icon

Reflux a jeho prejavy

15. mar 2025

Baby ja len niečo vypijem alebo aj zjem a vkuse sa mi grga ale nonstop zaha má nepáli mám reflux bola som bez liekov ale kúpila som si nolpazu môže sa mi to zlepšiť? Už ju beriem pár dní a zatiaľ nič dnes som si dala rovno dve tabletky. Už mám podozrenie že z refluxu mám extrasystoly. A hrozne mi chýba káva 😭

maria1023
15. mar 2025

Mne sa tie grga a vyžaruje mi to bolest ako keby do hrudníka pri tom grgnuti.. na gastro som bola minulý rok..

autor
15. mar 2025

@maria1023 a potvrdili ti reflux? Mne áno

stanulienkat
15. mar 2025

Nolpaza ti pomoze o par dni. Na nete mas milion informacii. Dodrziavas dietu? Ziasne sladke, korenene, kofein,mentolove. Ziaden mak, cibula, cesnak. Dieta a tezimove opatrenia su v tvojich rukach. Okrem stresu-s tym sa casto neda vela robit.

autor
15. mar 2025

@stanulienkat stresu mám veľa diétu nedodrziavam keď mne tak chýba káva 😭 a neviem či aj extrasystoly môžu byť vlastne z refluxu

anika
15. mar 2025

Beezne sa berie nolpaza 40 mg, pri tazkostiach aj rano a vecer, potom zvycajne rano nalacno a aspon pol hodinu pred jedlom, mne pimohol aj ukko caj na reflux, ale ked je aj podrazdeny pazerak , tak tam sa skor dava iny liek, predpise gastroenterolog

stanulienkat
15. mar 2025

Extrasystoly su zo stresu. Ale pri refluxe je dieta dolezita. Bez kavy neviem ani ja fungovat. Skus obmedzit aspon niektore potraviny. Inak..stres je tiez spustacom refluxu. Stres vie narobit paseku v celom tele. Nolpazu si davaj pol hod pred jedlom. Alebo na noc, 3 hod po poslednom jedle.

autor
15. mar 2025

@stanulienkat pretože som čítala že reflux môže vlastne podráždiť budovy nerv a ten môže ovplyvniť srdce a vznik extrasystoly a je fakt že mám pocit že je to z toho lebo holter to ani nezachytil

stanulienkat
15. mar 2025

Moze byt. Ale stres je podpisany pod strasne vela veci. Vie naribit vela zleho vo fungovani celeho tela. Vsetko so vsetkym suvisi.

maury
16. mar 2025

Mne pomohol Ozzion užíva sa ráno nalačno pol hodinu pred jedlom. Kolega ho tiež užíva. Helicid nemal taký dobrý účinok. Ale nie som istá, či nie je len na predpis. A zniesla som aj tu kávu pri ňom.