Riešenie bolesti medzi koreňom nosa a kútikom oka
Dobrý den,
věděl by mi niekto povedať či mi môže streliť ostrá bolesť niekde v oblasti vnútorného kútika oka, respektíve kúsok vedľa oka ako je ta jamka čo už začína nos (neviem to napísať lepšie) z dutín? S očami nemám problém, ale začali má od leta trápiť pri predklone tlaky v dutinach pod očami, je to v takých fázach 2-3dni, potom to prejde, po dvoch troch týždňoch zase, akoby aj časté nachladnutia čo tri týždne čo som doteraz nemavala. Občas ma chvíľu boli ucho, potom to prejde. Párkrát mi strelila bolest v oblasti dutin pod ľavým okom hovorila som si že možno aj z tetanie, zuby mám tento rok kompletne spravené s panoramatickým rtg no a teraz sa mi stalo že mi párkrát za posledné 3 týždne strelila z ničoho nič taká ostrá bolesť do oblasti ako je buď vnútorný kútik oka alebo tam kde sa ľudia chytajú prstami koreňa nosa že na sekundu ale akoby mi tam niekto pichol ihlu, normálne by ma to až paralyzovalo že si neviem ani uvedomit či okraj oka alebo by to mohli byť tie prinosove dutiny. Nikdy som s nimi problém nemala až teraz.
No popravde zatiaľ nie. Mám rozbehane aj očné nejaké CT oka, výsledky budem vedieť až za 2 týždne, RTG dutin som mala v ok. Na dutiny je vraj dobrý Active AG spray alebo Lavyl Nose (ten aplikujem aj 5rocnemu synovi kvôli alergií a celoročne upchanemu nosu).
Pátrám či v mojom prípade by to nemohlo súvisieť aj s krčnou chrbticou, ako som začala pravidelne cvičiť mám pocit že ano, a asi aj klíma doma a v aute by za to mohla byť zodpovedná, respektíve keď vonku fúka (ja som nebola naučená nosiť čapice).
@miruskamy tak ja to viem urcite mne to robia dutiny uz som s tym mala kedysi problem vtedy mne hovorili to iste krčna chrbtica, migrény a nakoniec to boli dutiny ja uz raz bola aj pre takyto pripad operovana na dutiny a preto sa az desín toho ze len preboha to nie uz nechcem operaciu dutin , mne sa zda ze mi to robi vzdy neinfekčny Zapal dutin vzdy bez teploty ,číre hlieny ale mne ani moc nejde fúkať , crp uplne v norme krvny obraz tiez mne proste Asi nejaky virus spôsobí silny opuch dutin , vybrala som aj atb 3 balenia sumamedu mi dali na tie mycoplazmy co jedine našli a trocha citim zatekanie hlienov . A aj tie oci mam citlivé pretoze ten Zapal chytil aj etmoidalne dutiny a asi aj celove dutiny tusim ja si tersz vcera sj dnes nahrievam v ponozke sol a prikladám na dutiny a preplachujem
Nos konvickou a striekačkou no robim co sa dá dnes som striekala poctivo nasonex kortikoid. Sprey .
@miruskamy u mna podobny priznak ale od oka, od toho kutika smerom k zubom. zuby ok. nazor lekara - podrazdeny trojklany nerv. cize chranim pred prievanom, nahrievam soluxom, kupila som si lubovnikovy olej a natieram + vitaminy B ked sa mi to ozve. ked je vonku zima, hned ma boli ta cast tvare.
a ano, neznasam klimu resp to prudenie v aute. tiez mam tetaniu cize nervy citlive naozaj aj na ofuknutie
No popravde zatiaľ nie. Mám rozbehane aj očné nejaké CT oka, výsledky budem vedieť až za 2 týždne, RTG dutin som mala v ok. Na dutiny je vraj dobrý Active AG spray alebo Lavyl Nose (ten aplikujem aj 5rocnemu synovi kvôli alergií a celoročne upchanemu nosu).
Pátrám či v mojom prípade by to nemohlo súvisieť aj s krčnou chrbticou, ako som začala pravidelne cvičiť mám pocit že ano, a asi aj klíma doma a v aute by za to mohla byť zodpovedná, respektíve keď vonku fúka (ja som nebola naučená nosiť čapice).
@miruskamy prosím vás vyriešili sa nejako vás problém? Mám momentálne to isté...ORL bez nálezu, zuby tiež v poriadku no neustály tlak v okoli nosa až do oka....

@miruskamy nahrievala by som to. Dutiny su velmi prepojene s ocami atd. Aj to ucho ktore si spomenula, vsetko suvisi spolu. Podotykam nemusis mat pocit ze mas upchaty nos…
Ja by som skusila mozno 3 x denne striekat minimalne morsku vodu…