Schlofferov tumor
Mamičky, ktorým taktiež vznikol schlofferov tumor po sekcii... Aké máte skúsenosti a ako prebiehalo odstránenie a všetko, čo s tým súvisí? Ďakujeeeeeeeem🙂
@didulienka11
@m.i.r.i
Ahojte! Aj u mna vsetko ok vysledky z histologie uz mam len som este nemala cas ist si ich dat popisat k doktorovi.. Len sestricka mi povedala ze je vsetko v poriadku;)
ja uz od soboty zarezavam v robote... Viaceri si myslia ze som to troska uponahlala ze som mala byt este doma ale co ked mi je uz dobre presne ako
pisete uz ani neviem ze nejaka operacia bola;) ked si predstavim ako mi bolo pred troma tyzdnami ked ma rezali a potom ten tyzden po....tak mi je zle!!! Ale nastastie to mame za sebou a to je hlavne;) tiez sa niekedy pozabudnem a chcem maleho zdvihnut, to uz je chlapisko 25kg ale on ma vzdy upozorni ze maminka nedvihaj ma mas zasite brusko;)
aj ja to mam take vypukle zvnutra trocha tvrde ale neboli to to je hlavne.. Aj menzes som
Zvladla v pohode nozmalne som si nemohla zvyknut na ten pocit ze nic neboli;)
ahojte, tak mna vyberanie caka niekedy koncom novembra, chcem sa len opytat, ako dlho ste boli v nemocnici?
@martinkaog ahoj...ja som prisla vo stvrtok na prijem.v piatok ma operovali a domov som sla v pondelok...takze 4 noci...
@m.i.r.i nooo, tak som dufala, ze to bude trvat trosku kratsie:( 4 noci je velaaaa.... tak uvidime, ale uz je to dost bolestive, tak to chcem vyriesit co najskor
@martinkaog ono asi zalezi od nemocnice...ja som bola v KE...mohla som povodne ist domov uz v nedelu..ale mala som taky vyvod, taku hadicku co odsavala krv a hnis z tej rany a v nedelu usudili, ze este to vyteka a tak treba este den ostat..niekde ale tie hadicky ani nedavaju, myslim, ze som tu citala niekde, ze dokonca lokalne to spravili bez narkozy a na druhy den sla dotycna domov..v Saci ani pocut o lokalnej, ze to robia len v celkovej a maju takyto postup..ale ja som aj rada koniec koncov..lebo ja som prve dva dni ledva na vecko dosla, nevedela som si predstavit, ze by som mala ist domov a uz vobec nie okolo maleho...
@m.i.r.i no ved prave, uvidim aj ja... idem na Sliac do Gynporu, este len cakam na predoperacne vysetrenie a az potom mi daju termin... citala som prispevky,tak sa aj bojim trosku, dufam,ze to nebude velka bolest 🙂 na cisarsky nemam velmi dobre spomienky :(( maju mi to robit tiez v celkovej narkoze
Ahojte, mne vybrali tento tumor pri druhej sekcii, ani som nevedela, ze tam nieco mam. Sice ma obcas zrovna ked som ostala tehotna nieco v tej jazve tlacilo, ale neprikladala som tomu nejaky vyznam. Vysledky z histologie mam tiez nastastie v poriadku. Tak len teraz budem dufat, ze sa mi tam zase nieco nespravi a nebudu ma musiet za par rokov zase otvarat ☹ Nikdy pred tym som o tom nepocula, takze som bola riadne prekvapena, dufam , ze sa mi to nebude opakovat 🙂
@dasa123 ahoj..mne tiez doktor povedal, ze keby som skor bola oteotnela, tak by mi to vybrali pri dalsej sekcii...takto som bola na operacii po 3.5r od porodu..ak by som mala dieta mozo 2 roky po prvom, tak to tiez tak ide von...no ja som o tom tiez predtym nepocula..moja mama nas ma dve na cisarsky, teta tiez tak dve deti, dalsia teta teiz mojich bratrancov..u nas su vsetci bratranci a sesternice rodeni cisarskym a nikdy nikto nijake komplikacie nemal, moja mama si to dokonca chvalila...a ja hned toto...tiez som necakala..mne doktor teraz povedal, ze ked som to raz mala, tak je pravdepodobnost, ze sa to vrati ☹ no tak to potesi..☹
Ahojte,natrafila som na túto tému aj trochu zámerne...ja som pred piatimi dňami zabila asi dve muchy jednou ranou.Vrámci jednodňovej chirurgie som absolvovala jednou celkovou anestézou dve operácie.Moje problémy začali po sekcii až po tri a pol roku,ked som si nahmatala bolestivú hrčku v podkoží nad jazvou po cisárskom.Čiže od marca tohto roku som ju tam ,,pestovala" a ona si rástla a rástla a bolela už takmer denne,tak ako ste aj vy písali viac pred menzesom alebo pri ovulácii.K tomu sa mi pridružila krčová žila na lavej nohe ,nestačilo mi,že som od cisárskeho rezu/to bola moja prvá anestéza v živote/ absolvovala konizáciu a op.pravej nohy-krčové žily.Za 4 roky štvrtý krát uspatá! ☹
Štvrtok večer o osmej ma operovali,krčovú žilu mi vybral doktor za pol hodinku a z bruchom sa trápil hodinu!
Mala som to prerastené ,aj v povodnej jazve po sekcii a následne vznikla pod hrčou hernia-prietrž.Aj napriek dvojitému zákroku ma pustili po troch hodinách po anestéze domov,ale víkend bol dost tažký 😢 skor bolestivý...Baby,nohu mám super,ani neviem,že bola operovaná, ale to brucho:Hrozné!Ako by ma dokopali!Celé podliate,pod jazvou,nad jazvou,zdurené ,už pomaly aj fialové a žlté.. 😖 .Určite je to ešte velmi čerstvé,tak len dúfam,že o týžden.ked mi vyberú stehy,sa na to budem inak pozerať 😉 Tak ked možem všetkým poradit:Nenechávajte to tak,riešte to čím skor,samé to nezmizne a len rást to bude!Mala som štastie v tom,že moj lekár nerobil z toho problém riešit dve ,,veci"jedným vrzom,lebo to nebýva zvykom. 🙂 😉
Ahojte akurat citam co kazdy pise a som velmi prekvapena ,lebo kazda vravi nieco ine ,ale skoro vsetci mali ten isty problem aj ja som mala tu operaciu pred tyždnom mi vyoperovali nieco co nazvali shloffer-tumor robili ma utorok a vo stvrtok ma pustili este stale mam v sebe stehy je to uz lepsie ale este to trocha štípe ani mne nezistili hned co mi je az po skoro šiestich rokoch ked som mala cisarsky rez este musim vydržat vybratie stehov a potom sa pomali liecit a dufam že to bude už ok držim všetkym palce ktorych to ešte čaka majte sa dobru noc :D
Dievčatá ako to čítam až mio je zima. Já mám tiež takú tvrdú hrčku v strede jazvy- teda vo vnútri pod jazvou. Mna to v podstate ani nebolí len pri pohlavnom styku. Aj pri obyčajnej ležiacej poe. To nevravím o bolesti pri sexe od zadu či inej polohe. Inak vobec nič , žiadne bolesti. Čo to môže byť? S určitosťou viem že sa mi to začalo robiť po sekcii ale je tomu už 11r , lekárovi som nič nepovedala aj pri otázke či mám bolessti pri sexe som povedala radšej že nie. No manžel si myslí že nechcem sexovať ale mna to naouzaj bolí. Bojím sa ísť k lekárovi neznášam nemocnice a rôzne vyšetrenia :( čo ma vlastné čaká? určite veľa vyšetrení a tak že?
Ahojte baby zienky.Zistili mi Schlofferi tumor zajtra rabo idem na gynekologiu do nemocnice.Mam to 1,5cm velke.Hrozne ma to boli inak by som to neriesila operacne.Som Dva roky a tri mesiace po cisary.Ako bude postupovat liecba?Budem mat aj hadicku s brucha?Da sa to aj laparoskopicky spravit?Na kolky den ma pustia?Dakujem.Bojim sa :/
@zuzana2000 mozem sa opytat prosim ta aka je na to liecba? Mnzelovi sa stale vracaju po operacii. Uz je to na nervy. Dakujem
Ahojte, tak ja mam tiez Schlofferov tu a 6.5 idem do nemocnice, lebo tiez mam bolesti, ktore sa zacinaju zhorsovat. mam tam dva tumory, jedn 2.5 a druhy 1.5 hned vedla seba. Chcem sa spytat, po operacii kolko ste boli doma, ako to bolo bolestive? dakujem
Ahojte chcem sa spýtať. V januári ma operovali na schlofferov tumor zistili mi 8 mm. Mam zasa bolesti a zistili mi dnes, že sa mi objavil nový na tom istom mieste tiež 8 mm. Nechcem aby ma znova operovali, bojím sa že sa mi to znova bude objavovať. Chcem sa spýtať či existuje nejaký prípravok, príp iný spôsob ako ho odstrániť ☹
Ahojte, Ja som v roku 2013 absolvovala cisarsky rez a uz pri vyberani stehov som mala asi 2 cm v rane zapalene. No a stale som mala problem. Uz ked som si myslela, ze sa mi to zahojilo, tak po mesiaci mi v rane zacalo bujniet nejake tkanivo a najviac to pripomina schloffer tumor. Skoro po roku, co som chodila na cistenie, tak mi tam nasli nevstrebany steh. Uz som sa potesila, ze to bol ten problem a ze trapeniu je koniec avsak o par mesiacov sa hrca a tkanivo objavili znova. Gynekolog mi to v lokalnej otvoril a vyrezal. Zase som optimisticky dufala, ze uz bude dobre a rana sa zahoji. Aj sa to pekne hojilo avsak po 5 mesiacoch sa objavila hrca znova. Pocas menstruacie to velmi bolelo. Gynekolog mi to vycistil a zase sa to zacalo pekne hojit no a teraz po mesiaci je to tu opat. Uz som zacal brat Wobenzym, probiotika, koloidne striebro a skusam vsetko mozne. Ja mam problem naviac ten, ze v nemocnici mi zaviedli do rany zlateho stafylokoka a ten tam tiez robi neplechu. Neviem sa ho tak isto zbavit. Uz som zufala. V stredu sa idem objednat do nemocnice. Gynekolog povedal, ze mi to musi znova vyrezat ale ze musi ist hlbsie, takze musim ist do celkovej narkozy. Ak mi toto nepomoze, tak potom neviem. Ja sa bojim, ze sa mi do rany zanesie nejaka infekcia.
@karinuska22 mne? V stave akom som teraz čiže tehotná 🙂
@karinuska22 ahoj, u mna sa to nakonies nepotrvrdilo , z histoligie vysla endometrioza a nie schloffer. hoji sa mi to blbo, zase mi ostala hrca v rane, takze cakam na uzv
@karinuska22 presne pripad mojho manzela po operaci...nie cisaraku 😀 ale neviete prosim vas ako si s tym poradit. Ono sa to stale robi dokolecka. Co na to?
na to nic kocky, to je predispozicia organizmu, cize bud vymaknu taky sici material, na ktory telo nebude mat reakciu alebo to bude stale dokola. ja som citala, ze celkom pomaha uzivanie Wobenzymu vo vysokych davkach, momentalne tiez skusam na sebe
Dakujem za info, takze budem ziadat histologiu po operacii. A na zaklade toho zistia, co to presne je. Pri prvom rezani mi to nedali na histologiu, co bola velka skoda. Clovek aby vsetko pripominal lekarom, co maju robit.
@lenka009 Dakujem za odpoved, este jedna otazocka, kolko si davas wobenzymu. Ja zatial 3x5 denne ale to bude asi malo.
@karinuska22 ja si davam teraz 3x10 a cakam, ci mi to nebudu musiet znova otvarat,lebo na konci rezu mam hrcu, tak aku pred OP a to som len tri tyzdne od operacie ☹
@karinuska22 ahoj ako si dopadla? Ja som rodila pred 3 mesiacmi. Zaniesli mi zlateho stafylokoka, 7 antibiotik, 5 tyzdnov nemocnica, operacne otvorenie rany 3x .najpr abces, potom flegmona a a teraz vraj sch. tumor. Ide mi o rekonvalestenciu mam 3 mesacne babo a ci si sa ho nakonidc zbavila. Diky moc. Inak mam sto chuti poslat do nemocnice kontrolu z dohladu nad zdr. starostlivostou
@dorotka66 Ahoj, no to je hrozne, drzim palce, nech sa co najskor vyliecis. Stafylokok sa mi rozsiril aj do hrdla. Ja som mala ist v juli znova na operaciu s tym, ze mi pomocou nejakej modrej tekutiny budu hladat loziska. Nastastie mi operaciu zrusili, lebo malovali a poslali ma k chirugovi, nech sa mi na to kukne. Ten mal dovolenku tak medzitym ako som cakala, zacala som brat prirodne antibakterialne produkty, lebo uz som nemienila brat dalsie piate antibiotika. Stafylokok sa mi rozsiril aj do hrdla. Brala som citricidal, NAC, oreganovy olej a extract z olivovych listov. Nasla som si, ze zabijaju bakterie, tak som to skusila. Brala som to 2 tyzdne s prestavkou. Tesne predtym ako som mala ist k chirurgovi, tak sa rana zacala spravat inak. Zacalo mi to hnisat, predtym to len mokvalo. Chirurg mi ranu otvoril a asi po 1 minute mi vytiahol nevstrebany steh. A do vecera sa mi rana zahojila. Takze nastastie to Schlofferov tumor nebol.
@dorotka66 Neviem ci si z Bratislavy, ale chcem Ti odporucit pana doktora na Chirurgii na Kramaroch. Je to doktor Perina, venuje sa specialne chronickym ranam a mozem povedat, ze je to uzasny doktor. Odporucam, ak ma niekto problem s otvorenymi ranami.
@karinuska22 dakujem za skoru odpoved 🙂 prirodne lieciva mi nepomahaju mam v sebe 800 ks womenzymu a beriem aj ine enzymy. Dokonca mi vyrobili speci serum na stafylokoka na hagoch. Som z pp a kvoli malej nejdem do mt ani do sace. Teraz chodim na preplachy kazdy 2 den a chodit mimo by som uz nezvladala ☹ inak ja si myslim ze to nie je s tumor len to tak pomenovali aby mali diagnozu. No dik za dr. Mozno pri nom raz skoncim.
@dorotka66 fuha, to je strasne. Ja som sa trapila 2 roky. Stafylokoka mi znicil citricidal ale ty to aj tak nemozes, ak kojis. Bola si s tym u chirurga?

@didulienka11 ja som dostala prave dnes prvu M...dokonca o 2 dni skor ako zvycajne, co ja mam stale cyklus ako hodinky...ale ja mavam vzdy bolesti a vcera ma uz zacalo pobolievat a som sa najprv aj obavala, ze ci to jazva odrazu boli ci co, lebo som vcera s malym bola vonku a dost som za nim behala ked siel na bicykli..tak som si uz aj vycitala, ci som to neprehnala..a vecer ma zacali az krize boliet..tak mi to vystrekovalo..ale uz potom ma napadlo ze ci nie kramy, a dnes prisli..a uz je dobre...ako zvycajne..tak som sa upokojila 🙂
Ale je to zazrak ako sa to telo dokaze rychlo zregenerovat..ako sa ta jazva zrastie...prve 2-3 dni to tak hnusne bolelo a tyzden po operacii uz som ledva vedela, ze nieco bolo...🙂