icon

Rýchla chôdza a bolesť v lýtkach

momager
2. jún 2021

Dievcata sportovkyne poradte. Zacala som kazde rano si davat hodinovu prechadzku. Robim to asi 3 tyzden. Mam sedave zamestnanie a tak potrebujem pohyb. Pred tym som tiez chodila ale iba tak raz 2 x do tyzdna. Teraz kazdy den. Ale problem je ze ma nesmierne pri chodzi bolia litka. Ked pridem domov tak to prejde. Kupila som si nove tenisky a tusim este horsie. Po tyzdni som si dala pauzu lebo sa to zhorsovalo asi na 3 dni. A dnes som vybehla zase a znova bolest. Co robim zle? Alebo prejde to niekedy? Nabavi ma to ak mam trpiet.

luccija
2. jún 2021

@momager nemas ploche nohy?davaj si magnezium pomasiruj nohy mozno budes potrebovat vlozky do topanok ci inu obuv a robievaj strecing mozrs mat skratene svaly

momager
autor
2. jún 2021

@luccija ploche nohy nemam. Kedysi som behavala a nebolievalo ma nic ale to bolo 10 rokov dozadu. Kupila som si tenisky na beh ale nepomohlo to :( Sommyslela ze naberiem znovu kondicku a zacnem behat ale takto asi tazko

luccija
2. jún 2021

@momager tak za 10 r.sa toho mohlo vela zmenit🙂
Ja som bola na masazi a fyzio mi hovori, ze ci ma nebolia lytka kolena, lebo pretazujem kolena a mam vraj nohy do x co bezne nevidim, ale ona mi povedala hned 5 nedostatkov🙂)podla mna to bude zlou obuvou

kaki3
3. jún 2021

A len lytka alebo aj pistala?

duracellko
3. jún 2021

nevhodna obuv? myslim, ze to mas pretazene z nefyziologickeho pohybu, rozcvicujes sa pred chodzou? nemas napr. hypermobilitu? mala by si sa poradit s odbornikom, lebo si narobis viac skody ako uzitku

medulienka81
3. jún 2021

@momager vidíš , človek niečo chce pre seba robiť a furt ho niečo bolí , alebo mu nesedí ten daný šport...ja som tiež behávala, pekne postupne som sa dostala na 10 km ..od chôdze ..potom ma seklo v krížoch..Odvtedy špekulujem čo a ako žiť v pohybe..nedávno som skúšala švihadlo..super sa mi na začiatku darilo a po pár týždňoch prišli neznesitelné bolesti lýtok až členkov..prestala som ulavilo sa mi...teraz zase chôdza taká rýchlejšia..zatial ma nič nebolí tak uvidím...tiež mám sedavé zamestnanie tak preto potrebujem vyvetrať hlavu a aj telo zapojiť do nejakej aktivity. čo sa týka tej bolesti lýtok, možno zlý štýl chôdze, alebo zlý dopad chodidla ...možno ti ubližuje betón. Možno to chce mäkký povrch(tráva,hlina)..držím palce

janina1127
3. jún 2021

Často je problémom zlá obuv alebo zlé dostupovanie pri rýchlej chôdzi, lebo tam dostupuješ inak ako pri bežnej. Keďže sa kvázi ponáhľaš.

ifava
3. jún 2021

Aj ja som mala tento problem, potom som zacala viacej davat pozor ako kracam, ako doslapujem a hned to bolo o inom, ta rychla choda je zla v tom, ze ten pohyb tej nohy nie je taky akoby premysleny, nie je korigovany, ty proste ulozis nohu ako pride a to je casto problem, ja som to riesila aj s fyzioterapeutom lebo som bola z toho zufala 😉