icon

S ktorým Retinolom začať?

16. mar 2023
S ktorým Retinolom začať?S ktorým Retinolom začať?
gejb
16. mar 2023

Za mna zlata stredna cesta 0,5 . Ja ho mam ako prvý a vôbec mi nepodráždil pokožku. 0,2 sa mi zdá málo...ale možno ak máš citlivú pleť tak bude stačiť 😊

autor
16. mar 2023

@gejb mám normálnu pleť ale po prečítaní recenzii sa bojím začať so silnejším

trema
16. mar 2023

prvy som mala granactive retinoid, potom 0,5% retinol v skvalane, potom 1%, potom retinal

smiling89
16. mar 2023

Ja som si dala minuly tyzden na tvar serum s retinolom zn.revolution, 0,3..a teda neviem kde sa stala chyba, tvar som mala 3 dni ako zhorenu, potom vysusenu, osupala sa mi, dnes uz v pohode. Doteraz som nepovazovala svoju plet za citlivu. Chcem si este raz skusit dat, mensie mnozstvo...
Mali ste niektora takuto reakciu a neskor uz to bolo v pohode?

pralinka25
16. mar 2023

ja som zacala rovno s 1% a v pohode dokonca kazdy den. mam zmiesanu plet a nic mi neurobil ale to nikdy dopredu nevies. 0,2 sa mi zda fakt malicko

lalenka33
16. mar 2023

@smiling89 začervenanie, vysušenie aj šúpanie pleti pri retinole je normálne. Ja som zo začiatku na retinol nereagovala nijako, teraz som začala používať silnejší a 1-2 x do mesiaca používam dermaroller a poňom si dám retinol, pleť mám červenú 2 dni, štípe ma a šupem sa ako had. Treba poriadne hydratovať pleť, kľudne pridať cica krémy na obnovu kožnej bariéry.

domiklik
17. mar 2023

@smiling89 dôležité je co si použila po tom retinole

bluemoon24
17. mar 2023

Hlavne kvalitni spf krem kazdy den

bibcabi
17. mar 2023
Používateľ bibcabi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od bibcabi.

Vieš čo.. ja som začínala s retinolom od Ordxinary https://theordinary.com/en-us/retinol-1-in-squalane-serum-100441.html :D a ja som začínala s 1tkou a vôbec mi to neurobilo zle.. :_)

smiling89
17. mar 2023

@domiklik nocny hydratacny krem. Co by bolo prosim ta najlepsie dat na tvar po retinole?

@lalenka33 Dakujem za radu, skusim cica krem..snad nebudem za kazdym pouzitim retinolu vyzerat ako obhorena od horskeho slnka😬

domiklik
18. mar 2023

@smiling89 bud cica krém alebo niečo na suchu pleť, mne zaberajú ceramidy ale okolo nosa si dávam lekarensku vazelinu

mimi2120
18. mar 2023

Určite nie s 2%. Buď 0,2% alebo max. 0,5%. Ja som začínala s a-game od geek &gorgeous a pred nanesením aj po nanesení si dávam krém lebo mám citlivú pokožku.

domiklik
18. mar 2023

@mimi2120 2% je retinoid a 0,2% retinol... To sú rozdielne látky, nie ze niekde je viac účinnej látky v rohom menej.. Konkr tne tieto co zvažuje autorka sú podobné silné, len ja osobne by som šla do retinoidov, nakoľko sú to modernejšie formulácie, ktoré vychytal muchy retinol ov, ako napríklad stúpanie koze... Po retinoidoch sa koža super podstatne menej