Riešenie tráviacich problémov po infekcii Campylobacter jejuni
zdravim, pred mesiacom mi zistili ze mam campylobacter jejuni. Volali mi z hygieny a povedali ze to najčastie vzniká zo ze pripraveneho kuracieho masa alebo zle umytej zeleniny ktora bola hnojena.. hnacky uz nemam ale skusila som si dať už zeleninu a po zelenine to je ok včera som si skusila dat 2 maličke kusky masa kuracieho a hned hnacka a tak isto aj v nedelu som ochutnala po mesiaci bravcove a hnacka .. doktorka povedala ze mozem skusat už po mesiaci tak skusam.. ale bez uspechu. Mali ste to niektorá? ako dlho vás to držalo? dakujem za odpovede
@anonym_autor Na eradikáciu Campylobactera z čreva zvyčajnbe stačí trojdňová liečba azitromycínom (Sumamed, Azitrox, ...), trávenie sa aj s podávaním probiotík upravuje aj mesiac.
No mne predpísali len "reasec" na zastavenie hnačiek a že mám brať probiotika a dieta to dodrziavam, proiotika beriem, dietu mam, bez mäsa ale veru verila som ze po mesiaci to už bude lepsie ale v tomto smere neni.. z nicoho ineho hnacky nemam ale ked si dam co i len kusok masa tak ma to opat chyti tak na 2-3 dni
@ninazemna

@anonym_autor Na eradikáciu Campylobactera z čreva zvyčajnbe stačí trojdňová liečba azitromycínom (Sumamed, Azitrox, ...), trávenie sa aj s podávaním probiotík upravuje aj mesiac.