icon

Robili vám biopsiu uzliny?

stella299
22. nov 2014

Ahojte, som tu nová, Potrebujem poradiť, mám problémy z uzlinami, búria sa mi na viacerých častiach tela, mám za sebou už nejaké vyšetrenia, ale zrejme sa nevyhnem výberu uzliny, alebo biopsii. Máte s tým niektorá skúsenosť, čo vám zistili pri histológii. Budem vďačná za každú odpoveď a radu.

gigihadid
Odpoveď bola odstránená
janulkama
20. mar 2017

@gigihadid ahoj,mne nakoniec vyberali zo slabiny najvacsiu uzlinu,vsetko ale dopadlo dobre a som len sledovana na hematologii.

enusamt
16. okt 2017

@janulkama ahoj.. môžem sa opýtať? mám problém s uzlinou na krku a dali mi odporučanie na orl kliniku, že sa to musí vybrať... tak sa chcem spýtať, to je jednodňová chirurgia? a pri objednávaní v orl klinike si oni spravia ešte nejaké vyšetrenie, či im stačí odporúčanie orl lekára?

babusik85
16. okt 2017

@enusamt mne tvrdili, ze mam nador, musi ist von. odisla som na inu ORL kliniku kde mi spravili biopsiu a vyslo, ze mam toxo. preliecili ma s liekmi.

janulkama
16. okt 2017

@enusamt ahoj,tak to neviem,mna poslala hematologicka s plucnym na ten výber, musela som absolvovať komplet predoperačné vyšetrenie.Isla som s papierom na chirurgiu,oni mi fali papiere pre obvodaka a bolo.

lana11
12. nov 2017

Kočky chodíte tu ešte ??? Potrebujem poradiť tiež mam asi 8 rokov zvačšené uzliny na krku , vysledky krvi su dobré. Ale asi 2 roky dozadu sa mi spravil akoby opuch nad kľučnou kosťou je to také divné že ked mam dole ruku ho nevidno a ked dvihnem ruku tak ho je vidno pošlem fotky. Čo vy nato ?? Lekárka mi vraví že to je iba tuk.No ja nie som si istá.Poslala som obe fotky.

yukki
12. nov 2017

@lana11 máte nejaké iné príznaky ochorenia, mimo tejto hrče? Jasno v tom urobí len biopsia, ale ak sa inak cítite úplne zdravo, zrejme má pravdu a je to tuk. Je to tvrdé? Citlivé na dotyk? Spojené s " podkladom"?

lana11
12. nov 2017

@yukki Tak pociťujem zvýšenu únavu, ale to asi každý z nás.Iné priznaky nemám okrem tých uzlín na krku čo som spomínala.Ten opuch či čo to je tak pod ním nieje uzlina lebo mi robili usg a nič tam nebolo vidno, proste je to ako opuch.Na druhej strane nemám taky opuch je mi to divné že by to bol tuk...

yukki
12. nov 2017

@lana11 ak v tom nie je uzlina tak super

lana11
12. nov 2017

@yukki Ale uzliny mam na krku, ja som si myslela či to nemôže byť tak že mi spuchla niektorá z krku a prejavilo sa to takto či ?

yukki
12. nov 2017

@lana11 mohlo by to tak byť, každý človek má na krku uzliny.
Aj mne narástla, tvrdá,nebolestivá,spojená s podkladom nepohyblivá. Opakujem tvrdá. A teraz sa liečim na lymfom. Moze to vsak byt aj len tuk, viac mojich známych malo v oblasti krku tukovú...cca takú ako na Vasej fotke...hrcu. nie zhubnu. Ak máte pochybnosti, trvajte na biopsii.

veri_k
10. dec 2017

@lana11 Ahojky 🙂 dúfam ž nebude vadiť ak si budeme tykať. Ja mám tiež taký opuch na krku ako si pridala na fotkách. Začalo mi to malou hrčkou tesne nad kľúčnou kosťou. Asi týždeň som to registrovala a ďalší týždeň sa to zbehlo tak rýchlo ze najskôr sa zväčšila, na druhý deň pribudla druhá potom tretia a nakoniec ich tam mám už asi 5 alebo 6. Jedným slovom zhluk. Nebolí ma, ani nejak necítim že to tam mám.

veri_k
10. dec 2017

@yukki Zdravím. Vraveli ste že sa liečite na lymfom. Podľa CT výsledkov to typujú aj mne. Biopsiu mi ešte nerobili zatiaľ padol len návrh na expiráciu uzlín. Ak mám záujem o spomínanú biopsiu, ktorý lekár tento úkon vykonáva? Hematológ, ORL lekár alebo chirurg?

yukki
10. dec 2017

@veri_k mne rbili ext.,vyberali celu uzlinu a robili to na chirurgii.

veri_k
10. dec 2017

@yukki ďakujem. Zajtra si obvolám nejakých chirurgov. Snáď nájdem nejakého ochotného a schopného chirurga s volným termínom. 🙂

lana11
6. jan 2018

@veri_k ahoj tak ja pod tym opuchom nemám uzlinu robili mi usg viackrát ani na pohmat tam nič nieje cítiť.ty si ako dopadla???

veri_k
7. jan 2018

@lana11 Ahoj 🙂 Pred sviatkami mi na chirurgii vybrali jednu uzlinu a stále čakám na výsledky. Už asi tento týždeň budú tak som zvedavá.

lana11
7. jan 2018

@veri_k Ale ty si pod tým opuchom mala riadne aj uzlinu, že ti ju bolo vidno aj na usg aj si si ju nahmatala?? A máš aj inde uzliny ? napríklad na krku?

lana11
7. jan 2018

@veri_k a mala si nejaké iné príznaky či iba tie uzliny??? ja mam uzliny cca 10 rokov už ,iba na krku ich mam do 1,5 cm. Ale stále mi to nedá pokoj nemám žiadne príznaky iba ten opuch či čo to je raz ho vidno viac inokedy ho ani nevidno, unavená som často ale to asi každý je unavený z tej dnešnej doby...

veri_k
8. jan 2018

@lana11 tak ja mám zhluk uzlín nad pravou kľúčnou kosťou (asi 5-6uzlin od 1-2,7cm) a zhluk uzlín nad ľavou kľúčnou kosťou (asi 2-3 uzliny tiež asi takej nejakej veľkosti ako napravo). Všetky sú tvrdé a nebolestive.Viem si ich aj nahmatať. Ďalšie iné príznaky ani nemám. Občas som unavená, ale ako vravíš, to je dnes asi každý. Ale v poslednom čase, ako mám tie uzliny, ma vždy keď idem spať svrbí pokožka. A to hlavne nohy.

veri_k
8. jan 2018

@lana11 ale nikde inde chvála Bohu nemám zväčšené uzliny. Teda ešte mám nejaký nález na medzihrudi, ale to neviem čo je a asi cistu na štítnej žľaze.

lana11
8. jan 2018

@veri_k hm tak to nie je asi veľmi dobre ked to je zhluk uzlín, mne pod tým opuchom nieje nič cítiť ani na usg ani na rtg nebolo nič vidieť, že by presne tam bola nejaká uzlina. A ako dlho to máš ?? či to iba teraz sa ti to objavilo?

inull5
8. jan 2018

@veri_k štítna žľaza nie je v medzihrudí.laloky štítnej žľazy sú na prednej časti krku.

veri_k
9. jan 2018

@lana11 no už to bude ále dva mesiace čo som si všimla malú hrčku nad kľúčnou kosťou. Už som mesiac a pol PN, tak uvidím koľko si ešte pobudnem doma.

veri_k
9. jan 2018

@inull5 viem. Preto som tam dala do vety A. Pretoze mám ďalší nález aj tam aj tam.

yukki
9. jan 2018

@veri_k kedy máš volať o výsledky? Alebo sa Ti majú ozvať z ambulancie? Držím palce, aby to bola len nejaká somarinka.

veri_k
9. jan 2018

@yukki volala som v piatok a ešte neboli. Ak dnes nezavolaju, tak to skúsim zajtra znova. A ďakujem 😉

lana11
11. jan 2018

@veri_k už vieš niečo nové ?

veri_k
11. jan 2018

@lana11 stále nič 😏 že je možné že z BA to išlo ešte do Martina 🙄

karush
11. jan 2018

@veri_k to je dosť pravdepodobné, pretože vzorku hodnotí aj ďalší patológ, aby výsledok bol 100%, drž sa!🍀🍀🍀