimi hlupymi nazormi. Drviva vacsina ludi sa vylieci, minimalne si o niekolko vela rokov predlzi zivot. Ano-vdaka tej hnusnej progresivno-liberalnej 😁chemoterapii!!! Odkial mas drzost tieto stupidity rozsirovat do sveta?
Ak nemas co mudre a hodnotne povedat, tak MLČ! Resp svoje nazory mozes napisat do Zjem a Vlek. Tam budes mat publikum

maya_hi
5. apr 2025

@napetra budú aj nejaké rozumné argumenty, či si si len urobila dobre? 😁 niečo mi hovorí že nie. Ďakujem za konštruktívnu debatu o niečom čomu nerozumieš 😎
A to ešte keby si vedela, že ani nie som z Trenčína 😅

maya_hi
5. apr 2025

@stanulienkat ty by si mohla ísť rovno na ministerstvo zdravotníctva. Teba je na koníku škoda. Poriešila by si toľko problémov s ktorými sa tam trápia 😅

emminala
24. máj 2025

Zdravím mám otázku četla jsem na internetu o rakovině pankreasu a vůbec tomu nerozumím můj otec prošel rakovinou pankreasu byl na operaci,po operaci zacel brát prazky aby v sobě udržel nake jídlo bez brazku by automaticky šlo vše ven pak samozřejmě má i cukrovku kvůli té nemoci, ALE UZ JSOU TO 2 ROKY CO JE PO ZAKROKU ! jen nerozumím na internetu píšou že 50%lidi se dožije max 5 let kvůli Tej rakovině ale ? Jak tomu mám rozumět je to když už je to v pokročilém stádiu nebo jak děkuji

balerina2025
24. máj 2025
@emminala

Zdravím mám otázku četla jsem na internetu o rakovině pankreasu a vůbec tomu nerozumím můj otec prošel rakovinou pankreasu byl na operaci,po operaci zacel brát prazky aby v sobě udržel nake jídlo bez brazku by automaticky šlo vše ven pak samozřejmě má i cukrovku kvůli té nemoci, ALE UZ JSOU TO 2 ROKY CO JE PO ZAKROKU ! jen nerozumím na internetu píšou že 50%lidi se dožije max 5 let kvůli Tej rakovině ale ? Jak tomu mám rozumět je to když už je to v pokročilém stádiu nebo jak děkuji

@emminala tvoj otec mal stastie. vacsinou sa zial dojde na tuto chorobu neskoro a ludia zomieraju do par mesiacov. :(

vacsina ludi ani nestihne chemoterapiu :( najhorsia choroba na svete

tvoj tatino musi brat enzymy aby mu to travilo.

emminala
24. máj 2025

@balerina2025 můj tatínek nemusel chodit na chemoterapie 🙏 jen bere ty prazky, ale jak tomu mám teď rozumět už je vše v pořádku nebo tam je nake to ryziko a jak je to stim že je tam nake to % že se dožije jen 5 let, to se jeho Netíka ?

balerina2025
24. máj 2025
@emminala

@balerina2025 můj tatínek nemusel chodit na chemoterapie 🙏 jen bere ty prazky, ale jak tomu mám teď rozumět už je vše v pořádku nebo tam je nake to ryziko a jak je to stim že je tam nake to % že se dožije jen 5 let, to se jeho Netíka ?

@emminala myslim ze tych 5 rokov mysleli ze ludia s chorym pankreasom a chemoterapiami...

a nie odoperovanym. pokial nema nikde inde metastazy, a berie enzymy a ma dietu, nemyslim si ze jeho sa tyka ten clanok. ten zivot bez pankrasu musi byt narocny ale zije.

myslim ze tych 5 rokov sa tykalo ludi co si preslo chemoterapiami a pankreas stale maju ...
pozri, urcite vam blizsie povie lekar.

a ako sa zistila tato choroba u tatina?

lebo ludia chodia neskoro ...:(

emminala
24. máj 2025
@balerina2025

@emminala myslim ze tych 5 rokov mysleli ze ludia s chorym pankreasom a chemoterapiami...

a nie odoperovanym. pokial nema nikde inde metastazy, a berie enzymy a ma dietu, nemyslim si ze jeho sa tyka ten clanok. ten zivot bez pankrasu musi byt narocny ale zije.

myslim ze tych 5 rokov sa tykalo ludi co si preslo chemoterapiami a pankreas stale maju ...
pozri, urcite vam blizsie povie lekar.

a ako sa zistila tato choroba u tatina?

lebo ludia chodia neskoro ...:(

@balerina2025 povedal mi že měl bolesti v břichu šel ku svému lékaři poslali ho na vyšetření a zjistili mu a musel hned na operaci, ale děkuji panu bohů protože už tu nemusel být ! Po operaci měl v sebe silné léky proti bolesti, ani nevěděl co se děje a přitom měl silné vnitřní krvácení doktoři okolo něho začli běhat a rychle znovu na sál 15hod na sále dohromady děkuji panu bohů 🙏 že je tu a může si užívat vnučku

balerina2025
24. máj 2025
@emminala

@balerina2025 povedal mi že měl bolesti v břichu šel ku svému lékaři poslali ho na vyšetření a zjistili mu a musel hned na operaci, ale děkuji panu bohů protože už tu nemusel být ! Po operaci měl v sebe silné léky proti bolesti, ani nevěděl co se děje a přitom měl silné vnitřní krvácení doktoři okolo něho začli běhat a rychle znovu na sál 15hod na sále dohromady děkuji panu bohů 🙏 že je tu a může si užívat vnučku

@emminala mal stastie , este asi nador nebol velky, vacsinou sa chemoterapiami prave ma zmensit aby sa dal pankreas operovat.

Strana
z5