Reflux v spánku spôsobuje dusenie? Ako to riešiť?
Zdravim , obcas asi tak raz tyzdenne sa mi stane ze asi si grgnem alebo len obycajny reflux sposobi ze sa zobudim a neviem sa nadychnut lapam po dychu a vzdy mam silne palenie v pazeraku ako keby som vypil 70% lieh , hykam lebo sa mi neda nadychnut , snazim sa nejst vecer , ale to s tym nema nic , mam pocit ako keby sa mi grglo a kedze lezim sa mi to dostane do dychacej trubice a dusim sa , niekedy sa mi tak znamy na chate opity udusil zvratkkami ked opity zaspal, ja ale nepijem a mam pocit v ustach teda v pazeraku ze to su zvratky , plus sa zlaknem a tym to trva dlhsie, potom sa bojim zaspat , vzdy si v duchu poviem ze je koniec uz , za kazdu radu pripadne s kusenost s touto poruchou alebo ako to nazvat budem vam vdacny ,
Podlozit nohy postele pri hlave a tak vytvorit naklonenu rovinu. A ist k dr po lieky.
Reflux si liecis? Berieš pravidelne lieky? Pri refluxe je dobre mať večerné jedlo o takom čase ako ráno, presnejšie teda o 12 hodín, určite niečo zjesť. Nejedz potraviny, ktoré ti spôsobujú problémy...paradajky, citrusy...
@simsalabim ake lieky , davam si helicid pred spanim ale aj tak sa to stane obcas aj s helicidom
@lukbe pijem helicid , obcas raz za pol rok , na zahu ale zacal som to brat pravidelne vecer , a i tak sa mi to stalo dnes v noci
aké lieky ... tie určí lekár na základe vyšetrenia... mm berie omeprazol. ak prestane 2-3 dni s liečbou tvrdí že stav sa mu veľmi zhorší. lekár mu tvrdí že je do kanca života...
@jancibakanci ja to mávam občas. Vždy len keď idem spať najedený. Je to veľmi neprijemné, zobudím sa na dusenie a musím dýchaciu trubicu predýchať nasilu len takými dávkami vzduchu. Aj som sa už pri tom pozvracal alebo som mal spálený pažerák od tých hlienov zo žalúdka, čo sú predpokladám kyseliny tráviace. Dá sa takto aj zadusiť. Pomáha mi nejesť na večer a ležať naklonený ale nie len hlavu, ale celý hrudník od pása hore nakloniť o 30 stupňov. Keď už je zle tak trocha sódy na pálenie záhy alebo čierne uhlie. Ale preventívne nie je dobrá sóda, ale jablčný ocot. Sôda naopak spôsobuje kyselinu a ocot ju tlmí. Raz ktosi ten mechanizmus vysvetľoval v rádiu nejaký gastroenterológ ale neviem podrobnosti. No jablčný ocot s vodou je prevencia proti kyseline, sôda zníži kyselinu ale reakciou tela je jej ešte vyššia produkcia. Tak nejako.
@slovakboy no snazim sa nejst po 6 , ale nie vzdy sa to da, napriklad v praci a pod , mozem byt nakloneny ked som hore ale ked spim neviem kam a ako sa otocim? a stalo sa mi to aj ked som nejedol od obeda , myslim ze tym to nebude
@deti95060810 beriem helicid pred spanim uz rok a aj tak sa mi to stalo
@deti95060810 @jancibakanci áno aj ja už beriem roky nalačno, potom po jedle, ak je horšie aj večer. Bol si vôbec na gastro?
@lukbe ja chodim na gastro kvoli bio liecbe a spominal som im to povedali aby somk bral dalej helicid , problem je v tom ze ja cez den nemam nikdy zahu , raz za pol roka preto mam helicid po ruke popr soda ale ja idem normalne spat ziadna kyselina cez obcas si dam sou z casu na cas helicid ked napriklad papriku zjem , ale inak nepotrebujem nic na zahu ,, ale v noci raz za cas sa to prejavi a je to velmi zle to dusenie , neviem co s tym mam robit , doteraz som ymslel ze ten helicid pomaha a dnes v noci aj helicid sa mi to stalo
@jancibakanci no ved to povedz na gastro, podľa mňa máš lieky brať inak, ale ja nie som Dr. A inak, paprika je jedna z najťažších veci na trávenie. Ak si dám, tak len kusticek,už raz ma dostala na pohotovosť a infúzie.
@jancibakanci kúp si klinový matrac a daj si ho pod normálny matrac, aby si spal vo vyvýšenej polohe. Na gastro si žiadaj vymeniť liek helicid za niečo iné.
@jancibakanci vymenit helicid za nieco ako omeprazol.
@lukbe ja papriku nejem, obcas si dam cca raz za rok mozno 2 x na chleba maly kusok
@lukbe mne nepredpisal nikto helicid , ja som mal 15 rokov problem so zahou , skusil som vsetko z reklamy a nic nepomohlo az mi jeden dr povedal helicid a ten som si dal a mam pol roka pokoj,
@simsalabim omeprazol mi vobec nepomohol
@katie253 ja mam dost vysoko hlavu
@lukbe ja nepijem lieky len na noc si davam helicid , ja to nepotrebujem len obcas a pre istotu na noc , a tuto noc mi ani to nepomohlo, ja ho neuzivam rano vecer na obed , len ked ma pali zaha (cca raz za 3 -6 mes) a posledne kazdy vecer
@jancibakanci treba ist na gastro, urcite je liek, co pomoze. Omeprazol sa neuziva iba sem tam ako Helicid, ale pravidelne a nastup ucinku trva niekolko dni. Hlavu vysoko nestaci mat. Zaludok musi byt nizsie ako hltan.
@jancibakanci ak chceš pokračovať v nebratí liekov, tak pokračuj. A potom si nepýtaj tu rady. Stále opakujes to isté.
@lukbe ja neviem co si tak podrazdena/y , ked ten liek nepotrebujem len cca raz za 3 mesiace tak naco gho budem brat , ja to nemam kazdy den ô,pytam si radu lebo tato skupina je o porade a nie o agresii a nuteni pit liekov , pytam sa ci niekto ma tuto skusenost , ked to ma niekto kazdy den ok chapem, ja to v noci mam z casu na cas a tak isto ma pali zaha ako som si dal helicid menej casto

@jancibakanci nič iné len gastro