Riešenie nadmerného potenia dlaní a nôh
Dobrý deň,
Má niekto problém s nadmerným potením dlani a nôh cez deň a v noci to zvyčajne ustupuje? Je to dovné, ale cez deň to je hrozné, prsty na rukách mi z toho potu až opuchaju , nohy mokré ale v noci , to len tam ustupuje a ráno sa to vracia . Nadmerne potenie mám od puberty.
@quaxi presne to som chcela napisat. Aj moje obe deti to maju v podstate od narodenia.
@vakatko sorry, ale neverím, ze by som mala celý život nevyvazenu stravu a preto hormon.výkyvy a potenie rúk... Mám to od decka, odkedy sa pamätám a stravu som mala odjakživa pestrú. Zaujímavé, ze moji súrodenci to nemajú...
@tamtamka26 písala som to autorke.
Ty to môžeš mať zo stresu, sama píšeš v príspevku 08.10, " mám telo určite veľmi rozhádzané aj po psychickej stránke.. " v iných témach sa sťažuješ na nadváhu, riešiš diéty, máš rada sladké. " Majú to aj moje deti " stres môžeš prenášať aj na nich, dcéra je veľmi citlivá, môže trpieť úzkosťami z nedostatku minerálov, stres zo šikany, ktorú spomínaš v inej téme...
Aj malé deti prežívajú stres, preplaču hodiny pri kolikách, nespavosti.. aj to vplýva na psychiku, hormóny, výsledkom sú kožné problémy, ekzémy...
@0silvia0 ako som písala vyššie, môže to mať veľa príčin káva, zlá strava, zápal v tele, kvasinky, cukrovka, pečeň, niektoré lieky to môžu spúšťať, nedostatok enzýmov.. organizmus je zložitý proces, prebieha tam veľa chemických reakcií, treba sa sledovať a riešiť to s lekárom. Nadmerné potenie môže byť vedľajší účinok iného zdravotného problému, nervové poškodenie, alebo len reakcia na teplo ako si spomenula.
Tu som nasla clanok, kde je to celkom fajn zhrnute, ale nic nove, ak to je geneticke, vznika to uz v detstve a puberte a nic sa s tym aj tak robit neda:
https://www.gsklub.sk/magazin/nadmerne-potenie-...
To nemá nič so stravou ani hormónmi, je to jednoducho nervový problém, v podstate dráždivejsi nervový systém.
Pozitívna stránka je pravidelné odplavovanie toxínov z tela 😁
@vakatko no tak teraz neviem, kde si sa dočítala o mne a nadváhe 😄 ja mam 158cm/55kg a teda nadváhu som nemala nikdy, snáď len v tehotenstve 🤔 a ani moja dcéra nebola nikdy sikanovana...mozno mala veeelmi dávno nejaké nezhody v škole, ale šikana to určite nebola 🤐
Zienky je to dedične… má to moja mama, môj brat, ja a teraz aj môj syn. V zime sa nepožil len v prípade nejakého stresu alebo keď mi je teplo. V lete kvapka pot z dlani a nohy do šlapiek ani nemozem dať… vyskúšala som asi vsetko, vsetky možné krémy a blbosti volne predajne, šalvia aj elektroantiperspirant mám doma a nič. Bola som na botoxe, bolelo to jak svina. Som vyše 2 týždne po botoxe a stále sa potim. Vraj existujú nejaké lieky na to no majú dosť nežiadúce účinky. Nemáte niekto skúsenosť? Inak strava ok, výsledky krvných testov ok, som stihla 158cm/55kg takze nejaké komenty o strave a bylinkach si neprosím. Dakujem
@0silvia0 aj ja mám suché ruky v zime 🙂, to zase opak - kopec krému miniem. Dievčatá, veď k Dricloru je vždy priložený návod, podľa toho ho aplikujem. Vždy večer v posteli si natriem dlane (aj medzi prsty) a chodidlá a ležím aspoň 5-10min tak, aby sa mi to nezotrelo. Každý večer tuším 7-10 dní a keď potenie ustupuje, tam už stačí každý druhý-tretí deň a neskôr raz za týždeň.Keď ho miniem, už cez leto nepotrebujem ďalší. Ale už nemôžte vstať z postele, ani si umyť ruky, nič. Jeden raz som si to dávala tak všelijako a veru sa mi to vypomstilo.. 😬
@tamtamka26 začala som používať driclor, a strašne svrbí a páli, kde robím chybu?
@tamtamka26 začala som používať driclor, a strašne svrbí a páli, kde robím chybu?
@ivankamirka fuha, to neviem, mne to nerobí 🤔 nemáš nejaký ekzém na rukách? Alebo citlivejsiu kožu? Skús vyguglit, ci nenájdeš... Ja si ho momentálne tiež dávam a okrem suchsich rúk nemám nič...
@ivankamirka mna to tiez nechutne palilo a svrbelo, tak som to prestala pouzivat
@ivankamirka Driclor je veľmi dobre znášaný. Prechodne sa môže vyskytnúť pálenie či svrbenie kože v miestach aplikácie.
Ak sa aj napriek správnemu dodržiavaniu pokynov objavia nežiaduce účinky, je možné ich ľahko vyriešiť znížením množstva prípravku a predĺžením intervalov medzi aplikáciami. Stačí si naniesť produkt na prst či vatovú tyčinku a potom jemne natrieť na požadované miesto.
@ivankamirka Driclor je veľmi dobre znášaný. Prechodne sa môže vyskytnúť pálenie či svrbenie kože v miestach aplikácie.
Ak sa aj napriek správnemu dodržiavaniu pokynov objavia nežiaduce účinky, je možné ich ľahko vyriešiť znížením množstva prípravku a predĺžením intervalov medzi aplikáciami. Stačí si naniesť produkt na prst či vatovú tyčinku a potom jemne natrieť na požadované miesto.
@tamtamka26 skúsim menej nanášať, ďakujem 🙂
Zienky je to dedične… má to moja mama, môj brat, ja a teraz aj môj syn. V zime sa nepožil len v prípade nejakého stresu alebo keď mi je teplo. V lete kvapka pot z dlani a nohy do šlapiek ani nemozem dať… vyskúšala som asi vsetko, vsetky možné krémy a blbosti volne predajne, šalvia aj elektroantiperspirant mám doma a nič. Bola som na botoxe, bolelo to jak svina. Som vyše 2 týždne po botoxe a stále sa potim. Vraj existujú nejaké lieky na to no majú dosť nežiadúce účinky. Nemáte niekto skúsenosť? Inak strava ok, výsledky krvných testov ok, som stihla 158cm/55kg takze nejaké komenty o strave a bylinkach si neprosím. Dakujem
@lusy1507 zdravím, my to máme v rodine podobne, ale synovi zabera antiperspirant, len mal ranky na rukach z toho, tak to nerobi, ale funguje

Moja mama spomína ako som vždy už ako bábätko mala strašne spotené dupačky a pančušky, že ma stále musela prezliekať. Vtedy nebolo pre bábätká iné oblečenie, tak z dupaciek odstrihla spodok nôh nech si ušetrí pranie. Jedny také dupačky má na pamiatku a je to tá najmenšia veľkosť čo nosia pár týždňov staré bábätká. Bola som vtedy plne kojená a o potení zo stresu asi tiež nemôže byť reč. Takže ja myslím že u mňa to psychické určite nie je a strava mi to vie síce zlepšiť alebo zhoršiť, ale nepomôže mi to zlepšiť natoľko aby som bola rovnaká ako bežní ľudia. Nikto v rodine ničím takým netrpí.