icon

Rýchly tep a pocit na odpadnutie

bbbbbbbbb
30. jún 2023

Ahojte. Neviem či mi viete niekto poradiť, ale mám taký problém. V novembri minulého roka sa mi po jednej prežúrovanej noci stalo, že mi na druhý deň veľmi búchalo srdce. Postupom času sa mi stávalo často, že mi akoby preskakovalo až som musela vysadiť kávu a alkohol nikdy ani kvapku. Po pár mesiacoch bez alka som si na narodeniny dala pohár vína a vtedy mi od srdca prišlo po chvílke tak zle, že som myslela, že vyslovene prišla moja hodina. Bol to taký asi 2 minutový stav kedy som mala pocit, že sa mi zastavilo srdce, že nemozem dýchať, že idem odpadnúť . Celá som sa triasla a a zrazu sa moje telo vracalo do normálu a prešlo to. Po tomto zážitku som sa už alka naozaj nedotkla a riešila som to aj s lekárkou a ona to pripisuje iba palpitáciam a srdciarka mi po sone nasadila vasocardin na búšenie. Iba poovicu denne. Musím priznať, že tabletky pomohli a preskakovanie sa nedeje. Avšak stále sa necítim dobre. Napríklad pri poskakovaní na koncerte alebo ak niekde dlhšie stojím v teple v dave mi príde po chvílke zle . Neviem sa už normálne baviť. Normálne žiť. A neviem ako to riešiť. Za kým s tým ísť. Nechcem sa celý život obmedzovať 🙈. Kávu pijem iba slabučku z čakanky a alka sa bojím odvtedy ako čert kríža. Aj keď viem, ž ak niekto viete poradiť aspoň akou cestou sa vybrať. Či ísť naspäť srdciarke alebo je to možmo nejaký vnútormý stres o ktorom neviem, tzn ísť k psychológovi. Neviem sama z čoho sa mi to deje. Chystám sa na dovolenku a bojím sa čo budem robiť ak mi tam príde takto zle.

luccija
30. jún 2023

Nemáš nízky tlak?alebo nemáš fóbiu z preplnených priestorov?únava, menzes čokoľvek to môže robiť Ja mám veľmi nízky tlak, takže to poznám dlhšie stojím a je mi zle

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@luccija akože nemávam ho vysoký, ale ani nízky. Ten horný mám ideál a ten spodny mám niekedy aj pod 60, ale väčšinou je to okolo 65 a doktorka hovorí, že to je ok.

lucka_ke
30. jún 2023

štítnu žľazu máš v poriadku? ja som mala podobné stavy kvôli tomu, že mi haprovala štítna žľaza

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@luccija príde mi len čudné že moje srdce zrazu takto reaguje napríklad na tú kávu alebo trošku alka, keď doteraz sa mi nič také nedialo. Pila som aj 3 kávy denne a zrazu mi ide po jednej vybuchnúť srdce a pri alku už pri jednom glgu.

cherrystone
30. jún 2023

@bbbbbbbbb nemas nizky hemoglobin alebo malo zeleza?

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@lucka_ke brala mi iba krv na hormony štítnej a tie boli ok

lucka_ke
30. jún 2023

ešte mi napadol histamín, intolerancia na histamín (histaminici víno veľmi ťažko znášajú)

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@bbbbbbbbb ešte ak mám doplnit tak akoze mala som také obdobie že robota od rána do večera a po robote skola aj cez vikendy a do toho málo spánku ale nechce sa mi veriť, že by mi to takto rozhodilo organizmus, že už je to oár mesiacov a stale to nie je ok.

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@lucka_ke ale mohlo by to prísť z ničoho nič? Pretože dovtedy som si dala bez problemov pohar vina a nic mi nebolo. Aj ked zacali mi dokonca teraz aj nejake traviace problemy a mám aj nejake zvysene testy pankreasu. Uz neviem ci to suvisi alebo nie. No nemam zrovna skvely rok🙈

irusa
30. jún 2023

No verdikt bude nakoniec tetania... Samozrejme výsledky budeš mať ukážkové

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@irusa a ako riesit tetaniu prosim? O co ide?

ferihegy
30. jún 2023

@bbbbbbbbb tetania

luccija
30. jún 2023

@bbbbbbbbb ano, to môže byť zo stresu, že si sa prepinala.Ja, keby som si dala kavu z kaviarne srdce mi vyskočí z hrude.Musim mať len slabú viac vody ...detto alkohol jeden, dva poháriky a som "nabudena" ja mám tlak 90/60 a menej a hneď všetko cítim zo silnej kávy som nervózna a zaspím o 02🙂
@irusa tiež tu myslím, ze je drazdivejsia
@bbbbbbbbb tetania je, že más drazdivejsi nervovo svalový systém.Mozes byť nervoznejsia, kŕče do nôh, mravcenie po tvári čokoľvek to má tisíc tvári tie prejavy
Zisti ti to neurológ na EMG dá Ti manzetu na ruku natlakuje a uvidí ako reagujes Zvykne to prísť pri dlhodobom strese, nedostatku magnézia, vapnika
Nepresiluj sa!dobrá strava, spánok cvic...
Dlhodobo sa užíva magnézium to veľmi pomáha a zmeniť rezim

bbbbbbbbb
autor
30. jún 2023

@luccija no uz som pogooglila akoze netvrdim ze to nemoze byt..no skusim sa viac zamerat na klud a cviceni a uvidim ci pocitim nejake zmeny...z toho co pises ale neexistuje asi zady presny navod ako take veci zastavit ze? Jedine miernit ak spravne chapem

ninka297
Odpoveď bola odstránená
martinka13
30. jún 2023

Chod k lekárovi, nech Ti vyšetrí štítnu žľazu

betulinka1
30. jún 2023

Autorka to co popisuješ ma mnoho diagnóz, moze to byt HIT, hyperventilacna tetania, ale aj uzkost, panicky atak, chrptica. Vsetko toto sa prejavuje ako opisuješ. Na tetaniu treba ist k neurologovi a urobia ti test. Jednoduche a lahke vysetrenie. Doporučia ti davat si magnezium vysoke davky, v zahranici opdorucaju draslík a calcium. HIT ti vyšetrí alergolog. Uzkost alebo panicka porucha, to bude vtedy ak sa ti to zacne zhoršovať. Pomoze ti cvicit a cvicit a cvicit, nepit alkohol, zmenit životosprávu, chodit spat a dodrziavat spánkový rezim. Ak nezaberie smer psycholog ak ani to nie smer psychiater.

luccija
30. jún 2023

@bbbbbbbbb nie, každý väčšinou vie z čoho vznikne.Ako píšeš prepínanie síl, zlý životný štýl...nervy z roboty, mne veľmi pomohlo magnézium, a šport, ale mne nebusilo srdce mňa chytalo mravcenie po tvári, hlava ako vo zveráku, kŕče v nohách.Ak máš málo mg si drazdivejsia ja som vtedy neznášala, keď muž dával riady do umývačky🙂)som mala pocit, že všetko počujem 2x hlasnejsie.90%, ľudi má málo mg v strave a, keď som chodila na jogu cvičiteľka mi povedala, že sme "natlakovani" práca, deti, muž dokola samé starosti a malo radosti nevypustis ventil a potom sa to takto prejaví

54tinka54
30. jún 2023

@bbbbbbbbb daj si skontrolovať aj hemoglobín