Riešenie alergickej reakcie na tvári
Poraďte nieco na alergickú reakciu na tvari. Mam ju ako v ohni, rano vstanem tak je to v pohode k večeru sa to totalne zhorší. Trvá to uz týždeň a ku kožnej sa tak skoro nedostanem
Ja beriem rano tabletky aerius či ako sa to píše. Ale všetko na alergiu je na predpis cize...
@anonym_96cdf2 mam omarit ale vobec to nezaberá. Som na prášky z toho pretože to strašne štípe a svrbí
@anonym_96cdf2 mam omarit ale vobec to nezaberá. Som na prášky z toho pretože to strašne štípe a svrbí
@anonym_autor ak je to zle,pomozu ti aj na pohotovosti injekciou.
@anonym_autor ak je to zle,pomozu ti aj na pohotovosti injekciou.
@marca12 u nas na pohotovosti stravis aj 10 hodin a ešte sa tam ma teba dívajú ze co ich otravujes. Ale ak mi to neprejde budem musieť ist. Trvá to uz 6 dni
@marca12 u nas na pohotovosti stravis aj 10 hodin a ešte sa tam ma teba dívajú ze co ich otravujes. Ale ak mi to neprejde budem musieť ist. Trvá to uz 6 dni
@anonym_autor To ano,ja som minule vianoce stravila 9 hodin cakanim na pohotovosti. Chod rano,bude menej ludi ako poobede.
Mne nieco pichli, dali kortikoidovu mast, antihistaminika a nakoniec zabral az prednison.
Mne nieco pichli, dali kortikoidovu mast, antihistaminika a nakoniec zabral az prednison.
@benit prednisom mam ale bojím sa dat si ho, je to svinstvo
@benit u nas ta "vysetruje" uz recepčná a nikdy nezabudne podotknúť ze načo si tam prišla
@anonym_autor ak je ti rano ok a zhorsuje sa. mne to pride ako poskodena kozna bariera. skusila by som v lekarni krem na obnovu koznej bariery
@anonym_autor ak je ti rano ok a zhorsuje sa. mne to pride ako poskodena kozna bariera. skusila by som v lekarni krem na obnovu koznej bariery
@amonet dávala som si cicadermu, ale neznesiem to
@anonym_autor tak ine. porad sa v lekarni. aj lekarenska vazelina by mohla pomoct
@amonet neviem ci to nebude nejaká potravinová alergia. Skúsim zajtra zájsť do lekárne
@anonym_autor vyhybala som sa mu 2 dni, ale nic sa nedalo robit.
@benit dala som si polku, tak snad zaberie. Mam od kožnej maste na ekzém, sem tam sa mi urobi v zime okolo úst. Ale toto je ine, mam to na celej tvári, červené, opuchnuté a maste nepomahaju
@amonet dávala som si cicadermu, ale neznesiem to
@anonym_autor podla mna je problem inde
To alergia nieje ale nieco kozne , ochorenie, rosacea, ekzem a pod
@benit dala som si polku, tak snad zaberie. Mam od kožnej maste na ekzém, sem tam sa mi urobi v zime okolo úst. Ale toto je ine, mam to na celej tvári, červené, opuchnuté a maste nepomahaju
@anonym_autor Nerobi sa ti to z chladu? Nemas alergiu na chlad? Moja dcera velmi zle reaguje na chlad, mava az fialove lica, tak pomaha mastny krem na von v zime...
@anonym_autor podla mna je problem inde
To alergia nieje ale nieco kozne , ochorenie, rosacea, ekzem a pod
@anonym_20de39 no super, a kožná ma objedna tak o pol roka
@anonym_autor Nerobi sa ti to z chladu? Nemas alergiu na chlad? Moja dcera velmi zle reaguje na chlad, mava az fialove lica, tak pomaha mastny krem na von v zime...
@jumama myslim ze z chladu nie
Stačí ísť k obvodnemu aj ten ti predpíše lieky na alergiu.
Stačí ísť k obvodnemu aj ten ti predpíše lieky na alergiu.
@tinka3435 lieky ja alergiu mam, tie mi nepomáhajú. Myslím ze potrebujem skor nieco protizapalove
@anonym_autor v lekarni kupis volne predajne tabletky na alergiu
Co tak hodit sem foto? Lebo bez spravnej diagnostiky nemoze byt spravna liecba. Zas na druhu stranu - najlepsie ti poradi lekar nez ludia na MK. Ale skusit sa da....
@anonym_autor v lekarni kupis volne predajne tabletky na alergiu
@strawberry0797 lieky na alergiu mam, nezaberajú mi
@anonym_e24288
@anonym_autor tak to mas naozaj velmi silne. Nie som lekar, umela inteligencia mi na tvoj popis vyhodila toto:
"Najviac to zodpovedá akútnej zápalovej reakcii kože, ktorá môže byť:
ťažká kontaktná alergická dermatitída
alebo silný zápal (rosaceiformný / neurogénny)
prípadne začínajúci infekčný zápal kože (erysipel / celulitída) – hlavne keď je opuch a pocit horúčavy."
Ak nezaberaju volne dostupne lieky, vraj je zapal uz pokrocilejsi a treba lekarsku pomoc - tj pohotovost. Ja osobne by som to nepodcenovala, aby ti neostali zo silneho zapalu nejake jazvy alebo poskodena koža. Lekar moze naordinovat kortikoid, ktory by mal znizit zapal. Alebo nieco antibioticke ak je povodcom zapalu bakteria. Teraz ak to mas horuce maximalne chladit a uzit antihistaminikum. A co najskor k lekarovi.
@anonym_autor tak to mas naozaj velmi silne. Nie som lekar, umela inteligencia mi na tvoj popis vyhodila toto:
"Najviac to zodpovedá akútnej zápalovej reakcii kože, ktorá môže byť:
ťažká kontaktná alergická dermatitída
alebo silný zápal (rosaceiformný / neurogénny)
prípadne začínajúci infekčný zápal kože (erysipel / celulitída) – hlavne keď je opuch a pocit horúčavy."
Ak nezaberaju volne dostupne lieky, vraj je zapal uz pokrocilejsi a treba lekarsku pomoc - tj pohotovost. Ja osobne by som to nepodcenovala, aby ti neostali zo silneho zapalu nejake jazvy alebo poskodena koža. Lekar moze naordinovat kortikoid, ktory by mal znizit zapal. Alebo nieco antibioticke ak je povodcom zapalu bakteria. Teraz ak to mas horuce maximalne chladit a uzit antihistaminikum. A co najskor k lekarovi.
@anonym_e24288 antihistaminika si dávam a vobec mi nezaberajú. Ráno ked vstanem tak je pokožka kľudná, v priebehu dna sa to začne zhoršovať a večer je to uplne príšerne. Moja kožná uz v tomto roku nerobi a na pohotovosti strávim pol dna, recepčná na mna nahuka lebo tak to v našom meste funguje. Skúsim zájsť v pondelok k obvodnej ak bude robiť. Netuším z čoho to mam
@anonym_e24288 antihistaminika si dávam a vobec mi nezaberajú. Ráno ked vstanem tak je pokožka kľudná, v priebehu dna sa to začne zhoršovať a večer je to uplne príšerne. Moja kožná uz v tomto roku nerobi a na pohotovosti strávim pol dna, recepčná na mna nahuka lebo tak to v našom meste funguje. Skúsim zájsť v pondelok k obvodnej ak bude robiť. Netuším z čoho to mam
@anonym_autor je to tvoje zdravie. Ak ide o mna ja idem aj cez mrtvoly a nenecham sa odbit ani recepcnou ani 6hod.cakanim. Je to kazdopadne na tebe. Viem ze to nie je uplne doveryhodny zdroj ta umela inteligencia ale uviedla, ze "Prečo je to ráno lepšie a večer horšie
večer je vyšší prietok krvi v koži
teplo, únava, stres → zhoršenie zápalu
ak je poškodená kožná bariéra, večer „horí“".
Drzim kazdopadne palce.
@anonym_autor je to tvoje zdravie. Ak ide o mna ja idem aj cez mrtvoly a nenecham sa odbit ani recepcnou ani 6hod.cakanim. Je to kazdopadne na tebe. Viem ze to nie je uplne doveryhodny zdroj ta umela inteligencia ale uviedla, ze "Prečo je to ráno lepšie a večer horšie
večer je vyšší prietok krvi v koži
teplo, únava, stres → zhoršenie zápalu
ak je poškodená kožná bariéra, večer „horí“".
Drzim kazdopadne palce.
@anonym_e24288 dakujem. Skúsim zajtra zájsť na pohotovosť

Ja beriem rano tabletky aerius či ako sa to píše. Ale všetko na alergiu je na predpis cize...