Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
@pablito555 určite daj vedieť,či ti pomohol laser, lebo mne nie.Tiež som bola nadšená, že mi pomôže, veď laser musí pomôcť,no asi som divná,ale mne nie, čo by som za to dala 🙏
@123369 Dám vedieť určite,ale idem až 26.11.dávam do toho nádej,doktorka tvrdí že pomôže určite,tých laserov je ale viac typov,ako som vyčítala,rôzne vlnove dĺžky a čo ja viem čo,určite na teba použili ten správny?
@pablito555 a kam sa naň chystáš? Ja som bola v Piešťanoch.
@123369 Z BA som
Pomaly prichádza zima je vaša starostlivosť pleť v zime iná, prípadne čo používate
Ahojte zeny spolutrpitelky. Ja som sa trapila so seboreou a rosaceou 3 roky. Precitala som vsetky fora a diskusie, odborne clanky.... vyskusala som mnozstvo kremov, upravu jedalnicka, kortikoidy od koznej... obcas to bolo lepsie ale vzdy sa to po case zhorsilo. Zacalo to u mna malym svrbivym fliackom na brade a za tie tri roky to postupilo na nos a okolie, pod ocami, na licach, celo... vyzerala som ako paradajka a bola som uz zufala. Jednoznacne mi to zhorsovalo pikantne jedlo( ktore zboznujem) cokolada, alkohol a cesnak. Zacala som hlbsie studovat liecenie postom a vyskusala som 40 dnovy post podla dr. Breussa. Nabrala som odvahu lebo som uz bola zufala a isla do toho. Nakupila som si stavy a kopec zeleniny a zacala svoju 40 dnovu hladovku. Neuverite ale vydrzala som to! Plet sa mi zacala vyrazne cistit az po 35 dni co ma dost demotivovalo... no vysledok stoji za to. Post som robila v marci tohto roku a od vtedy mam pokoj. Mozem jest aj pikantne aj cesnak aj vokoladu. Snazim sa uz zdravsie stravovat a zatial sa to nevratilo. Bolo to velmi tazke ale zufala situacia vyzaduje zufale ciny. Treba si to nastudovat a postupovat spravne aby ste si neublizili. Pocas celeho postu som nepouzivala ziadny krem iba detsky puder so zinkom. Ako plus som krasne schudla a od marca som nebola chora ani ked deti doma soplili 🙂 Ak by ste potrebovali poradit podrobnejsie kludne piste na silvia.boskovicova@gmail.com
Prajem vela uspechov v liecbe. Je to tazke a zakerne ochorenie ale treba verit ;)
@pablito555 ako dopadlo prve osetrenie laserom? ja uz mam dva zakroky za sebou, zatial nevidim ziadne vysledky...chodim do paracelsi...
@lamujer88 ahoj,zatiaľ nijako,lebo som samozrejme dva dni pred tým dostala chrípku a povedali mi,že nemám chodiť,takže je to preložené na 17.1.
Ako to že nie sú žiadne výsledky,mňa doktorka utvrdzovala že hneď po prvom nejakých 30 percent cievok zmizne.
A koľko si platila?
Ak sa mozem zapojit do diskusie s rosaceou bojujem asi 15 r a po asi 5 sedeniach mi laser neuveritelne pomohol, avsak nie vsetky typi lasera zaberaju IPL a podobne nerobia vobec nic, na rosaceu je najlepsi V BEAM laser od solocnosti Candella a tych na slovensku vela nie je. Inak kozmetika najlepsie ziadna a ak tak lahke kremy ktore plet nenapinaju a nepali po nich, pre mna je najlepsie znacka Deramlogica a z inach kremov je velmi dobry Medik 8 ktory ma lahky zeleny odtien a zjednocuje farbu pleti. Na cistenie Dermalogica utracalming cleanser, Bioderma moju plet napriklad zhorsovala. Asi je to individualne a clovek si musi najst krem ktory mu sedi. Strava tiez individualne. mne osobne najviac vadi ked idem v lete autom a je prudke slnko. Este pomaha aspon mne zinok 15mg denne raz za den. Ak som niekomu pomohol budem rad.
@pablito555 ja som uz bola 4 krat a stale ziadne vysledky, takze som prestala chodit..zakazdym som platila 360 eur...uz si tam bol odvtedy?
@lamujer88 bola som vo februári prvý krát, výsledok nulový,mala som ďalšie termíny v marci a apríli, ktoré mi zrušili samozrejme a už v lete sa nebude dať, takže 300 v komíne za nič....
@pablito555 v ktorej institucii si bola?
Používa na rosaceu niekto kozmetiku Syncare. Mne už tie krémy z Biodermi a Avene nerobia dobre, páli ma z nich pleť. Čo na citlivú pleť a posilnenie cievok? Poradte
Necitala som celu diskusiu ale ak mate problem s rosaceou ako ja tak mam radu nevieem preco na sk to ludia nepouzivaju ale v CZ si to chvalia a to je Kittlova mast.... Ja som mala roky len zacervenanie ale to som si nevsimala nosila som denne makeup ale min rok zacali praskat zilky ale tie sa zacali zapalovat a ja som mala lice samu vyrazku a pluzguer to bolo desne cervene krvave esteze sa zacali nosit ruska makeup absolutne nedrzal a ja uz som bola vhodna na psychiatriu minula nehorazne peniaze na lieky masticky z lekarne bolo ich naozaj vela z Ruska som si dala doviest cagu sibirsku chvilku bol klud a opat vredy 😫 a tak som presla par stranok a nasla tu mast objednala som si ju a skusala ale uz v diskusiach upozornovali na prudku koznu reakciu a ta naozaj nasledovala prvy tyzden to bolo este horsie vsetko akoby vychadzalo von na povrch ja som nechodila von bali by sa ma ludia 😉 potom sa zacala supat cela tvar asi ochadzalo dole mrtve tkanivo a potom klud tak ak chcete skuste ja si to natieram kazdy vecer na ocistenu tvar a cudujem sa ze preco to nedoporucuju aj lekari
Ahojte, ja už s rosaceou žijem nejakých 7 rokov a z toho prvých pár som nevedela že sa jedná o rosaceu. Celú svoju "cestu" som dala na fcb skupinu Rosacea za oponou. alebo aj pod mojím menom na IG: Petra Švábiková
@betka1209 Ahoj, môžem sa opýtať, je to táto? https://www.gigalekaren.sk/produkt/kittlova-mas...
len nedávno som zistila že mám rosaceu tak študujem kade tade, zatial mam cca týždeň krém od Eucerinu, taký do zelena a Biodermu sensibio. Ako som tu čitala laser predražený a nič moc, tak by som pripaden skusila aj tuto masť. U mňa to nevyzera ako niektorý pisali že žilky, skor ako červene flaky a sem tam sa mi urobi zapaleny ako akne. Tak by som možno skusila tu kittlovu masť.
@dizajnerka prosím vás máte ešte vzorku toho krému pyratine ? Pomáha Vám pri rosacei ? Chcem ho skúsiť a nechcem dať toľko peňazí za krém ak mi nesadne , chcela by som vyskúšať vzorku . Ďakujem za odpoved
@betka1209 prosím vás a tá kittlova masť Vám pomohla že už nemáte červene lica a vredy ? A už sa Vám to nevrátilo ? Ja mám tu masť doma len už som toľko krémov vyskúšala že nemám odvahu si ju dať na tvar , ďakujem za odpoved
@janicka1988 skúšala nepomohla, ale možno som ju používala krátko
Baby aj ste dako upravili stravu? Lebo moj doktor inak primar kozneho oddelenia mi len povedal vyhybat sa obleceniu z umelych vlakien, obliekat sa primerane, aby mi nebolo teplo ani zima a najlepsie vysadit sladke a bielu muku

Ahojte baby,tiež mám rosaceu,diagnostikovala mi ju kožná v apríli na prvý pohľad,ale kým som tam išla,som si bola stopercentne istá že ju mám,po prečítaní milión článkov a diskusií.
Predpisala mi rozex a skinoren,rozex nepoužívam po prečítaní hrôzostrašných prispevkov aj na zahraničných fórach,skinoren pomáha myslím dosť,ale treba používať poctivo každý večer,prvý mesiac štípal jak sviňa,ale to časom prejde,predtým som bola vyhadzana hlavne na nose,teraz je to lepšie,ale mám strašne veľa cievok na celej tvári,koncom mesiaca idem na laser a doktorka tvrdí,že za 4 sedenia ma tých cievok zbaví určite,že už na prvý krát zmizne 30 -40%,Tak dúfam že ano.