icon

Riešenie tráviacich problémov po črevnej viróze

rastikamima
15. mar 2025

Ahojte mám 28r a asi mesiac a pól do zadu sme prekonali crevnu vyrozu a od vtedy to ide somnou volako dole vodou akože priznám sa po tej vyroze som nedal žalúdku oddych a hneď som jedol čo som videl a od vtedy to začalo mal som neustály tlak na stolicu a keď som šiel na záchod iba dačo vybehlo somna potom ma začalo bolet brucho ale raz ma bolelo pri trojuholníku potom pri pupku potom buď ľavý alebo pravý bok robili mi aj odber stolice ale ten bol ok potom som bol na sone a tam tiež vyšlo všetko ok včera som bol na gastre tam mi odobrali krv na intolerancie lebo keď som prestal jesť mlieko kus sa to upravilo ale bojím sa aj horších diagnost viete mi prosím dako poradiť

viestta
15. mar 2025

Vsak si daj odlahcovaciu dietu aspon teraz. Aspon mesiac nezozer co zbadas ale rozmyslaj nad tym co ti moze robit zle. Pridaj si probiotika.

rastikamima
autor
15. mar 2025

Veď potom som už nejdel poriadne lebo som sa bál ale stále mi tak divne vrci v žalúdku akože aj stolica je taká tenka a keď čítam net tak hneď si robím uzávery že to môže byt rakovina žalúdka alebo čriev a trápi ma to mám ročného syna a neviem sa ani na neho poriadne sústrediť 😏

miimss
15. mar 2025

@rastikamima skús si nasadiť probiotiká, alebo hylak či nepomôže

mantilka
15. mar 2025

A robili ti už gastro vyšetrenie a kolonoskopiu? V prvom rade bolo potrebné dietovat. Začať sucháre, iba ryža s mrkvou na vode...probiotika zarad. Úplne odľahčí žalúdok na 2-3 dni. Potom pomaly pridaj cestoviny, rybacie mäso, kuracie mäso a vyrad hlavne mliečne na 2 týždne, mastné, vyprážané, pikantné, strukoviny, sladké.

rastikamima
autor
15. mar 2025

@mantilka iba mi brali krv na intolerancie a musím čakať 3 týždne na výsledky ale asi to nebude intolerancia keď som všetko vysadil a nezlepšuje sa to

viestta
15. mar 2025

@rastikamima mal si crevnu virozu. Aj pri spravnom stravovani sa traviaca sustava dava do poriadku niekolko tyzdnov, lenze ty si ani lahku diatu nedrzal, tak ako sa ma dat do poriadku? Nasad si lahku dietu, minimim tukov, obmedzit cukry, tazko stravitelne potraviny, pridat probiotika, fermentovane mliecne vyrobky (jagurt, acidofilne mlieko) aby sa zregenerovala crevna mikloflora a vydrz aspon par tyzdnov. Ziadnu rakovinu nemas, mas len dosledky dietnej crevnej virozy.

stanulienkat
15. mar 2025

Dieta, ako radi
@viestta a kup si Biogaia probio.

viestta
15. mar 2025

@rastikamima vypadlo mi v poslednej vete dietnej chybe po crevnej viroze

vakatko
15. mar 2025

Podľa príznakov môžeš mať zastavené vetry. Na pár týždňov vylúč sladké surové ovocie, surovú zeleninu, kysnuté jedlá, strukoviny, cesnak, cibuľu... nafukujú.
Skús piť feniklový, mätový čaj... + vyššie spomenuté rady.

marca12
15. mar 2025

@rastikamima probiotika uzivas?

rastikamima
autor
15. mar 2025

@viestta myslite žeby to mohla robiť aj hlava a strach?

rastikamima
autor
15. mar 2025

Alebo helikobaktera by to nemohol byt?

rastikamima
autor
15. mar 2025

Áno užívam aj probiotiká len mne proste nejde do hlavy že to trvá tak dlho nikdy pred tým som takéto problémy nemal a teraz zrazu toto že si človek mysli že umiera

viestta
15. mar 2025

@rastikamima chlap si mysli, ze umiero (to len tak ako vtipna vsuvka!. My sme sa cela rodina vlani spamatavali z crevnej virozy hadam dva mesiace. A to sme cela rodina drzali dietu

rastikamima
autor
15. mar 2025

Ja viem že to je na hlavu ale ja sa proste bojím lebo ja som zo žalúdkom a a červami nemal nikdy problém a teraz sa proste bojím som mladý ocino a predstava žeby som ho nevidel vyrastať tak ma chýti taká panika že dovidenia

viestta
15. mar 2025

@rastikamima o tom si mal rozmyslat, ked si pchal ho hlavy piate cez deviete, hned ako si prestal travit pol dna na mise. Vtedy ta aka panika chytala? Ze umries od hladu? Spamataj sa chlape, nic ti nie je.

rastikamima
autor
15. mar 2025

@viestta nedá sa to len tak vyhodiť z hlavy ale uvažujem že navštívim psychiatra 😏

jeiny
16. mar 2025

@rastikamima ja mam niečo podobné.. už druhý mesiac

rastikamima
autor
16. mar 2025

@jeiny máš aj taký pocit že máš slabé brucho a ako keby tá boleli čreva?

jeiny
17. mar 2025

@rastikamima áno, aj kŕče mam keď mám ísť na veľkú potrebu...

daves
17. júl 2025

@rastikamima Jedným slovom prírodné probiotiká zo Zvolena Laktera. Vedia aj poradiť!