Čím môže byť spôsobené, že blúznim a rozprávam zo sna?

danianela
31. aug 2019

Nema niekto s týmto skusenost? Viem , ze som rozpravala zo sna uz ako mala, ale neprešlo mi to doteraz, mam 24 rokov. Mam 6 mesačnú dcérku a ide o to , ze ako k nej v noci vstavam , velmi casto sa mi stane , ze som v takom zvláštnom stave akoby som snívala. Vstanem normalne beriem si ju na kojenie , ale akoby som nevnimala. Niekedy vstanem a mam pocit , ze ju mam vedľa seba hľadám ju v perinach , ze som ju tam položila , ale ona tam nieje pricom sa bojim , aby som ju neprilahla. Taktiež sa mi stale stava , ze zo sna hovorim na partnera no ja sa aj zobudím , ale stale nejak pokračujem akoby v opantaní toho sna. Problem je v tom , ze mam strach o dcérku , aby som jej nejak neublížila. Pretoze som schopna mysliet si , ze sa nieco deje hoci sa to vobec nedeje. Napriklad , ze mala vstala , ale ona nevstala alebo ja nevien , ze sa chystáme do mesta pricom je noc. Dnes sa mi stalo , ze spm vstala a ona bola aj na mojej posteli aj v postieľke. Pozerala som sem a tam a videla som ju dvakrat. Desí ma to .Moze to byt z nedostatku spánku, vyčerpania alebo nejaka psychická porucha? Dakujem za skúsenosti

whatever1
31. aug 2019

@danianela Myslim ze to mas skor z vycerpania. Moja dcera sa budila prve tyzdne niekedy aj co pol hodinu, tiez som sa hrozne bala ze zaspim pri kojeni a zalahnem ju, upadala som asi do mikrospankov a ked som sa prebrala hladala som ju a ona si pokojne spinkala v postielke. Cez den som nedospavala co bola chyba, skus si dat slofika ked mas sancu, alebo ked ma muz volno nech vstane k malej on a ty dospi ked sa da. Tvoje telo este nie je zvyknute na prerusovany spanok, casom sa to zlepsi.

pininka1
31. aug 2019

Je to z vyčerpania, mne sa stalo pri druhom synovi ktorý fakt katastrofálne spal,že som ho nechala samého v obývačke a vyšla hore spať do spálne a vôbec si to nepamätám. Zobudila som sa na jeho veľký plač a pozerám že veď on pri mne nieje, kým som sa spamätala,že ja som od neho odišla, no bol to riadny des. Ale prešlo to,keď začal správať lepšie. Ak sa dá, pospi si s ním aj cez deň, aby si to ako tak dohnala v noci. A skús si dávať na vecer magnézium, uvoľní ťa trocha.

laura_222
31. aug 2019

@danianela aj mne sa to iste stavalo pri malej, ktora do 5 tich mesicov skoro nespala ( v noci 15 krat hore, cez den spala po 7-10 min) je to z vycerpania, ked sa da nech ti ju vezme ( manzel, babky, kamoska) cez den kocikovat a ty si pospi. Kasli na poriadok a varenie a pospi si. Mne to vzdy pomohlo.

via88
31. aug 2019

Presne toto sa mi dialo.. maleho som si vybrala na kojenie na postel vedla seba, neodvnimala som to, tak pozeram do postielky zasa a jeho nikde.. prehladala som postielku zem vsetko hotova, spotena, panika a on uz na posteli vedla nna v hniezde... odvtedy spal so mnou v posteli v hniezde, na kojenie som vybrala len prso, ziadne vstavanie, preberanie sa, polospanky... odvtedy vsetko ok. Akurat spi so mnou doteraz 😁