icon

Riešenie problémov s haluxom pri nosení nevhodnej obuvi

7. mar 2025

Halux a botasky.
Sorry za roman,Chcem vysvetlit …🤣

Zeny ,topiaci sa slamky chyta😂

Halux na 1 nohe ,neni velky ,v spravnych botaskach ok.
Asi rok som (ja blbka) nosila lacne Deichmann botasky.mala som ich vela ,sak lacne,treba mat 10 farieb doma🤣
posledny mesiac ma sekalo o 21vej, unava ,chlap mi nohy musel masirovat , vela chodim jaaze preto bolia.

Vcera som sa vratila k drahsim botaskam.(100e) bezecke New Balance .ooh zabudla som ake je to mat dobre topanky😍
Unava ma presla (na 100% zo zlych topanok) , citim sa uplne skvelo co sa noh tyka ,nie su take zatazovane.
ALE
Mna Halux od spodku boli😢😢nie kost ,ale od spodku 😢hlavne ked idem 40min v kuse .
Moze to byt zato ,ze som rok nosila nevhodnu obuv a chce to zase zvyk? Lebo rozdiel v kvalite je teda mega.konecne sa mi noha normalne hybe …. Moze byt ze to prejde ? Ma to velmi trapi lebo super su tie botasky😞😞😞

autor
7. mar 2025

A dodam…kratke trasy su pohoda , dlhsie su na figu.Botasky su aj dost siroke , na kosti netlacia .

janinah
7. mar 2025

Tu vobec nejde o botasky.treba vys.u ortopeda.

simsalabim
7. mar 2025

Myslim, ze kvalitnejsie topanky pri chodzi lepsie tlmia narazy a tak. Chodidlo s vbocenym palcom sa urcite pohybuje inak, ako zdrave, inak pracuju svaly, poloha palca utlaca niektore tkaniva… ako pisu vyssie, ortoped. Pomoct zmiernit bolesti mozu rehabilitacie a elekroliecba, neskor mozno operacia.

autor
8. mar 2025

@simsalabim
@janinah oh 😞😞😞😞 Dakujem dievcata za odpoved

banalu
8. mar 2025

Rehabilitacia a dobra fyzio. Ja som sla s krizami, pri vstupnom vysetreni mi hned povedala, ze mi zacinaju haluxy (v rodine mame). Hned mi aj vysvetlila, ze vsetko so vsetkym suvisi, a ukazala mi aj cviky na haluxy, ale aby sa mi vsetko upravilo, musim zmenit cely postoj, spevnit svaly brucha a chrbta (nasla mi aj diastazu, len ja mam akusi opacnu)...
odporucam naozaj dobreho fyzio. Na statnych mi dali masaz, cviky na krize (ved s tym ma poslali), elektriku a dovidenia. Sukromna fyzio sa pozrie na problem ako celok a najde pricinu.
Topanky su len zaplata, co zo 100€ topanok, ked zle chodis, stojis, sedis.

autor
8. mar 2025

@banalu Bre ranko, Dakujem za rozsiahlu odpoved.brucho je ok ,diastaza neni (vylucena utzv) , cvicim k tomu doma .ano drzanie tela nemam isto spravne. 🫣 no budem musiet ist tomu ortopedovi,resp obvodakovi .