Riešenie odmietnutia chirurgom mimo trvalého bydliska
Zdravim, svojho obvodneho lekara mam na opačnej strany slovenska (ked mi niečo je tak komunikujeme cez telefon pri tažkostiach cestujem k nej ) no a spravil sa mi absces takze potrebujem ist k chirurgovi lenže chirurgovia ma odmietli nakoľko su rozdeleni podla vseobecnych lekarov tuto v meste (trnava) nikdy som sa s tymto este nestrtla .. ako to mam riešiť ? Kam mam isť na chirurgiu? vezmu ma napr. v ba alebo nr???
Ani jeden chirurg ťa nemal právo odmietnuť. Nič také ako spádovosť neexistuje, treba im osviežiť pamäť a nedovoliť im trepať nezmysli. Ale vezmú ťa aj v BA, len treba nájsť príčetného lekára.
@gemerka17 neviem prečo to takto funguje v trnave podla spadovosti strasne som ostala prekvapena ..
@gemerka17 neviem prečo to takto funguje v trnave podla spadovosti strasne som ostala prekvapena ..
@anonym_autor majú pacientov dosť a nechce sa im robiť. Presne preto. Dúfam, že niekto ti tu dá tip na BA, ktorý lekár s tým nemá problém. Ale inak keď ti tu niekto povie, kľudne sa ohraď. Netreba sa nechať odpinkať. Platbu za ošetrenie dostane lekár za každého pacienta rovnako či si z BA alebo KE, či buh vi odkiaľ.
Ty si mozes vybrat ktoremu lekarovi ist. Ale nie, nemusi ta zobrat. Zobrat ta musi len ten v tvojom obvode. Skusaj inych lekarov. Niekto ta vezme ci uz v NR alebo v BA. Poznam tento problem. Ja mam inde trvaly pobyt ale lekara som si uz presunula tam kde byvam. A stale obcas mavam problem s tym ze mam inde trvaly pobyt.
Skus zavolať či napísať do svojej zdravotnej poisťovne, nech ta naviguju.
Alebo ak máš absces vacsi, chod na chirurgicku pohotovosť, že máš absces, nik ta nechcel z oslovených vyšetriť a máš obavy, že sa to zhoršuje. Inakj ja som mala po úraze napísané z urgentu, že o 3dni kontrola na spadovej chirurgii.
v nemocnici si skusila?
Skus zavolať či napísať do svojej zdravotnej poisťovne, nech ta naviguju.
Alebo ak máš absces vacsi, chod na chirurgicku pohotovosť, že máš absces, nik ta nechcel z oslovených vyšetriť a máš obavy, že sa to zhoršuje. Inakj ja som mala po úraze napísané z urgentu, že o 3dni kontrola na spadovej chirurgii.
@janage skusala som aj pohotovost a tam ma poslali prec ze to nieje zivot ohrozujuce a mam ist nasledujuci den na polikliniku
@janage skusala som aj pohotovost a tam ma poslali prec ze to nieje zivot ohrozujuce a mam ist nasledujuci den na polikliniku
@anonym_autor vrátila by som sa, že na poliklinika ma odmietli ošetriť tak ako ďalší 4 lekári, ktorých si oslovila.
A hovoríš o pohotovosti, či urgente?
A napísala by som mail aj na zdravotnú poisťovňu a pekne s vytlacenou odpoveďou v ruke zašla za chirurgom. Zas keď je to niečo malé, nie veľmi bolestivé, počkáš do pondelka.
Pohotovosť riesi náhle zhoršenie stavu, urgent život ohrozujúce.
A napísala by som mail aj na zdravotnú poisťovňu a pekne s vytlacenou odpoveďou v ruke zašla za chirurgom. Zas keď je to niečo malé, nie veľmi bolestivé, počkáš do pondelka.
Pohotovosť riesi náhle zhoršenie stavu, urgent život ohrozujúce.
@janage je to ze urgent chirurgia lebo ina pohotovsotna chirurgia tu nieje … a este dodali ze nemaju dostatocne stwrilne prostredie .. keby to nebolo bolestive tak to ani nerisiem alw to sa neda vydrzat
@janage je to ze urgent chirurgia lebo ina pohotovsotna chirurgia tu nieje … a este dodali ze nemaju dostatocne stwrilne prostredie .. keby to nebolo bolestive tak to ani nerisiem alw to sa neda vydrzat
@anonym_autor vráť sa, môže slúžiť už niekto iný a povedz ze bolesť sa zhoršuje, ešte môžeš skúsiť v pondelok chirurgicku dennú ambulanciu v nemocnici. Že nie urgent ale nemocnicnu ambulanciu. Pripadne si zaplať súkromnú ambulanciu. Napr.procare skús.
Alebo chirurgicku pohotovosť na Kramároch. Zajtra.
Skus v senci
ja aj manzel sme boli u chirurga dr. Sokola, je vyborny, odporucam ho, ma rychle terminy https://www.navstevalekara.sk/lekari/chirurg-ch...
@anonym_autor ano dennu chirurgicku ambulanciu vramci tej casti kde je chirurgicky urgent. plus je tu medicentrum kde si to sice zaplatis lebo je to sukromne ale maju rychle terminy
@anonym_autor TN a PN sú prehnité do špiku.
@anonym_autor v nemocnici je snad chirurgicke odd
aky absces? lebo v poliklinike pri VUC je normalne traumatologia funguju v bezny den a normalne hned riesili aj s urazmi sa tam chodi je som mala absces 30 cm priemer hned rezali cistili chodila som tam ako na klavir
nie som priamo z trnavy
@anonym_autor alebo skus sered, nie je to tak daleko a napriklad mudr. plezel si myslim ze by zobral
aky absces? lebo v poliklinike pri VUC je normalne traumatologia funguju v bezny den a normalne hned riesili aj s urazmi sa tam chodi je som mala absces 30 cm priemer hned rezali cistili chodila som tam ako na klavir
nie som priamo z trnavy
@mamina7070 jasne, aj mna tak osetrili, okamzite, stacil vymenny listok
@mk1111111111 len či autorka výmenný lístok má. Moja obvodná už posiela VL elektronicky, väčšina dr. ale ostáva pri papierovom. Ten predpokladám autorka nemá.
@mk1111111111 mne povedali ze take veci ani vymenny listok netreba ze zbytocne som sla k vseobecnemu ze nabuduce rovno k nim
a vela tak tam bolo s urazmi a takymito vecami ale islo to sikovne robili viaceri mne vzdy iny to docistoval
@mk1111111111 mne povedali ze take veci ani vymenny listok netreba ze zbytocne som sla k vseobecnemu ze nabuduce rovno k nim
a vela tak tam bolo s urazmi a takymito vecami ale islo to sikovne robili viaceri mne vzdy iny to docistoval
@mamina7070 pise, ze s obvodnym komunikuje, tak VL nemoze byt problem

Ani jeden chirurg ťa nemal právo odmietnuť. Nič také ako spádovosť neexistuje, treba im osviežiť pamäť a nedovoliť im trepať nezmysli. Ale vezmú ťa aj v BA, len treba nájsť príčetného lekára.