S ktorým Retinolom začať?

@gejb mám normálnu pleť ale po prečítaní recenzii sa bojím začať so silnejším
prvy som mala granactive retinoid, potom 0,5% retinol v skvalane, potom 1%, potom retinal
Ja som si dala minuly tyzden na tvar serum s retinolom zn.revolution, 0,3..a teda neviem kde sa stala chyba, tvar som mala 3 dni ako zhorenu, potom vysusenu, osupala sa mi, dnes uz v pohode. Doteraz som nepovazovala svoju plet za citlivu. Chcem si este raz skusit dat, mensie mnozstvo...
Mali ste niektora takuto reakciu a neskor uz to bolo v pohode?
ja som zacala rovno s 1% a v pohode dokonca kazdy den. mam zmiesanu plet a nic mi neurobil ale to nikdy dopredu nevies. 0,2 sa mi zda fakt malicko
@smiling89 začervenanie, vysušenie aj šúpanie pleti pri retinole je normálne. Ja som zo začiatku na retinol nereagovala nijako, teraz som začala používať silnejší a 1-2 x do mesiaca používam dermaroller a poňom si dám retinol, pleť mám červenú 2 dni, štípe ma a šupem sa ako had. Treba poriadne hydratovať pleť, kľudne pridať cica krémy na obnovu kožnej bariéry.
Hlavne kvalitni spf krem kazdy den
Vieš čo.. ja som začínala s retinolom od Ordxinary https://theordinary.com/en-us/retinol-1-in-squalane-serum-100441.html :D a ja som začínala s 1tkou a vôbec mi to neurobilo zle.. :_)
Určite nie s 2%. Buď 0,2% alebo max. 0,5%. Ja som začínala s a-game od geek &gorgeous a pred nanesením aj po nanesení si dávam krém lebo mám citlivú pokožku.
@mimi2120 2% je retinoid a 0,2% retinol... To sú rozdielne látky, nie ze niekde je viac účinnej látky v rohom menej.. Konkr tne tieto co zvažuje autorka sú podobné silné, len ja osobne by som šla do retinoidov, nakoľko sú to modernejšie formulácie, ktoré vychytal muchy retinol ov, ako napríklad stúpanie koze... Po retinoidoch sa koža super podstatne menej

Za mna zlata stredna cesta 0,5 . Ja ho mam ako prvý a vôbec mi nepodráždil pokožku. 0,2 sa mi zdá málo...ale možno ak máš citlivú pleť tak bude stačiť 😊