Riziko kvasinkových infekcií pri antibiotickej liečbe
Ahojte, zostala som chorá ( prechladnutie) a dostala som antibiotika na 6 dní. Lenže mávam často problém s kvasinkami a vždy keď mam antibiotika tak sa mi vrátia v plnej paráde a zas sa ich nemôžem zbaviť. Mám antibiotika brať alebo sa vyliečiť bez nich? Budem rada za každú radu
Tak mi nepozname tvoj stav, kvoli ktoremu si dostala antibiotika. Mas vysoke crp? Skor antibiotika, aby ti to nepreslo do zapalu pluc. Nemas vysoke crp? Skor virus, ktory ti prejde bez antibiotik.
Ak sa rozhodnes pre antibiotika - mozes si kupit probiotika do posvy, by ti mohlo pomoct predist kvasinkam.
A ak po atb liecbe napriek probiotikam sa ti vytvoria dole kvasinky, tak ich potom staci preliecit.
Tak mi nepozname tvoj stav, kvoli ktoremu si dostala antibiotika. Mas vysoke crp? Skor antibiotika, aby ti to nepreslo do zapalu pluc. Nemas vysoke crp? Skor virus, ktory ti prejde bez antibiotik.
Ak sa rozhodnes pre antibiotika - mozes si kupit probiotika do posvy, by ti mohlo pomoct predist kvasinkam.
@reela crp mi nerobili len mam zapálené hrdlo a nádchu
@reela rozmýšľam že to vyliečim bez antibiotik keďže ma iba škrabe v krku ale neviem

@nelax5 ak mavas po atb kvasinky, daj si subezne predpisat Diflucan ci Mycomax, aby si nedostala mykozu.