Rýchla pomoc pri opakujúcej sa strate hlasu
Dobry den, viete mi prosim poradit nieco na zachripnutie/ stratu hlasu? V poslednej dobe mi staci len nadcha a uz som zachripnuta. Ked sa do toho prida kasel uz to ide a takmer uplne stracam hlas. Robim pracu ucitelky, urcite to tomu dopomaha tiez ale ako vravim ide to uz len z obycajnej nadchy. Poradte prosim co s tym
A piješ horúce čaje keď si chorá? Lebo z toho puchnu hlasivky=si zachripnuta. Ak áno, dávaj si len vlažné nápoje
@gejb moc nie praveze vacsinou vodu letnu a caj si davam len pred spanim letny
Salviovy
Čaj zo Slezu nebadaného pomáha na hlasivky
Velmi pomaha calcium chloratum
Salviovy
@anonym_autor caj zo salvie rozhodne nie, pretoze hlasivky vysusuje. Salvia je na zapal/bolest hrdla, ked uz tak vyssie spomenuty slez. Kalcium ked tak injekcie, sirup funguje len ako placebo, nie su preukazane ziadne ucinky, navyse mnozstvo ktore sa sirupom prijma sa rozlozi po celom tele a nema ziadny vplyv na hlasivky. Skusila by som radsej hlasovu terapiu, zmenit techniku lebo ked bude hlas dlhodobo presilovany, hrozia mu dlhodobe problemy- v praci ucitelky.
Kľud a nenamáhať hlasivky, calcium, kloktať slanú vodu...mávam často, naposledy, som po týždni išla k Dr, vzal stery a niečo tam vyšlo pozitívne. Preliečil ATB a odvtedy musím zaklopať, nič.

A piješ horúce čaje keď si chorá? Lebo z toho puchnu hlasivky=si zachripnuta. Ak áno, dávaj si len vlažné nápoje