icon

Riešenie tráviacich problémov po infekcii Campylobacter jejuni

16. okt 2025

zdravim, pred mesiacom mi zistili ze mam campylobacter jejuni. Volali mi z hygieny a povedali ze to najčastie vzniká zo ze pripraveneho kuracieho masa alebo zle umytej zeleniny ktora bola hnojena.. hnacky uz nemam ale skusila som si dať už zeleninu a po zelenine to je ok včera som si skusila dat 2 maličke kusky masa kuracieho a hned hnacka a tak isto aj v nedelu som ochutnala po mesiaci bravcove a hnacka .. doktorka povedala ze mozem skusat už po mesiaci tak skusam.. ale bez uspechu. Mali ste to niektorá? ako dlho vás to držalo? dakujem za odpovede

ninazemna
16. okt 2025

@anonym_autor Na eradikáciu Campylobactera z čreva zvyčajnbe stačí trojdňová liečba azitromycínom (Sumamed, Azitrox, ...), trávenie sa aj s podávaním probiotík upravuje aj mesiac.

autor
16. okt 2025
@ninazemna

@anonym_autor Na eradikáciu Campylobactera z čreva zvyčajnbe stačí trojdňová liečba azitromycínom (Sumamed, Azitrox, ...), trávenie sa aj s podávaním probiotík upravuje aj mesiac.

No mne predpísali len "reasec" na zastavenie hnačiek a že mám brať probiotika a dieta to dodrziavam, proiotika beriem, dietu mam, bez mäsa ale veru verila som ze po mesiaci to už bude lepsie ale v tomto smere neni.. z nicoho ineho hnacky nemam ale ked si dam co i len kusok masa tak ma to opat chyti tak na 2-3 dni
@ninazemna