Röntgen pri skolióze
Robí sa pri diagnostike skoliózy aj RTG alebo fyzioterapeut navrhne cviky? Chodíte niekto? Ako dlho trvá liečba a aké sú náklady? Ako často kontroly?
Rtg je základ pri skolioze.
A ako sa ma urcit Cobbsov uhol ? Len pri rtg. U nas sme sa dopracovali az k operacii
Ono ja mám skor vychýlenú panvu, a z toho aj jedno rameno vyššie, predpokladám aj zahnutie chrbtice. Myslite že aj pri tom budú rtg robiť? Ja co som pozerala fyziokliniku, tak tam mali skor nejaký stroj na cvičenie ktorý určuje odchýlky, ktorá strana je slabšia.
a kolko mas rokov? skolioza sa lieci len pri detoch dospely uz su za vodou... tam len rehabilitacie ako prevencia
Dcéra má to isté. Rtg sa robil na začiatku pri diagnostike a teraz po 2 rokov sa bude robiť kontrolný RTG.
@kacena4 velky omyl... V sucasnosti sa operuju uz aj dospely. Syn bol operovany tiez v 19.rokoch, cize uz nie ako dieta
@zuzap33 ja myslim dlhodoba liecba nápravy cvicenim korzetom je len v detstve kym clovek neprestane rast cca do 20r. tiez sme si tym presli. operacia je ine, to robia aj starsim ak treba
No ale ja pozerám fyzioterapeutov a nikto rtg nemá, skor pohľadom pohmatom
ale diagnostiku skoliozi nerobi fyzioterapeut ale ortoped - lekar a ten ta moze odoslat na rtg

Jasne že sa robí rtg. A áno, rehabilitačný ti urobí zostavu na cvičenie.