icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

tereziah
23. okt 2019

@foofee už ste použili ten olej tamanu?

tereziah
23. okt 2019

Baby chodíte na ošetrenia aj ku kozmetičke? Používa niekto na rosaceu nejaku prírodnú kozmetiku? Teda niečo iné ako Avene, biodermu ... Keď su už tie micelárne vody škodlivé pleti.

danielka55
23. okt 2019

@tereziah Cetaphil odlicovacie mlieko. Uplna topka za mna. Micelarky ma drazdili.

foofee
23. okt 2019

@tereziah ano a pomaha, stahuje zacervenanie... na odlicovanie a kremy je skvela cerave kozmetika, ludia s rosaceou si pochvaluju po celom svete, co sledujem zahranicne fora, ze je skvele znasana.. na cetaphil su castejsie reakcie zle, ale treba vyskusat

123369
2. nov 2019

@tereziah ahoj, toto fórum som našla pred pár dňami, keď som lustrovala všetko možné na nete na rosaceu, len začiatok fóra je z roku 2013,tak že fasa stará téma,ale prečítala som si každý jeden príspevok a znacim na papier všetko čo vám pomáha.Pisem teraz tebe lebo tiež mám rosaceu v oboci a o obočie som veru prišla.Moja tvár je podľa mňa totálne katastrofálna.Od puberty som dosť trpela akné,po ktorých mi ostali aj jazvy aj červené fľaky,asi v 23 sa mi začali robiť pigmetove škvrny ktoré mám teraz total po celej tvári,po pôrode sa mi totálne zhoršila rosacea a ešte ani to obočie nemám a ešte som zabudla podotknúť že mám pri ústach exem.Ja mám tú najhoršiu kombináciu.Som zúfalá.U koženej som bola pred pár týždňami a čakám na výsledky z krvi,aj keď neviem na čo konkrétne mi tú krv brala či exem,rosaceu alebo čo 🤦 lebo moja kožná je divná.Jedine čo používam je Bioderma ar ráno a večer krém čo používam dlhé roky nie je na žiadny tento problém proste mi voľakedy sadol objednávam si ho od kozmetičky zn Skeindor a do neho pár kvapiek oleja Avenia od salos, toť vsio, pleť čistim kozmetikou mixa , tak teraz mám misung s týchto všetkých kozmetických prípravkov 🤦🙎pomooooooc.

foofee
2. nov 2019

@123369 pre mna alfa a omega celeho je soolantra.. daj si ju predpisat. bioderma mi nikdy nepomohla a avenia mi rosaceu skor zhorsila. Zahranicne vyskumy zistili, ze u ludi s rosaceou sposobuju najvacsi problem demodex roztoce a soolantra obsahuje latku, ktora ich zabija. Liecba trva 12 tyzdnov. Skusila som naozaj vsetko, vyskusaj. V amerika stoji okolo 500$, u nas 20€, stoji to za to

123369
2. nov 2019

@foofee to je nejaký krém? A teda asi na predpis však? Máš aj foto ? Prepáč za otázky 😊 No skúsim to mojej koženej navrhnúť, len som veľmi zvedavá čo mi na to povie,asi ju budem musieť zmeniť.Este ten krém užívaš či už máš po tých 12 tich týždňoch,a máš to fakt lepšie? Alebo že už skoro nič nemáš? Ja bez make-upu vyzerám katastrofálne,flakata červená , bez obočia,ani nakresliť si ho neviem mám to potom ako hokejky 😂 potrebujem nutne plastiku xichtu.Ozaj a skúšala som aj laser 3x som bola teraz na jar a 0 bodov.A kúpila som si od la roche posay cc krem na rosaceu a vôbec sa mi nepáči,neprekryje mi to a celkovo je divný,s make-upov mám Dermacol .Aky používaš ty?

beucika77
2. nov 2019

@123369 ja mám soolantru na predaj, ak by si chcela, použila som len minimum 🙂

foofee
2. nov 2019

@123369 kup od
@beucika77 ak mas moznost, usetris cestu na kozne.. Ja som videla rozdiel uz po par dnoch, prechodne sa stav moze zhorsit, lebo pri uhyne roztocov sa dostanu na plet bakterie (demodex totiz nevedia vylucit stolicu, ta sa uvolni az po uhynuti ich rozkladom) liecba trva 12 tyzdnov preto, lebo treba vyckat na vyliahnutie vajicok. Maju radi pory, folikuly (obocie, mihalnice) cize fakt ti to moze pomoct. Mne hrbolce a vyrazky uplne zmizli, ostalo len jemne zacervenanie a na to mi pomaha kyselina azaleova a tamanu olej (striedam) mozem ti do spravy poslat foto pred a po 2 tyzdnoch liecby. ako maku up pouzivam bb misha perfect cover

123369
2. nov 2019

@beucika77 a prečo predavas? Tebe nesadla? A čo to vlastne je ? Krém?

123369
2. nov 2019

@foofee ak by si bola taká dobrá, môžeš poslať foto,no teraz fakt neviem či si to m takto sama naordynovat.Nemoze mi to ublížiť? A teraz neviem či si to písala vyššie,ako si to používala? Ráno a večer, či?

foofee
2. nov 2019

@123369 neublizi.. v amerike si ludia kupuju pastu na odcervenie koni s touto ucinnou latkou, lebo soolantra je neskutocne draha 😀 a ucinky su fakt brutalne.. je to liek, ktory je na rosaceu urceny. Ak sa bojich, chod za koznou a prekonzultuj

123369
2. nov 2019

@foofee čože? Liek? Ja že nejaký krém,no koženej pôjdem ,bo musím ísť po výsledky z krvi a uvidím čo mi povie,toto si poznačim a spýtam sa.Zajtra ak nezabudnem ti pošlem do správy moju foto .A ešte sa chcem spýtať na tu kyselinu čo si spomínala azaleova či ako sa to píše, tiež som o nej už čítala že pomáha, akú máš, alebo v akej forme? Tiež na predpis?

tereziah
2. nov 2019

@foofee môžem poprosiť aj ja foto do správy?

tereziah
2. nov 2019

@123369 s tým obočím mi ani nehovor? Ja to svoje ešte jemne mám ale stále mi padá takže dokresľujem. Tiež občas vyzerajúbako hokejky 😂 Je to večný boj.

foofee
2. nov 2019

@123369 je to krem, nie tabletky, no s ucinnou liecivou latkou 😀kyselinu azaleovu mam skinoren (na predpis, no v cechach je bez predpisu) ale mala som aj od ordinary, ma nizsiu koncentraciu, no je tiez super

123369
2. nov 2019

@foofee no tak s to asi zle pochopila, krém znie lepšie ako tabletky.Ten skinoren si vypytam , ďakujem za rady 🙏 Veď sem určite ešte napíšem aj čo mi kožná povie, len výsledky budú až o týžden cca už 2 čakám,tak som zvedavá.

123369
2. nov 2019

@beucika77 ja sa na to spýtam koženej, aspoň čo mi na to povie a ak by si ho dovtedy nepredala,tak by som ho skúsila, ďakujem krásne 😊

123369
2. nov 2019

@tereziah je a bude , veľmi sa za seba hanbím, ešte pred dvoma rokmi som takéto problémy nemala 😕

danielka55
2. nov 2019

@123369 Baby ja liecim rosaceu takto. Na noc soolatnru ale len tam kde mam akne cize u mna bradu. Pokial mate len zacervenanie ako ja tak vam soolantra nepomoze. Pomaha skor na akne rozaceu. A neskutocne plet vysusa tak fakt len na to akne. Za tri dni vyrazku nemate. A co je za mna uplna topka tak je drakuloterapia. Bola som na nej 3krat cca 600e. Ale neskutocna ulava hlavne co sa tyka svrbenia palenia a takeho pnutia pokozky to uplne polavilo. Obcas ma svrbi obocie ale to zvladam. Viem ze je to drahe ale ja som uz bola zufala a dala by som hoc co za ulavu. Bola som 8 krat na lase a kupila aj krem pyratine za 120e a vobec nic. Preto si nemyslim ze pomoze nejaky krem. Treba to liecit nejak z vnutra. Pouzivam hocjaky krem co je hypoalergenny bioderma eucerin atd. Za mna drakuloterapia uplne super..

123369
2. nov 2019

@danielka55 čo to je? Môžeš to trochu objasniť, aké to je ošetrenie?

danielka55
2. nov 2019

@123369 Zoberiu ti krv daju ju do pristroja kde sa oddeli plazma z krvi a tu plazmu ti aplikuju do tvare cim posilni pokozku zjednoti odtien pleti s hydratuje a vyxivuje. Je to z teba cize tebe vlastne

123369
3. nov 2019

@danielka55 vau to znie dobre, nechápem čo je na to také drahé 🤷 ešte drahšie ako laser.A kde si na tom bola?

beucika77
3. nov 2019

@123369 ok, ja ho nepoužívam, skúšam skôr alternatívne veci, a úprava jedálnička.

danielka55
3. nov 2019

@123369 v ziline v kamale. Super chIrurg. Isla som len na konzultaciu a poradil mi drakuloterapiu. 200e ma stalo jedno osetrenie. Vysvetloval mi aj preco je to drahe. Ten pristroj ta centrifuga co oddeli plazmu od krvi je draha. Citila som rozdiel asi po dvoch tyzdnov.

danielka55
3. nov 2019

@danielka55 Chodila som do dermapointu na laser a cista katastrofa. Raz som musela tyzden marodovat lebo som mala tvar plnu modrin. Hrozne. Neviem preco tam chodi tolko ludi. Vsetko co mi kedy robili dopadlo hrozne.

123369
3. nov 2019

@beucika77 a pomáha ti úprava jedálnička? Lebo toto som zvažovala aj ja ,jem neskutočne veľa sladkého po pôrode,a veľa vecí od múky, stále niečo vypekam.Pred pôrodom som takto nejedla a ani tvár dom nemala takú, všetko to začalo po pôrode,tsk neviem či to je týmto, alebo hormónmi,ale ak si poviem že si nedám sladké,jednoducho nevydržím, neviem ako som to kedysi dokázala, dosť som sa obmedzovala,a teraz ako by som to chcela dohnať, už to skrátka nedokážem povedať si nie nedám si sladké 🤦😂

tereziah
3. nov 2019

@123369 pridám sa, tiež som zvedavá

foofee
3. nov 2019

@123369 asi ta nepotesim, no 6 mesiacov som bola bez rafinovaneho cukru, minimum peciva, intenzivne som trenovala, tak som mala 100% stravu, zivotny styl brutaalny a teda plet otras aj tak.. nepomohli ani chlorelly, jacmene, ani nic, takze ak rosacea nie je sposobena vyzivou resp. problemami s travenim, musis hladat vlastny spustac.. je ich tak milion 🙈

123369
3. nov 2019

@foofee tak toto je amen do lores pre mňa 🙏 mala by nám všetky ošetrenia preplácať poisťovňa, keď že je to zdravotný problém.Ale Adi by som ho mohla skúsiť obmedziť,aby som sa presvedčila sama na seba či to pomôže alebo nie, ale ak vysadim lepok, neviem čo budem raňajkovať a večerať🤦