icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

janka300
autor
1. mar 2013

@dadkaa a máš aj tie žilky ? ja ich mám po nose, mám pocit, ze kazdy dnom mi pukaju viac a viac☹ neviem, ako dalej, co s týmto ochorením

dadkaa
1. mar 2013

@janka300 mam par no nepripada mi ze az tak vela, skor mam taky cerveny koniec nosa niekedy ked mi je zima mi pripada trosku do fialova no make upom to ide zakrit, nastastie.

janka300
autor
1. mar 2013

@dadkaa tak teraz neviem, lebo ja mam tie žilky po celom nose, lenze mne sa to urobilo aj po nohách, stehnách, popraskali mi žilky. A páli ma od rána hrozne tvár, k večeru je celá červená, ešte dúfam, že to nebude toto ochorenie. Je vhodné od začiatku sa liečiť antibiotikami?

simojka
1. mar 2013

ja mám tiež takéto problémy a začala som používať krém určený na tieto prejavy pokožky a mám pocit,že pomáha,ja ho užívam necelé tri týždne,je to zn. Eucerin.Predtým som používala kozmetiku od biodermy na tieto problémy,ale až tak to nezabralo.Správnym ošetrovaním pokožky by sa tieto prejavy mali zmierniť. 🙂

janka300
autor
1. mar 2013

@simojka ahoj, uzivas aj nejaké ATB? mne to prepuklo tieto dni posledné, horím ako fakľa, bola si aj u kožnej, alebo sa liečiť sama? máš aj tie rozšírené žilky?

simojka
1. mar 2013

áno mám,používam krém s krycím účinkom od eucerin.ATB neužívam,ja to mám už dlhšie,myslím,že to mám aj z prílišného slnenia v minulosti.Myslím,že by si mohla vyskúšať túto lekársku kozmetiku 🙂

simojka
1. mar 2013

@janka300 áno mám,používam krém s krycím účinkom od eucerin.ATB neužívam,ja to mám už dlhšie,myslím,že to mám aj z prílišného slnenia v minulosti.Myslím,že by si mohla vyskúšať túto lekársku kozmetiku

simojka
1. mar 2013

@janka300 na kožnom som nebola,hlavné je správne ošetrovať pleť,šetrne a dobrým krémom.

janka300
autor
1. mar 2013

@simojka a ako riešiš to červenanie a pálenie v tvári? ja si neviem predstaviť, že mi toto zmizne a žilky mám po celej tvári a stále mi pukajú? takže riešiť to sama a nie s lekárom? ja som sa nikdy neopalovala, skôr som sa chranila pred slnkom, ja to pripisujem veľmi zlej životospráve,sladkosti na kilá každý den, skúsim toto, ale uz som objednaná k dvom kožným

janka300
autor
1. mar 2013

@simojka lenze krém neodstráni červené žilky, ja ich mam coraz viac

simojka
1. mar 2013

@janka300 ja to nemávam každý deň,ale dá sa povedať,že často.Tento krém mi celkom pomáha,nemám pocit pálenia pleti (ako predtým) a aj červenanie ustupuje.Krém,ktorý mám ja má aj krycie schopnosti.Takže vždy ráno ho používam a môžem ísť v pohode vonku,žiaden make-up a cítim sa fajn.Je tam uvedené,že výsledky by sa mali prejaviť pri pravidelnom používaní už o 4 týždne,zatiaľ ho užívam cca 3 týždne a som spokojná.

janka300
autor
1. mar 2013

@simojka a môzes mi presne povedat nazov toho krémiku, značka eucerin a dalej? lebo z tej rady je toho vela. Neskúšala si homeopatickú liečbu? alebo zmena životosprávy? prepáč za toľko otázok

simojka
1. mar 2013

@janka300 popraskané cievky sa dajú odstrániť,len neviem kde sa to robí,videla som reportáž v tv,robí sa to nejakým prístrojom.

janka300
autor
1. mar 2013

@simojka uz som na tom bola, je to neučinné☹ koopec penazi to stojí, efekt ziadny

simojka
1. mar 2013

@janka300 neskúšala som homeopatickú liečbu,veľmi jej neverím.Mám malé dieťa a pri ňom je ťažko dodržiavať správnu životosprávu.Niekedy som rada,že sa vôbec najem...Ten krémik je na citlivú pokožku so sklonom k rosacea,je tam uvedené anti rotungen,anti rose,myslím,že na krabičke je uvedený ako neutralizujúci.Z tejto rady na citlivú pleť je aj nočný krém (nemá krycie účinky) a denný krém.Skús si to pozrieť na nete 😉

simojka
1. mar 2013

@janka300 krémik stojí v lekárni okolo 20 eur,ja som ho mala v zľave.Ale myslím,že v mojom prípade sa oplatí investovať.Výsledky sú viditeľné...Ešte by som chcela vyskúšať aj ten denný a nočný krém.

dadkaa
1. mar 2013

@simojka dakujem za tip na krem, vyskusam potom dam vediet....

simojka
2. mar 2013

@dadkaa určite vyskúšaj a daj mi vedieť,som zvedavá 😉

barbs24
3. máj 2013

@dadkaa
@simojka
@janka300 ahojte, odkedy som porodila /presne pred 6 mesiacmi/ mam cerveny nos. nie velmi silno, iba trosku, popukane cievky mam iba pod nosom, aj to len niekolko. bola som u dvoch dermatologov, vidia to na rosaceu, no vraj to moze byt aj hormonmi po porode vraj mam pockat ci to do roka nezmizne, ked nie tak to treba zaccat liecit. dost som si o tejto chorobe zistovala a som z toho dost na nervy. teraz vyzeram sice k svetu, ziadne vyrazky, ale bojim sa ze sa to casom bude zhorsovat. ako u vas zacali priznaky, a kolko trvalo 1. stadium? vobec neviem co mam cakat, alebo robit, tie masticky co mi predpisali su k nicomu /napr. Rozex/ mna tvar vobec nepali, ani nesvrbi..budem rada ak sa podelite o vase skusenosti, diky.

simojka
3. máj 2013

@barbs24 ahoj,tak ja som mala tieto problemy uz davnejsie,najprv iba popraskane cievky na licach a potom po nejakom case citlivu plet,pocity palenia,cervenu tvar a tak.A mala som to rovnako aj pred pôrodom aj po pôrode.Myslim,ze som to prehanala so slnenim kedysi.Mozno aj z toho to vzniklo.Ale odkedy pouzivam môj zazracny kremik od Eucerin nemavam taketo problemy,iba malinke popraskane cievky na pravom lici,ale nie je to velmi vidno,da sa to odstranit ale zatial som to neriesila.A niekedy sa mi zda,ze to nevidiet vôbec.

barbs24
3. máj 2013

@simojka a aky to je krem? ja som nato zatial neskusala moc vela veci, ani neviem kde a co hladat, tak by som to rada vyskusala..dakujem za odpoved 🙂

janka300
autor
3. máj 2013

@barbs24
v prvom rade treba zájst ku kvalitnému kožnému, ja som bola u ôsmych a každý mi predpísal ten istý krém, takže poriadneho lekára nato treba. Treba si dať vyšetriť zalúdok, žlčník, prípadne či nemáš problémy s mandlami. Ja som ich dala vybrať pred piatimi dnami, síce nie kvôli rosacei, ale kvôli tomu, že mi robili problémy. Ja som tiez postupne začala pozorovať, že ma páli tvar, mam otrasny nos, samá žilka, ale posledné tri tyzdne palenie ustupilo, tak neviem, lebo toto ochorenie sa neda odhaliť. Upravila som stravu, vela pijem, vylucila som horúce jedla...hlavne pomôze dobrý kožný a kompletné vyšetrenie, aj na helikobaktera a streptokoka...

simojka
3. máj 2013

@barbs24 ja pouzivam krem neutralizujuci (ma zelene sfarbenie) na citlivu plet so sklonom k cervenaniu zn. eucerin.A som naozaj spokojna.Chcem vyskusat aj denny krem z tohto radu.Na kremoch je uvedene anti rötungen a anti rose(SPF 15+UVA).

barbs24
3. máj 2013

@janka300 ano, ja som uz bola u dvoch a u kazdeho to iste. oznamili mi to, povedali co s tym budu oni robit /dokopy nic/ a ze sa to postupne bude zhorsovat. a ja som bola v uplnej depke. nikdy som s pletou nemala ziadny problem nemame to v rodine neviem preco to mam prave ja...a helikobaktera prave riesim a tie mandle asi krcne vsak? nie tie nosne, lebo tie uz ani nemam. dakujem, snad sa s tym nejak popasujem. zatial mam iba taky maly nabeh, niekedy mam cerveny nos inokedy nie...okrem toho nic. dakujem

@simojka dakujem, vyskusam, snad pomoze..

simojka
4. máj 2013

@barbs24 urcite vyskusaj a daj vediet ako si spokojna.Ja som velmi spokojna.

simojka
4. máj 2013

@barbs24 predavaju ho v lekarnach,stoji okolo 20 eur

janka300
autor
4. máj 2013

@barbs24 krčné mandle, ale pokiaľ ti lekár povie, že sa s tým nedá nič robiť, tak chod k inému, ja to považujem za vnútorný problém, a riešim to.

janka300
autor
24. máj 2013

@martinazvo ahoj, písala si, že tebe kožná lekárka pomohla, ja som bola u 13, posledná návšteva bola tento týždeň ☹ vypochodoval ma z dvier, vnútri v ambulancii som ani poriadne nebola, vraj mi nepomôže, lebo toto sa liečiť nedá, každý večer ma páli tvár, žilky sa rozšírujú, viete mi poradiť na akého lekára sa obrátiť??? dakujem

martinazvo
24. máj 2013

@janka300 lekarka ta podla mna nesmie vyhodit... neda sa to vyliecit, to ma pravdu, ale da sa to dostat do stadia ked je to "neaktivne"... a hlavne ta kozna musi naucit, ako sa o plet starat aby to v tom neaktivnom stadiu aj zostalo