S tetániou na invalidný dôchodok

6. okt 2023

Dá sa aj s tetaniou ísť na ID? manžel máva silné záchvaty a pravidelne voláme koli tomu záchranku a začína mu to robiť problém v praci

kvetinka75
6. okt 2023

zatiaľ nepoznám nikoho kto by bol s touto dg.

jaass
6. okt 2023

Pochybujem. ID nechcú davat ľudom so sklerózou multiplex, dokonca s ľahkým priebehom rakoviny čo som počula. To je masaker, keď už ani takýmto ľudom nedajú :( takze manžel nech si nastaví psychiku správnym smerom a tetania odíde.

kvetinka75
6. okt 2023

@jaass rakovina sa berre ako ,,liečiteľné ochorenie,,. Nie trvalé, o rok, dva môže byť človek aj zdravý a môže normálne fungovať - pracovať, bez obmedzení. Preto sa nedáva. Preto sa tam posudzuje stav, typ a iné veci

danielahamar
6. okt 2023

Čo mu vyvoláva záchvaty? Prečo ich má tak často?

alickapusinka
6. okt 2023

Nie podľa mňa nedajú mu ID pochybujem . Už ak aj píšeš že má časte tak ak by to bolo také zlé tak už by lekár navrhoval ID. Dal by mu papiere Ja mám 7 chorôb aj tetániu aj horšie a nedali mi nič zamietli mi. Kamarátka onkologická pacientka a ešte je v ambulantnej liečbe a dostáva len polovičný aj to ledva ledva že lekárka na onkologii jej niečo napísala tak jej ponechali polovičný a ešte je v ambulantnej liečbe.

alenah31
6. okt 2023

z medicínskeho hľadiska je tetánia zaradená medzi liečiteľné ochorenie, pri tetánii nie je nárok na invalidný dôchodok. Táto diagnóza sama o sebe ako taká (bez pridružených iných diagnóz)nie je zaradená do tabuľky ochorení, pri ktorých je možné požiadať o ID. Aktuálna kompletná tabuľka Dg. s bodovaním pre nárok na ID je tu:
https://www.naturalminevita.sk/portal/wp-conten...

autor
6. okt 2023

Vďaka za odpovede,som si myslela, ze to tak bude, ale jedna pani mu povedala, ze nech si vyskúša dat žiadosť, tak ma zaujímalo, ze ci to je vôbec realne

xeonela
6. okt 2023

tiez si myslim, ze s tymto skor nepochodi ako ano. nase zdravotnictvo a celkovo urady su uplne inde ako by mali. je to smutne, ale je to tak, asi by sa mal ozaj dat nejako dokopy po svojom a zmierit sa s tym, ze ho jednoducho nedostane. pretoze je to dost realny scenar.

lucka_ke
6. okt 2023

a ako sa lieči? berie lieky? čo mu vyvoláva záchvaty?

ferihegy
6. okt 2023

Ako dlho je manzelovi takto ? Ono tetania je zial masaker. Prvy rok je to asi najtazsie, potom ako sa psychika ukludnuje odchadzaju aj rozne fyzicke prejavy. S nou ide ruka v ruke uzkostno panicka porucha. Su to vsak dve rozdielne veci. Tetania ako taka sa riesi doplnanim magnezia, vapnika, draslika, vit skupiny B. Panicka porucha AD, ak AD nechce z akehokolvek dovodu, treba slusat silne medovkove odvary, tinkturu z lipy, CBD.
Drzim palce, je to zial na dlho.

luccija
6. okt 2023

Už sa lieci u psychiatra?ked nie mal by sa.
Dostane AD možno mu budú stačiť aj ukldnovaky a hlavne zmeniť stres či ho ničí.Moju susedu sne viezli na pohotovosť vykrucalo jej ruky, triasli sa jej pery neprechadzalo to, dostala mini dávku AD a odvtedy je v poriadku žiadny záchvat
Aj štítnu žľazu treba vyšetriť, mineralogram je príliš podráždený unavený a z toho má zachvaty

taktotedanie
6. okt 2023

Nie nerealne

zefyra
6. okt 2023

Nie, nadá, ja mám ID na niečo úplne iné, komisii som odovzdala aj papiere ze mam vyše 20 rokov silnú tetaniu a nedali mi na ňu ani 1 percento.

lucia851
6. okt 2023

Za vyskúšanie nič nedáte.ja mám stredne ťažké depresie a mám aspoň polovičný id