icon

Salmonela a 6-dňová hnačka

amy2807
21. jún 2025

Ahojte prosim vás je normálne že muž má pri salmonele hnačku už 6 ty deň ?

pribinak
21. jún 2025

@amy2807 jaj pri salmonele ľudia kadia aj mesiac

lienka9
21. jún 2025

@amy2807 my sme skoro mesiac.tak dva a pol tyzdna tak fakt ze po kazdom jedle,ale travenie sa davalo dokopy skoro mesiac

cukroska
21. jún 2025

@amy2807 Bohužiaľ áno môže to byť. Ak nič nepomáha treba ísť opäť k lekárovi.
Môj muž raz dávno mal mesiac. Už to bolo zúfalé, ak by mu nebolo prešlo už mal ísť do nemocnice a to sme mali len črevnú virózu. Vtedy si pamätám už ani lekár nevedek čo..

eeffka
21. jún 2025

Hnacka je v pohode, ja som mala salmonelu a vrxhom spodkom, byvala som v zachode 3dni

cukroska
21. jún 2025

@amy2807 Pamätám keď mali naši dobrý známy..skončili obaja v nemocnici na infúziach.

amy2807
autor
21. jún 2025

Lebo manželovi to začalo po konzumácii mäsa ktoré podľa jeho slov chutilo divne..pár hodín potom začal hnackovat ale tak že voda ide z neho .nemá teplotu ani nezvracia

eeffka
21. jún 2025
@amy2807

Lebo manželovi to začalo po konzumácii mäsa ktoré podľa jeho slov chutilo divne..pár hodín potom začal hnackovat ale tak že voda ide z neho .nemá teplotu ani nezvracia

@amy2807 tak to nebude salmonela, cierne uhlie a probiotika, skore uzdravenie

pribinak
21. jún 2025
@amy2807

@amy2807 bol u lekára?

eeffka
21. jún 2025
@pribinak

@amy2807 bol u lekára?

@pribinak ked mas taku hnacku ze sa drzis 3m od WC daleko nezajdes 🤭

amy2807
autor
21. jún 2025
@eeffka

@amy2807 tak to nebude salmonela, cierne uhlie a probiotika, skore uzdravenie

@eeffka a čo to môže byť ?

pribinak
21. jún 2025
@eeffka

@pribinak ked mas taku hnacku ze sa drzis 3m od WC daleko nezajdes 🤭

@eeffka ja viem že je to komplikovane 🤣🤣🤣🤣 ale toto nemusí byt len salmonela a doktor by vedel dať aj lieky na rýchlejšie doliečenie

mamina7070
21. jún 2025
@amy2807

@amy2807 a jemu potvrdili salmonelu vyterom ci to len tak tipujes?

ivik4
21. jún 2025

Ma to potvrdene ?

luccija
21. jún 2025

@amy2807 môže mať campylobaktera či ako sa to volá z kuracieho mäsa?treba ísť k lekarovi

modrava
21. jún 2025

mali sme v rodine campylobaktera.. tiez sme povodne mysleli ze salmonela. campylo je odolnejsie a tazsie sa ho telo zbavuje

amy2807
autor
21. jún 2025

Potvrdené to nemáme ale tak to vyzerá že je to salmonela

viestta
21. jún 2025
@amy2807

@amy2807 po troch dnoch hnaciek mal byt u lekara

deedol
21. jún 2025

no smer lekar po 6 dnoch so vzorkou stolice.

amy2807
autor
21. jún 2025
@viestta

@amy2807 po troch dnoch hnaciek mal byt u lekara

@viestta po troch dňoch sa mu polepšilo teraz začalo lebo nedodržal diétu

viestta
21. jún 2025
@amy2807

@amy2807 tak poom nech sa necuduje, ze sa mu pohorsilo, ked nevie dat pozor na to co zje. Dospely chlap...

thirstymonk
21. jún 2025
@amy2807

@amy2807 Joj ale tareš, vieš vobec, čo to je salmonela? To, že je vajco stare, alebo mäso chutí "divne", to nie je salmonela. Ja som salmonelu mal a to som vajco ani nejedol, ani mäso. Keďže okrem mňa v škole nebol nikto chorý, školská jedáleň sa vylúčila, ale to si píš, že tam nabehla hygiena a robila bordel...

Zo starého mäsa môžeš mať x iných vecí, listeriu, botulotoxín a bla bla bla. Salmonela sa drží najmä v kuracom a zomiera pri teplote okolo 70°C, takže tvoj pán by musel stroviť surové mäso. A nie, salmonela sa "nespraví" v starom mäse, musí tam byť ešte predtým, tým, že mäso bolo varené, tak môžeš salmonelu prestať tipovať.

Moja nákaza - mamka prišla z obchodu, ja som vybalil nákup, vajka som dal do chladničky a neumyl si ruky. O pár minút som jedol keksík s tými rukami...

Väčšina ľudí pri salmonele je tri týždne na infuziach, srajúc a rigajúc na všetky steny v infekčnej miestnosti. Ja som mal ten dar, že som mal jeden deň 38 horúčku a druhý deň 4 krát hnačku. Dosť, to bola moja salmonela.

Samozrejme som šiel do doktora, doktorka sa mi pošprtkala vieš kde a dali na analýzu. No a anál lýza zistila, že je to normálna salmonela. Hneď nabehol hygienik aj ku mamke do roboty, aj ku mne do školy. Mal som vtedy 13...

Takže moja rada - prestaňte tipovať a normálne choďte do doktora, kým nie je neskoro... Ak začína svetlá stolica a tmavý moč - to je prvý príznak, že ide pečeň do hája.

thirstymonk
21. jún 2025
@amy2807

@amy2807 A ešte ti prezradím brutálnu liečbu na salmonelu, ktorú mi naordinovala doktorka: Hylak ráno a večer. V prípade hnačky aktívne uhlie, smectu, alebo dačo také... :D

lienka9
22. jún 2025

@amy2807 my sme sa iba z beznej brusnej virozy dostavali tyzden.ja som zjedla pravdepoodbne zlu slahacku (jedla som palcinky boli take ine nejake) ale za 4dni som bola fit..takze podla toho co pises to ma skor nieco take,salmonela je na dlho a vacsinou je pridruzena aj teplota.nech ma dietu,cierne uhlie,smecta alebo nieco podobne na zahustenie stolice,probiotika atd a za par dni je ok.

koniarova
22. jún 2025

Dávnoal mať urobený výter. Ale teda čakajte ešte týždeň, dva. Dospelí ľudia. 🤦