icon

Röntgen pri skolióze

27. máj 2025

Robí sa pri diagnostike skoliózy aj RTG alebo fyzioterapeut navrhne cviky? Chodíte niekto? Ako dlho trvá liečba a aké sú náklady? Ako často kontroly?

pribinak
27. máj 2025

Jasne že sa robí rtg. A áno, rehabilitačný ti urobí zostavu na cvičenie.

januska12323
27. máj 2025

Rtg je základ pri skolioze.

zuzap33
27. máj 2025

A ako sa ma urcit Cobbsov uhol ? Len pri rtg. U nas sme sa dopracovali az k operacii

autor
27. máj 2025

Ono ja mám skor vychýlenú panvu, a z toho aj jedno rameno vyššie, predpokladám aj zahnutie chrbtice. Myslite že aj pri tom budú rtg robiť? Ja co som pozerala fyziokliniku, tak tam mali skor nejaký stroj na cvičenie ktorý určuje odchýlky, ktorá strana je slabšia.

kacena4
27. máj 2025

a kolko mas rokov? skolioza sa lieci len pri detoch dospely uz su za vodou... tam len rehabilitacie ako prevencia

lucinka133
27. máj 2025

Dcéra má to isté. Rtg sa robil na začiatku pri diagnostike a teraz po 2 rokov sa bude robiť kontrolný RTG.

zuzap33
27. máj 2025
@kacena4

a kolko mas rokov? skolioza sa lieci len pri detoch dospely uz su za vodou... tam len rehabilitacie ako prevencia

@kacena4 velky omyl... V sucasnosti sa operuju uz aj dospely. Syn bol operovany tiez v 19.rokoch, cize uz nie ako dieta

kacena4
28. máj 2025
@zuzap33

@kacena4 velky omyl... V sucasnosti sa operuju uz aj dospely. Syn bol operovany tiez v 19.rokoch, cize uz nie ako dieta

@zuzap33 ja myslim dlhodoba liecba nápravy cvicenim korzetom je len v detstve kym clovek neprestane rast cca do 20r. tiez sme si tym presli. operacia je ine, to robia aj starsim ak treba

autor
28. máj 2025

No ale ja pozerám fyzioterapeutov a nikto rtg nemá, skor pohľadom pohmatom

kacena4
28. máj 2025

ale diagnostiku skoliozi nerobi fyzioterapeut ale ortoped - lekar a ten ta moze odoslat na rtg