icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

Strana
z19
tereziah
26. mar 2023

Ahojte aké Spf používate, značku. Ďakujem

katushkaf
18. máj 2023

@alenaxxx ahoj Alena, mozem poprosit meno tej uzasnej dojtorky? Kde ordinuje? Dakujem

jaako
11. jún 2023

Ahojte, poradíde lekára alebo kozmetičku v Trnave, ktorá používa IPL na rosaceu? ďakujem

humeyra
19. dec 2023

@tereziah pre mňa najlepšie na trhu - Evy technology 🙂

tara
6. jún 2024

@floconius môžeš mi prosím napísať, či sa ti rosacea zlepšila len kozmetikou, alebo aj nejakými vnútornými liekmi, vitamínmi? Ja som si kúpila dnes krasnu pani a uvidím ....

floconius
16. jún 2024

@tara nemám žiadne vnútorné lieky. Ale treba určite zistiť že čo človeka dráždi. Mňa dráždi najviac slnko.

lubicacestovinova
Odpoveď bola odstránená
ivcakonny
31. júl 2024

Ahojte děvčata. Léčím se s rosaceou rok a půl. Používám rozex na vyčištěnou pleť ráno i večer a kyselinu azelaovou. Měla jsem úplně červenou pleť s vyrážkami. Na vyrážky mi pomohla kittlova mast. Červenání se snížilo když jsem byla 3 krát po měsíci na IPL . Když použiji cc krém s spf 50 ani to není vidět. Ale pořád mě pálí obličej krk i ramena. Máte to taky někdo?

jaako
23. aug 2024

@ivcakonny ahoj, takže ti IPL pomohlo. Ja by som to chcela tiež absolvovať, len mám trochu obavu. Vyrážky nemám, len mám stale podráždenú červenú pleť.

ivcakonny
23. aug 2024

@jaako
Ahoj. Pomohlo mi IPL že pleť je méně červená. Mám ji spíš jen růžovou. Zčervenání se ukáže jen když pleť čistím nebo nanáším krém, ale hned zase zesvětlá .

ksenzy1
6. sep 2025
@alenaxxx

Ja jednoznačne odporúčam liečbu laserom, tá sa dá absolvovat mimo letnú sezonu - kvoli slnku. Mala som príšernú tvár, nos opuchnutý, bolavy, vsetko červené, kopec make upu som si davala..vobec som nevedela ze mam rosaceu...pri kontrole znamienok na mna lekarka pozrela a vravi, ved vy mate rozaceu ! Supla ma na kreslo, osetrila laserom (prvykrat dost neprijemne), o 2 tyzdne som sla na dalsi laser a potom .... 2 roky som mala klud !!!! Nemusela som nosit makeup, tvaricka cista, farba zjednotena, no nadhera, kazde rano som len cumela do zrkadla a dakovala tej pani doktorke, zlepsila mi kvalitu zivota ! Potom vsak prislo tehotenstvo a ked som s malym zacala chodit na plavaren - vyhriatu ako sauna - tak sa mi rosacea vratila. Zial, teraz uz na laser nemozem ist, musim to leto nejako vydrzat a pojdem koncom jesene. Tie peniaze za laser vobec nelutujem, aj tak som pouzivala drahostne make-upy ktore po lasery uz nemusim kupovat.

@alenaxxx aky konkretne prosim ten laser

svenmaty
18. sep 2025
@martinocka1

Baby acne rosacea je spôsobená rostočom Demodex, je vyliečiteľná, spolu s kompletnou detoxikaciou tela a posilenim imunitneho systému,účinná latka je metronidazol A ja začínam s touto liebou :
Borax
Sirove mydlo
Ivermectin !!!
Vitamin B3
Miraclean
MSM
Pityol
Borax
Entizol (metronidazol )
Saloxyl
DMSO -najlepší, Epsom ova soľ,MSM,(penetrant )
mydlo Dr.Surgeon s boraxem
Acylpirin
Mydlo ICHTIOL+sira+Zinok

RECEPTY:
1.SUCHA PLET    PODRAZDENA:Voda + epsomská sůl + MSM + niacinamid/acylpyrin + borax: zhruba v poměru 65:20:15:1:2 
(bez niacinamidu pro získání roztoku výrazně zklidňujícího podrážděnou pokožku). Preferováno by mělo být DMSO místo MSM.
2.Roztok boraxu + mýdlo se sírou (příp. ichtamolem) + krém se zinkem. Nejdříve nanesu krém, pak ho rozetřu mýdlem a roztokem boraxu. Vytvoří se vrstva, která penetruje a po zaschnutí není viditelná. (zhruba 100:1)

3.Cold krém, jemuž je věnován samostatný článek.

4.zeleny čaj +Acylpirin
100:1

5.Na vlasy: mýdlo se sírou + roztok boraxu
Na toto sú velmi velké pozitívne ohlasy

@martinocka1 ahoj, prosím Ťa, viem, že je to už dávnejšie, čo si písala, ako si si poradila so spomínanou liečbou na rosaceu....velmi podobný clánok, som nasla na nete od jedného pána...vraj velmi pomohla...vies mi prosím podat bližsie informácie? Dakujem

Strana
z19