icon

Seknutie pri lopatke

20. feb 2025

Prosim poradte nieco.
Rano ma zacalo boliet pri lopatke, vystupnovalo sa to tak, ze pri kazdom hlbsom nadychu ci rychlejsom pohybe vidim hviezdicky. Dala som si rano novalgin, nepomohol, o par hodin Aulin. Tiez ziadny zazrak. Uz nemam nic. Niesom doma, neviem ist ani k svojej fyzio ani k orto.
Lezim na ele. vankusi a vystreluje mi to do ramena a ruky, taha ma az po krk.
Nikdy sa mi to este nestalo... vacsinou ma seknu krize...

strawberry0797
20. feb 2025

Mne pomohlo, ked mi to niekto jemne masiroval (hladkal) hrejivym konopnym kremom s kapsaicinom (mam Kamzika, ale je ich na trhu vela). Tym teplom a hladkanim ten sval sam povolil. Tiez si daj magnezium a Guajacuran moze tiez pomoct.

autor
20. feb 2025

@strawberry0797 dala som si bkomlex a magnezko, nasla som tu este dolgit. Masaz som zvazila, ale tu v okoli neviem nic dostupne najst takto na rychlo... necham muza nech ma pomasiruje prinajhorsom 🫣 a poslem ho do lekarne po tu hrejivu mast.

viestta
20. feb 2025

Nahrievat uteraky na radiatore a prikladat

tanyan
20. feb 2025

Ak si to vieš zariadiť (transport), tak na najbližšiu pohotovosť - dostaneš injekciu a začne sa to zlepšovať. Takto sa budeš trápiť zbytočne dlho.

strawberry0797
20. feb 2025

Na masaz by som s tym nechodila, len k fyzioterapeutovi. Ti to vedia uvolnit.

zabka79
20. feb 2025

Toto mavam casto...guajacuran a milgama...ten el.vankus je super , masaz urcite teraz nie

autor
20. feb 2025

Dakujem kocky! Hladala som nejaku odbornu masaz, ale vsetko obsadene.
Je to trosku lepsie, ak sa to zajtra nezlepsi, mozno skocim aj na pohotovost. Ale snad to prejde coskoro 😉

danielahamar
20. feb 2025

Ja mám doma niečo taketo a raz začas si pomasirujem od krku po panvu. Ležím na tom a chodím hore dole. Ak mám niečo vyhodené, dá za to späť hneď

autor
21. feb 2025

@danielahamar to mam aj ja, ja chodim na rehabky s krizami, a tymto si masirujem nohy. Skusala som aj par cvikov na uvolnenie, ale len s tazkostami 🫣

danielahamar
21. feb 2025

Treba sa to naučiť😉 mne to ukázal môj synator, že si tak uvoľňuje chrbát😅

autor
21. feb 2025

@danielahamar mne ukazala fyzio co s tym mam robit podla toho co sme riesili v tej danej chvili 😉 v mojom pripade si mam valcovat nohy aby som aktivivala svaly pred cvicenim cvikov na vpadnuty clenok a zle postavenie. Urcite sa s tym valcom robi kadeco ☺️