Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
@dadkaa tak teraz neviem, lebo ja mam tie žilky po celom nose, lenze mne sa to urobilo aj po nohách, stehnách, popraskali mi žilky. A páli ma od rána hrozne tvár, k večeru je celá červená, ešte dúfam, že to nebude toto ochorenie. Je vhodné od začiatku sa liečiť antibiotikami?
ja mám tiež takéto problémy a začala som používať krém určený na tieto prejavy pokožky a mám pocit,že pomáha,ja ho užívam necelé tri týždne,je to zn. Eucerin.Predtým som používala kozmetiku od biodermy na tieto problémy,ale až tak to nezabralo.Správnym ošetrovaním pokožky by sa tieto prejavy mali zmierniť. 🙂
áno mám,používam krém s krycím účinkom od eucerin.ATB neužívam,ja to mám už dlhšie,myslím,že to mám aj z prílišného slnenia v minulosti.Myslím,že by si mohla vyskúšať túto lekársku kozmetiku 🙂
@simojka a ako riešiš to červenanie a pálenie v tvári? ja si neviem predstaviť, že mi toto zmizne a žilky mám po celej tvári a stále mi pukajú? takže riešiť to sama a nie s lekárom? ja som sa nikdy neopalovala, skôr som sa chranila pred slnkom, ja to pripisujem veľmi zlej životospráve,sladkosti na kilá každý den, skúsim toto, ale uz som objednaná k dvom kožným
@janka300 ja to nemávam každý deň,ale dá sa povedať,že často.Tento krém mi celkom pomáha,nemám pocit pálenia pleti (ako predtým) a aj červenanie ustupuje.Krém,ktorý mám ja má aj krycie schopnosti.Takže vždy ráno ho používam a môžem ísť v pohode vonku,žiaden make-up a cítim sa fajn.Je tam uvedené,že výsledky by sa mali prejaviť pri pravidelnom používaní už o 4 týždne,zatiaľ ho užívam cca 3 týždne a som spokojná.
@janka300 neskúšala som homeopatickú liečbu,veľmi jej neverím.Mám malé dieťa a pri ňom je ťažko dodržiavať správnu životosprávu.Niekedy som rada,že sa vôbec najem...Ten krémik je na citlivú pokožku so sklonom k rosacea,je tam uvedené anti rotungen,anti rose,myslím,že na krabičke je uvedený ako neutralizujúci.Z tejto rady na citlivú pleť je aj nočný krém (nemá krycie účinky) a denný krém.Skús si to pozrieť na nete 😉
@dadkaa
@simojka
@janka300 ahojte, odkedy som porodila /presne pred 6 mesiacmi/ mam cerveny nos. nie velmi silno, iba trosku, popukane cievky mam iba pod nosom, aj to len niekolko. bola som u dvoch dermatologov, vidia to na rosaceu, no vraj to moze byt aj hormonmi po porode vraj mam pockat ci to do roka nezmizne, ked nie tak to treba zaccat liecit. dost som si o tejto chorobe zistovala a som z toho dost na nervy. teraz vyzeram sice k svetu, ziadne vyrazky, ale bojim sa ze sa to casom bude zhorsovat. ako u vas zacali priznaky, a kolko trvalo 1. stadium? vobec neviem co mam cakat, alebo robit, tie masticky co mi predpisali su k nicomu /napr. Rozex/ mna tvar vobec nepali, ani nesvrbi..budem rada ak sa podelite o vase skusenosti, diky.
@barbs24 ahoj,tak ja som mala tieto problemy uz davnejsie,najprv iba popraskane cievky na licach a potom po nejakom case citlivu plet,pocity palenia,cervenu tvar a tak.A mala som to rovnako aj pred pôrodom aj po pôrode.Myslim,ze som to prehanala so slnenim kedysi.Mozno aj z toho to vzniklo.Ale odkedy pouzivam môj zazracny kremik od Eucerin nemavam taketo problemy,iba malinke popraskane cievky na pravom lici,ale nie je to velmi vidno,da sa to odstranit ale zatial som to neriesila.A niekedy sa mi zda,ze to nevidiet vôbec.
@barbs24
v prvom rade treba zájst ku kvalitnému kožnému, ja som bola u ôsmych a každý mi predpísal ten istý krém, takže poriadneho lekára nato treba. Treba si dať vyšetriť zalúdok, žlčník, prípadne či nemáš problémy s mandlami. Ja som ich dala vybrať pred piatimi dnami, síce nie kvôli rosacei, ale kvôli tomu, že mi robili problémy. Ja som tiez postupne začala pozorovať, že ma páli tvar, mam otrasny nos, samá žilka, ale posledné tri tyzdne palenie ustupilo, tak neviem, lebo toto ochorenie sa neda odhaliť. Upravila som stravu, vela pijem, vylucila som horúce jedla...hlavne pomôze dobrý kožný a kompletné vyšetrenie, aj na helikobaktera a streptokoka...
@janka300 ano, ja som uz bola u dvoch a u kazdeho to iste. oznamili mi to, povedali co s tym budu oni robit /dokopy nic/ a ze sa to postupne bude zhorsovat. a ja som bola v uplnej depke. nikdy som s pletou nemala ziadny problem nemame to v rodine neviem preco to mam prave ja...a helikobaktera prave riesim a tie mandle asi krcne vsak? nie tie nosne, lebo tie uz ani nemam. dakujem, snad sa s tym nejak popasujem. zatial mam iba taky maly nabeh, niekedy mam cerveny nos inokedy nie...okrem toho nic. dakujem
@simojka dakujem, vyskusam, snad pomoze..
@martinazvo ahoj, písala si, že tebe kožná lekárka pomohla, ja som bola u 13, posledná návšteva bola tento týždeň ☹ vypochodoval ma z dvier, vnútri v ambulancii som ani poriadne nebola, vraj mi nepomôže, lebo toto sa liečiť nedá, každý večer ma páli tvár, žilky sa rozšírujú, viete mi poradiť na akého lekára sa obrátiť??? dakujem
@janka300 lekarka ta podla mna nesmie vyhodit... neda sa to vyliecit, to ma pravdu, ale da sa to dostat do stadia ked je to "neaktivne"... a hlavne ta kozna musi naucit, ako sa o plet starat aby to v tom neaktivnom stadiu aj zostalo

@dadkaa a máš aj tie žilky ? ja ich mám po nose, mám pocit, ze kazdy dnom mi pukaju viac a viac☹ neviem, ako dalej, co s týmto ochorením