Samozafarbovacie dioptrické okuliare
Dobrý deň, akú máte skúsenosť so samozafarbovacími dioptriami?
@mirka193 ja ich mám tiež, v lete a zime super, ale teraz na jeseň mi idú na nervy.. :D lebo je zamračené, ale akési Uv žiarenie ešte stále preniká, tak ja chodím ked leje ako keby v slnečných okuliaroch a hovno vidím, lebo je tmavo plus ti okuliare stmavnú a hotová tma :D
@veronika3110 no práve preto ja mám aj číre, nosím ich presne v tomto období, keď to stmavenie ide na nervy.
V od jari do jesene pre mna nevyhnutne 👍
Včera som bola v optike a dala som si ich vyhotoviť, preto sa pýtam. 🙂 som zvedavá na to zafarbenie najmä keď je pod mrakom.
@akvi áno, rada by som si ich tiež dala, ale v nedeľu som si na ne sadla a vypadlo mi sklíčko :D takže teraz chodím ako debil :D
@veronika3110 podobný rám som si vybrala 🙂
Veľmi ste ma nepotešili baby :D
Neviete mi povedať, v prípade nespokojnosti je možné reklamovať a dať iba obyč. dioptrie? Má s tým niekto skúsenosť?
Nemusíš sa báť tých skiel, nezafarbia sa na veľmi tmavo pri normálnom počasí, ja ich nosím stále, aspoň nežmúrim vonku
@madla60 v optike ma upozornili že ak je aj pod mrakom zvyknú sa zafarbiť. Preto neviem čo od toho čakať aby to nevyzeralo od veci v takom počasí. Chcela som aj okuliare aj na slnko preto som volila túto alternatívu ale samozrejme neviem do čoho idem a čo od toho čakať. Preto od včera nad tým dosť premýšľam 🙂
@mirka193 pre predstavu moje strapaté vlasy a okuliare 😁 vonku 5 stupňov, kropi a ja herečka jak na pláži 😁 na zamračené počasie radsej číre skla, ale ako som už spomínala, sadla som si na ne, tak chodím tak… a pred 2 rokmi som za ne dala cca 180€ a za číre už neviem koľko, takze ono to je dosť palka
@veronika3110 a neskúšali ste ich reklamovať?
Myslím tým že vymeniť samosfarbovacie dioptrie na obyčajné.
Moje ešte neprišli tak som zvedavá veľmi
@veronika3110 ale inak nevyzerajú vôbec zle, okuliare vyzerajú aj takto štýlovo a pristanú vám 🙂
@mirka193 neskúšala a ani si nemyslím žeby bol dôvod na reklamáciu… ja som si vybrala čierne stmavovanie a proste reagujú s uv žiarením.. tak aj keď je zamračené, to uv žiarenie stále preniká a oni reagujú 🤷♀️
@mirka193 no uz ked si si ich dala robit uz je neskoro rozmyslat ze ci to bola dobra volba 🙂
ja som ich mala ako teeneger, des a hroza, nikdy viac. Ale 100 ludi, 100 chuti. Mne proste vyhovuje mat dvoje okuliare - jedny normalne dioptricke a jedny dioptricke slnecne. Ale uznavam, cenovo je to inde 🙂
@katusik007 len som nevedela do čoho idem, ako budú okuliare reagovať. Ale uvidím možno sa mi to nakoniec zapáči.
@veronika3110 ja som si tiež vybrala čierne.
A keď je pod mrakom teda sfarbia sa úplne alebo len mierne?
@lukbe ďakujem 🙂 ja viem že reklamácia nieje možno na mieste, je mi jasné že reagujú na UV len či časom mi nebude vadiť že budú tmavé aj keď von bude pod mrakom. Ale to už bude môj problém, snáď to nejako potom poriešim.
@mirka193 možem sa opytat oneskrene ako si spokojna s timi okuliarmi? Ak by si mala možnost kupila by si ich zas?

@mirka193 manžel ich ma a chvali si ich aspoň nemusí meniť za slnecne keď vyjde z domu von a je slnko