icon

Rozhodovanie o užívaní Amoksiklavu pred dovolenkou

4. júl 2025

Ahojte potrebujem radu keďže sa neviem sama rozhodnúť... Dnes som bola na zubnej pohotovosti keďže má 3 dni bolí zub, dr mi dala Amoksiklav 1000mg brat každých 12 hodín... Boľavý zvyšok zuba s plombou mi vytrhnúť nemohla lebo je to veľmi malé, nedá sa to chytit kliešťami.. čiže budem musieť ísť na chirurgiu.. ibaže v nedeľu cestujem k chorej mame na 5 dní, vraciam sa vo štvrtok.. okolo stredy - štvrtka mám dostať mrchu a potom 16.7. letím lietadlom mimo SR.. otázka znie - ATB zvyknú oddialiť menštruáciu, čo nechcem v žiadnom prípade, všetko to mám vyrátané, aby som pri mori mrchu nemala.. neviem kedy mám začať brať tie ATB nakoľko som čítala na nete že sú veľmi silné, že spôsobujú silné hnačky a bolesti brucha.. rozmýšľala som že ich nasadim v prvý deň mrchy ale bojím sa že budem týžden hnackovat a potom taká vysilena mám cestovať k moru? Keby som ich nasadila dnes, bojím sa že mi oddialia mrchu a to by som naozaj neprežila mať mrchu pri mori... neviem naozaj čo mám robiť 🥹 pre vysvetlenie - roky sme neboli pri mori, takže naozaj tento pobyt sme dlho plánovali, ani vo sne by mi nenapadlo že budem mať takéto komplikácie 🥹

viestta
4. júl 2025

cim skor ich zacni brat, nech cim skor zaberu. Menzes je tvoj najmensi problem, kedze mas akutny zapal v tele. Kym pojdes k moru, kup si manstruacne plavky alebo v pondelok zavolaj gynekologovi a nechaj si predpisat tabletky a presun menzes az po dovolenke

olga_hurajova
4. júl 2025

Odkiaľ si? Alebo kde býva babka? Niekde musí byť taká schopná zubárka/zubár ktorý ti to vyberie. Ak cestuješ niekde pri okolie Dubnice/Trenčina, viem ti dať kontakt na zubárka ktorá ti to určite vytrhne a aj zašije (vlastná skúsenosť) ako akut. Zaplatíš 150-200€ a máš po probléme. Nemusíš brat také silné antibiotiká (lebo dôvod zápalu sa odstráni).

eleanor2510
4. júl 2025

To naozaj? Akutny zapal v tele, ktory sa v extremnych pripadoch pri nelieceni moze rozsirit az do srdcoveho svalu, ale ty neprezijes menzes pri mori? Trosku pomylene to mas. Jasne, ze cloveka mrzia neplanovane komplikacie, ale snad tvoje zdravie a zivot ti je prednejsie ako dovolenka...

mdse
4. júl 2025

Nerieš menzes a more, máš zápal a ten Ti narobí väčšie ťažkosti, ak si to neporiešiš. Inak mne atb nikdy nič neoddialili, ale ok, každý sme iný.

eliska13
4. júl 2025

To odkiaľ máš takú bájku, že ATB oddialia menzes?Lieky začni uzivat hned

modrahruska
4. júl 2025

V zivote som nepocula o oddialeni menzesu kvoli antibiotikam, ale neraz som pocula o komplikaciach kvoli neliecenemu zapalu zubov. A len tak btw, ak sa ti ta bolest zuba nahodou zhorsi, v kombinacii s tlakmi v uchu pocas letu to moze byt fakt “lahodka”, tak si vyber 🤷‍♀️

autor
4. júl 2025
@olga_hurajova

Odkiaľ si? Alebo kde býva babka? Niekde musí byť taká schopná zubárka/zubár ktorý ti to vyberie. Ak cestuješ niekde pri okolie Dubnice/Trenčina, viem ti dať kontakt na zubárka ktorá ti to určite vytrhne a aj zašije (vlastná skúsenosť) ako akut. Zaplatíš 150-200€ a máš po probléme. Nemusíš brat také silné antibiotiká (lebo dôvod zápalu sa odstráni).

@olga_hurajova idem inde ale ďakujem za ochotu

deti95060810
4. júl 2025

antb. čím skôr ...ešte dnes.

koniarova
4. júl 2025

Žena, ty nemáš všetkých pokope.. samozrejme,že čo najskôr.

sense
4. júl 2025

Čím skôr tým lepšie. Ono treba si vedieť určiť priority . Zápal v tele je určite nepríjemnejšie ako ms na dovolenke

autor
4. júl 2025

Opuch okolo zubu nemám.. začnem brat ATB a od pondelka norerhisteron na oddialenie menštruácie, ktorý mi poriadne rozhadze cyklus, ale nemám inú možnosť, lepšie ako riskovať mať svoje dni na pobyte o ktorom snívam roky... Tie ktoré nemajú silnú mrchu to nepochopia, ostatným ďakujem za slušné komentáre

ukgirls
4. júl 2025

k atb treba dat aj probiotika a zaludok bude ok

ahhola
4. júl 2025

Prioritou je zub, potom bude aj mrcha aj more, aj more mrch... Nech uz mas dovod brat Amoks. To je to atb co ma v NU zliezanie nechtov?

autor
4. júl 2025
@ahhola

Prioritou je zub, potom bude aj mrcha aj more, aj more mrch... Nech uz mas dovod brat Amoks. To je to atb co ma v NU zliezanie nechtov?

@ahhola neviem.. a ani to nechcem vedieť.. stavilo mi čítať že sú z neho obrovske hnacky

glade22
4. júl 2025

V živote som z amoksiklavu nemala hnačky ani mi neoddialili menštruáciu

marianarem
4. júl 2025

Brala som ho tiez niekolkokrat, vobec ziadne vedlajsie ucinky som nezaznamenala. A s cyklom ti moze zamavat kludne prave infekcia v tele, ak to vyeskaluje.

poleva
4. júl 2025

Nikdy sme nemali hnacky..Treba k nim kvalitne probiotika...

bolarazjedna
4. júl 2025

Anoksuklav je úplne bežné, často používané atb, väčšina ľudí nemá žiadne nežiaduce účinky po užívaní, ty akoby si to brala ba istotu, že budeš mať hroznú hnačku a bolesti.... Zubár ti dal atb aby si ich nasadila okamžite, nie o 3dni ani o týždeň. Menzes ti môže meškať (alebo naopak prísť skôr) aj z iných dôvodov - napr zo stresu, že ti to príde počas dovolenky.... A tiež neni pravidlo, že atb oddiali menzes.

betulinka1
4. júl 2025

Nebude lepsie najst zubného chirurga. Ved takeho najdes v kazdom väčšom meste. A aj tak su vacsina súkromníci. Ja som tak nasla cez sviatky a pekne ma zobral. Lepsie mi este zub nikto nevytrhol. Uplne ležiaci zub múdrosti a ani nerezal ďasno ako ma strašil moj zubar. Platila som tolko ako u mojho zubara. Cize na tvojom mieste by som zub poriesila pred dovolenkou.

autor
5. júl 2025
@betulinka1

Nebude lepsie najst zubného chirurga. Ved takeho najdes v kazdom väčšom meste. A aj tak su vacsina súkromníci. Ja som tak nasla cez sviatky a pekne ma zobral. Lepsie mi este zub nikto nevytrhol. Uplne ležiaci zub múdrosti a ani nerezal ďasno ako ma strašil moj zubar. Platila som tolko ako u mojho zubara. Cize na tvojom mieste by som zub poriesila pred dovolenkou.

@betulinka1 neviem, rozhodnem sa keď sa vrátim od mamy...

sumegova
5. júl 2025

Ja akurát užívam tieto ATB áno bolesť brucha a hnačky aj 2 x denne mám ,a nemôže sa ísť na slno pri užívaní ,ja by som ich určite nebrala keby som mala ísť na dovolenku

ankare
5. júl 2025

Priorita je zub.

autor
5. júl 2025
@sumegova

Ja akurát užívam tieto ATB áno bolesť brucha a hnačky aj 2 x denne mám ,a nemôže sa ísť na slno pri užívaní ,ja by som ich určite nebrala keby som mala ísť na dovolenku

@sumegova a tiež to berieš kvôli zubu? A probiotiká berieš? Na pobyt ideme až 16.7.... včera večer som vzala prvu tabletku

autor
5. júl 2025

Opäť hlúpo zmenený názov diskusie adminom.. ja som sa pýtala na iné.. čo uz

sumegova
5. júl 2025

Nie nie ja mám hnisavu angínu,jasné beriem hneď od začiatku probiotiká ale mne vôbec nezaberajú ja mám vždy hnačky

poleva
5. júl 2025

My nemame nikdy...Cize kazdy sme iny, zbytocne hadzať do jedneho vreca