icon

Riešenie predkusu v dospelosti

24. apr 2025

Ahojte, dnes keď som bola u zubára a všimol si, že mám predkus, resp. nemám horné zuby príliš v predu, to vôbec, ale spodné viac vzadu, estetický to nevyzerá na pohľad zle, ale mala by som to riešiť, lebo je tam väčšia medzera, riešili ste v dospelosti niečo podobné? Ako ste to nápravali a liečili? Bolo mi odporúčané aj ísť do Poľska..

minenkaa
24. apr 2025

Potrebujes aj operáciu,či len strojček

autor
24. apr 2025
@minenkaa

Potrebujes aj operáciu,či len strojček

@minenkaa to ešte neviem..bolo mi len odporúčané hľadať ortodontistu. Mám medzeru cca 4mm

minenkaa
24. apr 2025

Ak budes potrebovať aj operáciu ,daj di to spraviť v mieste bydliska ,ono to dosť boli a kontroly sú časté
Obiehajú si to čo najskôr ,trvá to pár rokov

autor
24. apr 2025
@minenkaa

Ak budes potrebovať aj operáciu ,daj di to spraviť v mieste bydliska ,ono to dosť boli a kontroly sú časté
Obiehajú si to čo najskôr ,trvá to pár rokov

@minenkaa ach to verím, že to bolí :/...povedal mi zubár, že je málo čo berú nových pacientov
Akurát dnes som u neho bola, tak zisťujem.. v živote som nemala ani kaz a teraz musím riešiť ešte horší problém
A mne sa to spravilo teraz posledné roky, lebo predtým som vedela dať zuby pekne k sebe..

minenkaa
24. apr 2025

Tak ti držím palce ,nech to či najskôr vyriešiš a prajem pevne nervy

petracandle
24. apr 2025

Tak potom nemáš predkus ale "deep bite". A hentsky rozdiel ti bez problémov urobi strojček, neviem prečo ti tu píšu nezmysly o operácii. Keby potrebuješ operáciu tak by si to VEDELA. Respektíve by sa ti zle hrýzlo, esteticky by to vyzeralo príšerne. Klasický predkus ako aj deep bite ti v pohode porieši strojček. A áno, porieš si to, lebo hento nie je len esteticky problém.. časom začneš mat problémy so sánkou, hryzením, kazivosťou zubov

minenkaa
24. apr 2025
@petracandle

Tak potom nemáš predkus ale "deep bite". A hentsky rozdiel ti bez problémov urobi strojček, neviem prečo ti tu píšu nezmysly o operácii. Keby potrebuješ operáciu tak by si to VEDELA. Respektíve by sa ti zle hrýzlo, esteticky by to vyzeralo príšerne. Klasický predkus ako aj deep bite ti v pohode porieši strojček. A áno, porieš si to, lebo hento nie je len esteticky problém.. časom začneš mat problémy so sánkou, hryzením, kazivosťou zubov

@petracandle nepravda,ja som mala kolegyňu ,krásne rovné zuby,uplne krásna súmerná tvar a už na strojček a ide na operáciu čeľustí

autor
24. apr 2025

Chcela som to anonymne, ale neriešim teda, takto vyzerám keď sa usmejem, takže nie je to asi až tak vidno, ale mám proste zuby dolne viac vzadu..zubár to považoval za celkom vážne, aj sa pýtal, či si niečo medzi zuby nedávam

minenkaa
24. apr 2025

Wau si krásna

autor
24. apr 2025
@minenkaa

Wau si krásna

@minenkaa ďakujem krásne, sa bojím, že ako to bude vyzerať po nápravani 😕😅

autor
24. apr 2025

*náprave

minenkaa
24. apr 2025

Zuby sa vyrovnávajú už desiatky rokov,nič sa tým nepokazí a rieš to rýchlo ,nech ti to nezdeformuje tvár

autor
24. apr 2025
@minenkaa

Zuby sa vyrovnávajú už desiatky rokov,nič sa tým nepokazí a rieš to rýchlo ,nech ti to nezdeformuje tvár

@minenkaa ja dnes intenzívne hľadám na nete ortodontistov, tak snáď čo najrýchlejšie 🙂

janocka
24. apr 2025

Syn mal spodne zuby pred hornymi, najskor dostal strojcek na noc, no ten za rok urobil tolko roboty, co invisalign za par tyzdnov. Mal to fakt zle, Dr. hovoril, ze je mozne, ze bude potrebna operacia ale najskor by skusil strojek.
Chodime do Andel denta lv HC.

glorikarebeka
25. apr 2025

Ja byť tebou, tak nerobím s tým nič, si krásna áno zmení ti to tvár, určite

kiki68
25. apr 2025

Ja neviem ci by som toto vobec riesila, nechcem odradzat, ale chces dva- styri roky bolesti hlavy, zubov, opuchy dasien? Vysledok nemusi byt trvaly. Tie zuby mozu a nemusia drzat aj po liecbe. Ako ja som mala viditelnu vadu ako dieta a to by nevyzeralo pekne, ale keby mam takto usmev, tak to nikdy neriesim. Rovnako to lepidlo na to poskodzuje zubnu sklovinu, nie velmi, ale mierne ano.

autor
25. apr 2025

Ďakujem za názory, fakt neviem či do toho ísť, alebo nie. Minimálne sa spýtam na názor lekára. Lebo nechcem skončiť horšie ak do toho nepôjdem alebo horšie ak do toho pôjdem

autor
Autor odpoveď zmazal
estellas
25. apr 2025

V 17. som nosila strojček mala som veľmi výrazný predkus oveľa výraznejší ako ty netrebalo mi operáciu. Podľa fotky si myslím že tebe netreba operáciu.