Riešenie pretrvávajúceho problému s jačmeňom na oku
pred mesiacom som dostala na oko jačmeň.
najskôr ma obvodná poslala za očným lekárom. predpísal masť. jačmeň z oka zmizol pomerne rýchlo, len po pár dňoch sa opuch oka zjavil zas.
keďže očná lekárka mala dovolenku - išla som k lekárke ktorá zastupovala.
zas mi zmenila liečbu a pribudli aj kvapky.
liečba vôbec nepomohla. zajtra idem l očnému zas. opuch oka pretrváva, mám pocit že sa jačmeň dostatočne nepreliečil.
nestretli ste sa niekto s podobným problémom. čo to môže byť.
@anonym_autor pri jacmeni som nemala opuchnute oko, ked zmyzol uz som ho viac nemala.
ano, ja som to dopracovala k antibiotikam, nebola som dosledna v liečbe, stale sa to vracalo, ber B-komplex aspon 1 ale kludne aj 3 mesiace, zavri oči a otoč sa k slnku, len tolko kolko vydržíš - pár sekund, ked nesvieti slnko tak suche teplo: nahrej utierku, alebo vreckovku a prikladaj k oku. Pozor, jačmen je prenosny, môžeš si to zaniesť aj do druheho oka, alebo niekomu inemu. Cely čas si kvapkaj aj umele slzy, alebo kvapky či ti poradi lekar. A samozrejme všetky lieky čo ti predpiše
Ja som mala vnutorny jacmen, bolest ako prasa, kortikoidove kvapky, aj mast na noc, zabralo to celkom rychlo, aj ked dr hovorila, ze je mozne, ze to nezsberie, tie vnutorne vedia potrapit
@anonym_autor lebo sa to musi liecit casto aj 3-4 tyzdne ak sa to nezlepsi tak chirurg. odstranenie
Pridaj pangamin, suche teplo
smer alergolog/imunolog
smer alergolog/imunolog
@tunde0923 toto je nedolieceny jacmen a ten nie je hned dovod na alergologa ci imunologa
Keby s nedokiecenym jacmenom mali vsetci chodit k imunologovi alergologovi tak by sa ti lekari mohli zblaznit doslova
ďakujem dievčatá.
Takže dnes znova u lekára. Znova antb. masť 4 krát do oka, a teplé mokré obklady.
zobrať odličovací tampón vložiť do vlažnej vody a dať na 15 min. na post. oko. 2-3 x denne opakovať.
o týždeň na kontrolu.
@anonym_autor mne sa opakovane robil jačmeň na oku pri používaní istej maskary. Stale som ju vyhodila keď sa mi vyhodil jačmeň a kúpila som si novú. A takto sa to opakovalo, kým ju raz nemali a kúpila som si inú. To isté sa stalo kolegyni presne s tou istou maskarou. Tak skus zmeniť kozmetiku.

Skončila som u alergologa. Jacmen som mala z alergie. Dal mi antihistaminika a v ten deň úľava.