icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

tereziah
2. dec 2018

@danielka55 prekryvaš to niečim ja len bb misha

danielka55
2. dec 2018

@lufeky medik8 red alery mam aj ja. Zo zaciatku mi robil velmi dobre. Plet som mala peknu taku stavnatu. Teraz ho uz neznesiem. Plet mi reaguje zacervenanim. Ja ked nieco pouzivam dlhsie tak zacnem reagovat.

danielka55
2. dec 2018

@tereziah prekryvam makeupom. Bez neho nejdem von. Vzdy sa snazim hypoalergenny alebo na citlivu plet

lufeky
3. dec 2018

@danielka55 ufff tak to mas dost zle. Skus si objednat od Monodermy vitamin E. Mas tam 28 kapsul za cca 16€. To ti plet pekne upokoji a hydratuje.

foofee
3. dec 2018

@lufeky ktory konkrerne krem od i. esthederm?vdaka

lufeky
3. dec 2018

@foofee ja som pouzivala krem sensi system ako prvy. Ten mi uplne sklidnil stipanie a podrazdenost koze. Potom som zacala chodit na osetrenia do salonu a presla som na radu s vit.E. Potom ked uz plet bola v rovnovahe pouzivala som na striedacku s Celularnym kremom. Totiz tendencia ich vyrobkov je plet prevychovat k rovnovaznemu zdravemu stavu. Pre mna to bol a je neskutocny zazrak ako to moze fungovat no funguje. Pan ktory zalozil tu znacku (uz ma asi 80 rokov) je zanieteny do svojej prace a chape problemy koze kedze aj on sam mal s kozou velke problemy. Je pravda ze som investovala do toho velmi vela penazi kedze kazdy mesiac osetrenie cca 50€ plus krem serum cistenie pleti atd ked som kupovala priebezne,takze bol aj taky mesiac kedy som tam nechala aj 200€. Ale oplatilo sa. Nic take ze kupim krem 2x pouzijem a zahodim. Lebo takej kozmetiky som sa veru uz nakupovala dost a pravdepodobnw som na nu pominala viac ako na esthederm ked spocitam.
Odporucam ist do lekarne a opytat si vzorky. Poskusat ako plet reaguje. Ja som zacala takto 😉

foofee
4. dec 2018

@lufeky veru je to palka co pozeram 😀 tak ja som si zatial objednala tu monodermu co si spominala, vyskusam teraz toto.. a aveniu od saloos

holubienka1
11. dec 2018

@martinazvo dobry den aj muz ma tuto diagnozu a je nešťastný palia ho velmi lica, bol aj u dermatovener.ma rizne kremiky ale nepomaha, ze ako a co ste vy pouzivala ked vsade pisu, ze sa to bude len zhorsovat

martinazvo
11. dec 2018

@holubienka1 nebojte nebude sa to zhorsovat, ked sa bude starat o plet, vyhybat sa slnku a agresivnym potravinam (horuce, stiplave, alkohol) tak sa to zastabilizuje. Ja uz okrem "vizualnej stranky" ktoru riesim make-upom ak velmi chcem (co uz velmi casto ani nie je) ine neriesim. Pouzivam celu radu vyrobkov Bioderma Sensibio AR ak su vyrobky a najma na slnko len s ochr.faktorom SPF50+. A niekedy je menej viac takze ani s tou kozmetikou to netreba prehanat. Drzim palce!

lucylka25
11. dec 2018

@holubienka1 Da sa to liecit aj homeopaticky, je na to na vyber skoro 90 homeopatik. https://www.screencast.com/t/LWJ6QbqizQ Kazdemu vsak zaberie nieco ine. 10 ludi s rovnakou diagnozou dostane ine homeopatikum, pretoze sa mu problem inak prejavuje, z inych podnetov mu vznikol, inak ho berie atd. Treba to riesit celkovo s homeopatom. Dobreho homeopata v okoli si viete najst tu: www.komorahomeopatov.sk/zoznam-homeopatov

lufeky
11. dec 2018

@holubienka1 veru aj homeopatia je skvela. Vyriesi ozaj vsetko,len treba byt trpezlivy. Na akutne stavy palenia a kym homeo zaberie treba nejake kremiky na upokojenie. Mne tiez nezabrali tie od koznej. Pisem v komentoch vyssie co pomohlo najviac mne 😉 a ano o plet sa musi starat. Mne pan doktor ktory je sef asociacie rosacei na sr a v čr povedal ze ak sa budem o to starat plet sa zastabilizuje a budem ju mat ok az naveky vekov...zaciatky su velmi strasidelne ked to stipe cervenia k tomu kuperoza aj to cloveka vystresuje a pleti to nepomaha. Drzim palce

holubienka1
11. dec 2018

@lufeky krasm
@lufeky krasne Vam ďakujem za rady, vsetko zdelim manzelovi, 😍vdaka mooc

holubienka1
11. dec 2018

@martinazvo aj Vam dakujem , skusa rozne kremiky a robi zle ze sa velmi stresuje, ze bude vyzerat ako alkoholik, verim ze snad nie

holubienka1
11. dec 2018

@lucylka25 a Vam niekto povedal konkretne ktore? Lebo keď je ich tak vela .. to kde zacat.. ☺a vdaka vazim si vase rady

lucylka25
11. dec 2018

@holubienka1 musíte to liečiť s homeopatom. Zoberie do úvahy aj vašu povahu, odkedy problém máte, iné problémy, atd. Ja pracujem ako homeopat, preto sa do toho význam. Rosaceu som tiež mala po pôrode, teraz som už v poriadku, pre istotu ale pouziavam pleťový krém Biodermu AR.

holubienka1
11. dec 2018

@lucylka25 aha ...som nevedela? Ze niekto taky ako homeopat existuje jedine niekoho v okoli najst ale kazdopadne vdaka

holubienka1
11. dec 2018

@lucylka25 vdaka 😍😍😍

el2
12. dec 2018

@lili09 ahoj, prosím ta pekne, vieš mi odporučiť ku akej lekárke s týmto chodíš? So tiež z ba, mám rosaceu, ale nie som spokojná s lekárkou.. Ďakujem

lili09
15. dec 2018

@el2 ahoj chodim do DNV VI-HA derm sa to vola. Doktorka Viera Hajdakova, ulica Pavla Horova 14 tel. 02/ 6477997 ma tak 2 tyzd.terminy obj.tak s tym rataj. Držím palce. Lucia

el2
15. dec 2018

@lili09 ďakujem veľmi pekne

natala777
21. jan 2019

Ahojte. Chcela by som sa opýtať či bola niektorej z vás diagnostikovaná aj HIT Histamínová intolerancia. Jedným z príznakov ochorenia sú aj vyrážky, začervenanie, rozšírené cievky, t.j. identické príznaky ako pri Rosacea. Mne kožná lekárka diagnostikovala už pred rokmi rosaceu a alergologička HIT. Nakoľko ochorenie sa zhoršuje, poprosím o skúsenosť s takouto kombináciou diagnóz. Ďakujem

jankake17
21. jan 2019

@natala777 ano, ja mam aj histaminovu intoletanciu, tiez si myslim, ze to suvisi aj s rosaceou..

foofee
21. jan 2019

@natala777 mne prve co kozna robila boli testy na HIT, lepok, mlieko, helicobakter.. u mna vsetko negat, takze stale hladam spustac

tereziah
22. jan 2019

@foofe ahoj ako hodnotíš ten vitamín E?

foofee
22. jan 2019

@tereziah je super.. hydratuje a ukludnuje plet.. skusila som aj c - nebol zly, no stipal.. skusila som aj A, lebo mal uzasne recenzie, vraj je z nich najlepsi.. po par dnoch mi zacala zliezat koza (neskutocne sa supat) vyzerala som hrozne, docitala som sa, ze vraj to je dobre a treba vydrzat.. tak drzim, este mam polovicu 😀 aj sa mi robia vyrazky, no vraj aj to ma na svedomi ten retinol, ze vytahuje bordel a zapal.. davam si na to potom sipkovy olej. A rano Ecko.. a musela som si spravit peeling, co samozrejme moja plet niesla zle a podrazdila sa, no tie supinky boli strasne..

natala777
24. jan 2019

@jankake17
Neviem prísť na to, ktorej diagnóze mám pripísať vznik vyrážok na tvári a ani akú diétu zvoliť.
Zakázané a dovolené potraviny pri rosacea a HIT nie sú rovnaké, niektoré vyslovene s opačným účinkom, napr. káva (pri rosacea pozitívne účinky, pri HIT nedoporučovaná).

tereziah
24. jan 2019

@foofee odkial kupujete?

foofee
24. jan 2019

@tereziah naposledy z najlekaren.sk.. postovne nad 20€ zdarma a dvojbalenie roznej kombinacie je vyhodne, tusim okolo 27€.. sipkovy olej z dm, botanica slavica

anavik29
24. jan 2019

žienky aj ja pridám svoju skúsenosť z kozmetikou...La roche posei - super CC krém pre pleť s rosaceou, pekne tónuje...a ešte mám korekčný make up, tiež je super vôbec nedráždi pleť...Predtým som mala make up z Loreal, Avon.... to bola čistá katastrofa...