icon

Rozbíjanie obličkových kameňov a zavedenie stentov

lucia0211
Včera o 04:41

Dobrý den,mám oblickove kamene a nedávno som dostala aj poriadnu oblickovu koliku,kedy som skončila na pohotovosti,odvtedy mám bolesti ..pomáhajú len lieky na bolesť …bojím sa že sa operácii nevyhnem..rozbíjanu kameňov..viete prosím ako to prebieha,prešiel si tým niekto ?Vela ľudí písalo aj o zavedení Stentu a mám z toho strach,keďže veľa ľudí to opisuje ako bolestivé ..je to naozaj tak ?A ako dlho by som bola práceneschopná?Len nedávno som po materskej nastúpila do prace a teraz do toho prišlo toto a bojím sa,aby som neprišla o prácu …

nellyuana
Včera o 06:44

@lucia0211 Ahoj, moj priatel si tým prešiel cez leto. Najprv dali vyvod (hospitalizácia par dni, operácia sa nepodarila, nevytiahli mu kamen) nasadili stent a vyvod. Nebolo to vraj bolestivé, ale stále mu tiekla krv. Do 2tyzdnov operácia. Kamen sa podarilo vytiahnut. Na pn bol este cca 3 týždne a šiel do prace. Držím packy, nech to dobre dopadne.

lucia0211
autor
Včera o 12:00
@nellyuana

@lucia0211 Ahoj, moj priatel si tým prešiel cez leto. Najprv dali vyvod (hospitalizácia par dni, operácia sa nepodarila, nevytiahli mu kamen) nasadili stent a vyvod. Nebolo to vraj bolestivé, ale stále mu tiekla krv. Do 2tyzdnov operácia. Kamen sa podarilo vytiahnut. Na pn bol este cca 3 týždne a šiel do prace. Držím packy, nech to dobre dopadne.

@nellyuana ahoj,aky vyvod a prečo vyvod ?A ako to že sa operácia nepodarila ?Nerozbijali mu to ?

nellyuana
Včera o 15:19
@lucia0211

@nellyuana ahoj,aky vyvod a prečo vyvod ?A ako to že sa operácia nepodarila ?Nerozbijali mu to ?

@lucia0211 nevieme preco mu dali vyvod. Lebo vylučovať moc mu slo v poriadku, len mal koliky z toho kameňa. Pred rokmi mu ich rozbíjali. Teraz uz nechceli, ze ho musia cely vytiahnut von (mal necelý cm).

kubizde
Včera o 19:49

@lucia0211 ahoj, mám to za sebou. Dva týždne pred operáciou mi zaviedli stent - to bolo strašne. Potom ma operovali - epidural, nespala som, kamienok vytiahli cez šušu 🙂 a vrátili stent. Ten po dvoch týždňoch vybrali. Okrem zavedenia stentu nič nebolelo 🙂

slavka1988
Včera o 19:54

@lucia0211 akurát mesiac dozadu mi vyberali stent kludne napis spravu

lucia0211
autor
Včera o 21:38
@kubizde

@lucia0211 ahoj, mám to za sebou. Dva týždne pred operáciou mi zaviedli stent - to bolo strašne. Potom ma operovali - epidural, nespala som, kamienok vytiahli cez šušu 🙂 a vrátili stent. Ten po dvoch týždňoch vybrali. Okrem zavedenia stentu nič nebolelo 🙂

@kubizde ahoj prečo strašne ?Ako to bolelo ?A prečo bolelo ?

kubizde
Dnes o 07:46
@lucia0211

@kubizde ahoj prečo strašne ?Ako to bolelo ?A prečo bolelo ?

@lucia0211 no bolo to nepríjemne. Zavádzanie boli veľmi zvláštne. Tym stentom ti roztrhajú kvázi močové cesty. Takze dostaneš okamžite rezaka. Cikanie bude veľmi bolestivé.