icon

Rekonvalescencia po vybratí žlčníka

10. sep 2023

Idem na vybratie žlčníka laparoskopicky. Som mladá, ak by bolo všetko bez problémov, kedy ste šli najskôr do práce? Je reálne byť doma len týždeň? Samozrejme ak by bolo všetko bez problémov. Dakujem

nevenka
10. sep 2023

Tak moj muz chodil po tyzdni este zohnuty. Realne mohol robit, z domu, ma sedave zamestnanie, ale oddychol si. Vtedy mal klasicku zmluvu, bol doma tych odporucanych 6 tyzdnov. Nikdy predtym nemarodil.
Ale mozno tie 2 tzydne by mohli byt ok uz, ale to ne u kazdeho individualne.

autor
10. sep 2023

@nevenka ďakujem, tiež mám sedavé zamestnanie, 5 minút pešo od bytu, preto rozmýšľam,ako to urobiť,aby som si aj nejazils výplatu zbytočne aj kvôli práci

autor
10. sep 2023

*nekazila

soldi
10. sep 2023

Moj ex den po operacii uz fungoval viac menej normalne. Mozno 3-4 dni bol doma. Tiez ma sedave zamestnanie

zuz0110
10. sep 2023

Mna uz ked prepustali po 3 dnoch tak som bola uplne ok. Len som davala pozor nech nezdviham deti a nech mi nesadnu na brucho. Takze tyzden doma je podla mna uplne realne pre kancelarsku pracu

autor
10. sep 2023

@soldi
@zuz0110 ďakujem baby, skúsim sa asi tak dohodnúť so šéfom,že si dám len dovolenku. Ja idem vo štvrtok na operáciu, v piatok má budú operovať, vravela dr že možno v nedeľu pôjdem domov a rozmýšľam že v stredu alebo štvrtok by som šla do práce. Neviete kto vypisuje PN? Obvodak, keď sa mám prísť k nemu ukázať po operácii?

maris5
10. sep 2023

Ono zalezi ako ta budu boliet "stichy". Ja som mala velky problem sa postavit. Bolelo to ako 🐷, ale mala som novorodenca, musela som fungovat.

littleslovak
10. sep 2023

Absolvovala som to cez nariadenu dvojryzdnovu dovolenku tri rokt spat. Prvy tyzden bol v podstate zabity operaciou, v pondelok testy v utorok operacia a vo stvrtok ma pustali. Domov z auta som ledva presla k vytahu. V piatok bol o cosi lepsi ale neverila som ze sa cez vikend postaram sama o maleho 2 rocneho syna (muz musel uz do prace, nemali sme to ako vyriesit) a v sobotu rano ako zazrakom som sa zobudila v pohode.
Syna som vopred naucila vyliez do sedacky, na prebalovanie a podobne ukony aby som ho nemusela vobec zdvihat. Schovala som kdrazadlo a ked sme isli von nemusela som za nim utekat.
Nasledne este teda cely tyzden doma. Potom po druhom vikende nastup do prace. Sedave zamestnanie. A bolo to uplne ok.
Moj najvacsi problem boli stichy, operovali ma v zahranici, mala som to podla ich nariedeni stale prelepovane konkretnym typom naplasti. A teda ten problem bol co si obliect aby ma nohavice netlacili prave na miestach kde su jazvy. Ano su male ale vedia boliet ci tahat. Nosila som par tyzdnov nohavice s makkou gumou, bez gombikov zipsov, ziadne rifle.
Nepytas sa na to, ale odporucam aj vratit sa k beznej strave co najskor. Dva tyzdne som dietovala ako pred operáciou (dost prisne) ale potom som po troske po zlozkach pridavala a dnes nemam v podstate ziadne problemy, ani neviem ze ho nemam 😊
Drzim palce nech ti to dobre dopadne.

autor
10. sep 2023

@maris5 ja som mala cisársky a tiež som musela po ňom fungovať normálne, to sme my ženy, zvládneme všetko.

autor
10. sep 2023

@littleslovak ďakujem, verím,že to zvládnem. Mám za sebou už laoaroskopiu myomu, to som bola doma nesuac,ale dalo sa aj kratšie,no nemusela som sa ponáhľať do práce...

jaaty
10. sep 2023

Mňa operovali tento pondelok. V nemocnici som však ležala od piatka a zapal tíšili ATB a infuzkami. Pustili ma v stredu domov, v piatok som mala kontrolný odber krvi. V pondelok mám ísť na stehy a k obvodnej. Počítam, že budúci týždeň budem určite doma a to chcem ísť do prace čo najskôr. Po týždni si to však skutočne neviem predstaviť. Tiež pri vstávaní si držím brucho a napr. stáť dlhšie pri sporáku mi robí problém. A to sa nepovažujem za citlivku. Mám ta sebou cisársky, po ňom som fungovala sama hneď aj laparoskopicky ukončené mimomaternicove tehotenstvo. Na druhej strane, vtedy som bola mladšia 😉 Podľa mňa tie 2 tyzdne by si mala vydržať alebo aspoň do konca týždňa + víkend, to by mohlo byt ok.

autor
10. sep 2023

@jaaty ďakujem za skúsenosť. No ja našťastie nemám zápal, kamene mám už roky, teraz mám už problémy ale rozmýšľam či to je žlčníkom alebo niečo iné. Dnes som si kúpila test na helicobactera, lebo ma strašné nafukuje, ktovie či to nie z toho. Na operáciu som sa objednávala cez obvodný, keďže mám kamene dlho, tak ma poslala na sono a nešla som cez gastro tým pádom

jaaty
10. sep 2023

Držím palce

luliu
10. sep 2023

Po týždni som bola bez problémov v práci.

barborka1154
10. sep 2023

Ahoj ak si mala cisársky rez tak to je oproti tomu úplne nič. Ja som absolvovala vyber zlcnika 5m po cisárskom reze a na druhý deň ma púšťali domov a doma som behala hneď okolo 3r a 5m dieťaťa.

autor
10. sep 2023

@luliu
@jaaty
@barborka1154 ďakujem baby, myslím,že to zvládnem.

taktotedanie
10. sep 2023

Ja by som si dala max volno kolko sa da a este by som si vybavila aj pobyt v kupeloch, narobis sa v praci este dost

autor
10. sep 2023

@taktotedanie no to pochybujem že pri laparoskopickej operácii žlčníka nás nárok na kúpele... mladý človek ťažko... teda ja by som ani nešla,keďže som sama s dcérou,ale aj tak sa mi to nezdá...

taktotedanie
10. sep 2023

Samozrejme, ze mas narok
Si myslis ze do kupelov chodia len stari ludia ci co
Operacia ako operacia, ja sombola v kupeloch po laparoskopickej operacii ako 21rocna

lilizzachy
10. sep 2023

Ja som po operácii žlčníka, ostan doma aspoň 2 týždne nech sa dáš poriadne dokopy. Zbytočne potom riešiť napr. potrhané stehy atď. Mňa strašne bolel chrbát po operácii asi týždeň, a ešte dva trvalo kým som ako tak začala fungovať. Každý sme iný, ale predsa je to operácia, prídeš o orgán aj telu treba nechať trošku čas aby sa naučilo fungovať "po novom". Ja som bola úplne fit cca po mesiaci. A je jedno že máš kancelársku prácu...už musíš ráno vstať, ísť do tej práce nejaký ten stres atď. Ja by som ostala doma min. 2 týždne až mesiac. Aj strava bude zo začiatku iná, musíš mať diétu zvyknúť si na to. Tak aby si vladala takto fungovať 🙂.

autor
10. sep 2023

@lilizzachy no sama som zvedavá, ako sa budem cítiť. Ako dlho si bola v nemocnici? A čo si jedla po operácii?

lilizzachy
10. sep 2023

V nemocnici asi 3 4 dní...už si to veľmi nepamätám si tomu 3 roky...ale prvé jedlo čoi dali v nemocnici bola krupica s vodou to si pamätám 🤣

autor
10. sep 2023

@lilizzachy aha, tak sa teším😂

barborka1154
10. sep 2023

Tak ja som na druhý deň dostala sucháre a marhuľový dzem a potom ma okolo obeda pustili domov. Po týždni som sa začala vracať k môjmu dia jedlu takze som skúsila aj celozrnne pečivo. Zhruba do mesiaca som už jedla normálne len my doma nejeme moc mastné a vyprážané jedlo.

autor
10. sep 2023

@barborka1154 akože jeden den ráno ťa operovali a na druhý deň už pustili na obed domov?

barborka1154
10. sep 2023

Ano presne tak na druhý deň ma hneď pustili a na Kramároch ma operovali.

autor
10. sep 2023

@barborka1154 joj to by som brala aj ja, mne povedala že v piatok má budú operovať, v sobotu tam budem,v nedeľu domov. Ale tak rozmýšľam, že možno ak bude všetko ok,tak by ma pustili aj v sobotu, bože to by som bola šťastná prestastna

barborka1154
10. sep 2023

Tak mna ráno operovali a okolo 13:00 som už bola ma izbe a o cca 17:00 ma už postavili a potom som už normálne fungovala.

autor
10. sep 2023

@barborka1154 no super, dúfam,že aj u mňa to tak bude

klaraj1897
14. sep 2023

Neviem, ako priamo po žlčníku, ale ja som hneď po operácii vnútra začala brať Wobecare enzým, ktorý podporuje imunitu, zlepšuje hojenie a celkovo pomáha pri hojení. Bola som voči tomu trochu skeptická, pretože na nejaké odporúčania veľmi nedám, ale fakt musím povedať, že to funguje. Doktori hovorili, ako sa krásne hojím, že to je úplne super! Takže za seba fakt môžem len odporučiť.