icon

Riešenie kašovitej stolice a problémy s kolonoskopiou

sallymarion
9. mar 2025

Ahojte mam kašovitu stolicu a strašne nutkanie ísť hneď na WC. Mala som ísť na kolonoskopiju ale som dopijala prvý liter clensie a začala som zvracat skúšala som zase sa napiť zas zvracanie a zas a dokola to isté takže som sa k druhému litru ani nedostala povedali mi ze niesom vycistena takže nebude 100%výsledok kolonoskopije. Neviem už som zúfalá ani do roboty sa mi nechce ísť koli tomu no musím. Skúšala som pribiotika,na imunitu,reasec hylak forte a nič mi nepomáha mám aj imodium ale to je na zápal hrubeho creva tak to neužívam. Dosť ma to obmedzuje keďže neviem kedy na mňa tá kasovita stolica príde. Pomôžte mi nemali ste taký problém aj vy a niečo vám pomohlo?

Strana
z2
slaviivals
9. mar 2025

@sallymarion potravinove alergie a intolerancie mas vysetrene?

sallymarion
autor
18. mar 2025

@slaviivals bez kolonoskopije mi neporadi lekar nič ani nepredpise lieky ani nehodnotí môj krvny test

sallymarion
autor
18. mar 2025

@slaviivals totižto ja mam aj tukom obalenu pečeň aj v ľavo pankreas

sallymarion
autor
18. mar 2025

@slaviivals Tukom obalená pečeň a problémy s pankreasom môžu spôsobovať problémy s trávením tukov, čo vedie k riedkej alebo mastnej stolici.Konzumácia ťažkých alebo mastných jedál môže zaťažiť pečeň a pankreas, čo spôsobuje rýchlu reakciu vo forme hnačky.
Niekedy stres a napätie tiež prispievajú k hnačkám.

sallymarion
autor
18. mar 2025

@slaviivals toto mi napísala čaja ktorá sa venuje predaju výživových doplnkou

dzina007
18. mar 2025

ja som toto mala a hlavny problem bol mlieko... testy na intolerancie mu urobili z krvi, mala som ich uz pred kolonoskopiou.

sallymarion
autor
18. mar 2025

@dzina007 ja sa zajtra idem čistiť a vo štvrtok ma čaká kolonoskopija vyhýbam sa mliečnym produktom,prestala som piť kávu ešte musím prestat fajcit

sallymarion
autor
18. mar 2025

@dzina007 ako ste zvládli kolonoskopiju? Bojim sa no niesom prvá ani posledná takže to ma upokojuje

sallymarion
autor
18. mar 2025

@sallymarion lenže teraz nebudem piť clensiu ale 150ml roztok, snáď mi z toho nepríde na grc lebo bude zase po kolonoskopiji a keď si spomeniem na zajačičicku tak mi je už teraz zle

dzina007
18. mar 2025

@sallymarion ja som sla na kolono v narkoze takze mne sa tazko odpoveda. ale isto to zvladnes, drzim palce. 😉

kristie571
18. mar 2025

Take nutkanie a kasovitu stolicu mavam v relapse pri ulceroznej kolitide. Kolonoskopiu zvladnes, nie je to prijemne a v zapale crevko boli. Mne na 1x dr ani cele crevo nepozrel, isiel pokial sa dalo potom ma to moc bolelo prestal, dalsi krat som isla s oblbovakom. Ak ta to bude moc boliet povies, prestanu, prides inokedy na vysetrenie, snad pozru aspon kusok creva nech co-to aspon vidia. Drzim prsty.

sallymarion
autor
18. mar 2025

@dzina007 tak to ste šťastná musela byt ja som nad tým tiež uvažovala ale za to treba si priplatiť za narkóze a ešte aj za lôžko a Boh vie aké poplatky plus predoperacne kolo 20 minútam keby ak musím aj gastro tak to sa nechám uspat aj ja

sallymarion
autor
18. mar 2025

@sallymarion
@kristie571 no hneď si nastupujem tu ulceroznu kolitidu ja som vyskúšala všetky môžme probiotika a nič mi nepomohlo ešte tie 14kmenove si kúpim po kolonoskopiji. Mám pocit že ten lekar neprestane toho sa bojím ale ja mu to aj poviem ze keď ma to bude veľmi bolieť tak ze aby prestal a nepokracoval ďalej. Mala som cystu pri štítnej zlaze 3x som bola operovana 3x mi dali rajská plyn lebo mi vyresekovali jazylku kostičku pod jazykom. Po tom co som sa zobudila nič som nevidela hlava ma šla rozdrapit a to je na dlho .... dajú mi anestetikum poprosím sestričku ze si priplatim ze keď ma to bude bolieť nech mi ešte vpichne

kristie571
18. mar 2025

@sallymarion musi prestat, nemoze ist cez bolest. Ak je to taky lekar naozaj, zmenila by som ho.. neviem si to predstavit
Pozri tu ulceroznu, moze to byt tvoj pripad ale aj nemusi, moze to byt alergia, intolerancia ci drazdive crevo.
Nemas moc stresu poslednu dobu?

sallymarion
autor
18. mar 2025

@kristie571 no susedka na to bola bez oblbovakou a anestetikum a neprestal povedal jej ešte 10cm. :D snáď to nebude môj prípad. Ale áno mala som stres z rannej stolice a aj cez deň proste to prišlo a muselo rychle von malo a bola by katastrofa a keď sa na to pozriete a to vidíte až je do placu a nemáte chuť ani jest lebo viete čo vojde dnu musí ísť aj von. Až ma napina pri jedle a špekuluje co zase bude aký výsledok ráno vstávam 2hod skôr koli tomu aby som sa vyprázdnila cela.

sallymarion
autor
18. mar 2025

@kristie571 myslíte si že mi dá na to nejaké tabletky?

sallymarion
autor
18. mar 2025

@kristie571 neze ja to podstupim a nič mi nedá lebo ma trafí šlak

kristie571
19. mar 2025

@sallymarion no minimalne bude vidiet co sa tam deje, vezme vzorky a podla toho urci dalsi postup dalsiu liecbu. Zial ked nas boli zub zubar tiez musi na ten zub pozriet, tak je to aj s crevom, treba ho jednoducho pozriet, nic sa neboj bude to vporiadku.
Dolezite je aj ukludnit hlavu, poznam ten pocit ze sa bojis ist z domu ze kde zas ta to na rychlo chyti.

Mozno este skus probiotika Colon Dophilus, tie si neskusala ? Alebo Protrio, mne vyhovovali. Bezzvyskovu stravu, nizkozapalovu. Ja v tom najhorsom case som jedla maximalne vývary, zeleninu z vyvaru, kuracie alebo morcacie dusene, ryzu/ zemiaky, rozok z druheho dna s kvalitnou sunkou , vajicko na tvrdo, ci salatovu uhorku, to boli potraviny ktore som dokazala jedine zjest, neskor sa crevo ukludnilo a postupne som zacala jest dalsie potraviny, jedla atd. Ja napriklad nemozem laktozu, tak jem bezlaktozove produkty, ale ked mi je zle s crevom nejem vobec nic mliecne.
Celkovo sa stravujem tak, ze nejem vyprazane, mastne, pikantne, prilis korenene. A aj voda, len cista neperliva ci caje, harmancekovy je dobry, pomaha mi ukludnit crevo ked mam krce napriklad.

dzina007
19. mar 2025

ano za narkozu sa plati, tusim u mojho lekara to je 150 eur a obehat si predoperacne, ale tak ten strach pred par rokmi bol vacsi. Ale ono kazdy clovek to zvladne, len niekto si to menej pamata. 🙂

sallymarion
autor
19. mar 2025

@kristie571 skúsim už niečo,akurát som sa cistila od pol13 hod. a som taká zničená ze toto co ma čaká zajtra bude asi pijanko. Ja nechcem jest nič už skúšam a ma napina a veľa vody musím pri tom piť aby som to prehtla cele. Ste strašne zlata dakujem vám za vašu podporu považujem nad tými probiotikami ale ja som už skúšala všelijaké a nič... píla som asi 8 mesiacov xixo cactus myslíte že to bude z toho?

kristie571
19. mar 2025

@sallymarion No ono za mna ta priprava pred samotnym vysetrenim je horsia nez to vysetrenie. Hladovka, cistenie.. behacky na wc, no otras. Samotne vysetrenie nie je nic prijemne ale da sa zvladnut a skutocne zachranuje zivoty.
Ja som napriklad za oblbovak neplatila nic, zabral a pomohol.
Pij vela cistej vody, nie zimnu, taku akurat prijemnu. Mne zimna robila zle, horsie krce.
Netusim co je to xixo cactus.
Zial na pricinu niekedy tazsie prist ak sa nic neukaze, ale ja to beriem tak, moje telo mi ukazalo, ze mu niecim robim zle, za mna to bola nie vzdy uplne vhodna strava a zivotne okolnosti a priserne vela stresu. Ten stres je dnes skutocne tichy zabijak..
zajtra drzim prsty, urcite sa ozvi ako si na tom🙂

sallymarion
autor
20. mar 2025

@kristie571 Ahoj moja pekná,xixo cactus je nápoj skoro ako energeticky ale nie je to to iste.
Ani mi nehovor včera od pol13 do 22 behacky na wc.
Píla som hocico stále ma prehanalo až pokiaľ som nezasiahla,ale nič ráno sa budím ze musím na wc ôk šla som pískanie cez zadok no potom som si ľahla a zachviľu zase ten pocit no a už tam bola stolica . Volala som sestricke hneď ráno vysvetlila som jej ze som dodržala postup a ze co sa mi stalo ráno. Odpovedala ze mam prist. Napadlo ma keď som to prvý x vzdala a nešla na kolonoskopiju tak mi ostal ešte 1l clensie ktorý som vtedy nevedela vypiť lebo som ho vyzvraciala. Nechcela som piť tak hustý drink tak som si spravila 1 veľký a 1 malý sáčok do 0,5l vody vypila som na ex ,hneď na to druhý sáčok veľký aj malý plus 0,5l vody vyčistili ma ešte takže som aj ráno behala. Mali ma zobrať o 12:00 zobrali ma 13:30 dali mi oblbovak aj morfium ci co vravela pani sestrička. Prišiel lekár a začal mi robiť kolonoskopiju keby nemám tie utlmovaky tak to nezvládnem ale zvládla som to. Po zákroku som sa vyprdkala sestrička ze v poriadku ze to každý nemám sa hanbiť. Zlata bola veľmi. Záver zapálené hrube crevo ale len trošku odobrali mi vzorky na histologiu asi 3. Plus hemoroidy 2. Zvládla som to bola som na seba hrdá dostala som aj tabletky duspatalin200.

sallymarion
autor
20. mar 2025

@sallymarion teraz mi prestali účinkovať oblbovaky a boli ma veľmi konečník,nemáš na to nejakú dobru radu studená sprcha zo spodu alebo ako?

kristie571
20. mar 2025

@sallymarion Och no vidis si super zvladla si to !! Mas za sebou vdaka Bohu😊
Dost neskoro ta teda vzali. Tak este dobre ze si ten hnus zvladla vypit aj rano, len pi stale vela vody, hnackami telo strati vela tekutin, a skus nieco pomaly zjest, tiez len take jemne kasovite, nie tazke, nedrazdive. Pripadne len nejaky dobry vyvar popijat.
Och konecnik, to ta moze boliet aj z tych hemoroidov, ktore su cele podrazdene ci z tych behaciek na wc z prehanadiel aj z kolonoskopie. Mozes skusit nieco studene prikladat, mozno zmierni bolest. Nemas aj nieco doma na hemoroidy? Nejaku mast co by mohla ist z vonka na konecnik. Neviem co take by som ti poradila, skus aspon tie obklady. Pripadne ak mas fit loptu preves sa cez nu, lahni na brucho na loptu a preves sa dole hlavou aby si zadok mala vo vyske, mozno ti to ulavi od bolesti. Mne to pomahalo, konecnik je nizky bod, krv sa zhromazduje dole, mozno aj preto boli cely podrazdeny teraz viacej.
A v crevku mas aky rozsiahly zapal, nepovedal ?

sallymarion
autor
20. mar 2025

@kristie571 Áno zvládla som na seba hrdá to čakanie a ta príprava bola najhoršia už keď nebudem musieť ani tam nepôjdem lebo ta bolesť ale dala som si ibubrofen nebudem predsa trpieť od 15 hodiny ved by som ani nezaspala,hoci má už ťahá som od 3tej rána hore :(
Dala som si hneď jeden kúsok pizze, a doma fašírky a takú omáčku ale mam hnacku a nie veľa ide zo mňa ale po troške už 4ty krát.
Mierny zápal no odobrali vzorky asi na dvoch miestach ho mám,chvalabohu ze nemám vážne žiadne polypy. Inak pekný večer želám.

sallymarion
autor
20. mar 2025

@kristie571 A nie nemáme doma žiadne mastičky na hemeroidy . Ja ich este nemam vonku nebolia ma ale koli tomu zakroku.To ma boli konečník z tej kolonoskopije. Dala som si teplú sprchu na konečník voda lieči a natrela som si to modrou indulonou.

kristie571
20. mar 2025

@sallymarion ohhh nie ibuprofeny na zapalene crevo urcite nie, nabuduce radsej paracetamol, Panadol, Paralen, Algifen ci Novalgin, ale ibuprofeny urcite nie. To uplne vysad.
Tak si to dala hned zhurta, to nie je moc vhodna strava na prave vysetrene crevo. Pozri si nieco o bezzvyskovej strave. Nech nedrazdis crevo zbytocne nech sa ti to cim skor ukludni. Nie je to sranda, v creve sa vstrebavaju ziviny, pokial nespravne funguje, je problem celkovo so zdravim.
No tak nech ti bolesti cim skor povolia, oddychuj, snad zajtra ti bude uz lepsie🙂 mozes byt na seba ozaj hrda, zvladla si to!!

sallymarion
autor
20. mar 2025

@kristie571 Ďakujem ti z celého srdiečka za pozitívny prístup aj za tvoje vedomosti veľmi si to vážim.
Ja aj fajčím aj to musím prestat ale bude to ťažké no snáď to zvládnem. Nedalo mi to už som bola veľmi hladná ved som jedla naposledy včera na obed vývar a toľko tekutín co som ja vypila toľko nevypijem za týždeň🙂 Mam z neho hnacku dobre hovoríš dám si radšej ten paralen aj na menštruačné bolesti. Idem si pozrieť tu bezvyskovu stravu. Pekný večer zelam

kristie571
20. mar 2025

@sallymarion rado sa stalo, len nech ti uz je lepsie ❤️ drz sa

sallymarion
autor
21. mar 2025

@kristie571 Ďakujem veľmi pekne za tipy a rady 🙂 Nech vám dá Pan Boh zdravie aj Vám aj do rodiny. Držte sa mi. Dovidenia 🤗

Strana
z2