Sertralin - zlé skúsenosti
Píšem sem už druhý krát chcem sa zas opýtať ci ma niekto zle.skuseninsti beriem.to uz 4 týždeň a stav mám horší ako.pred tým ako som.ich brala oveľa. Beriem.len polku z 50tky. Ale doktor mi vraví ze to mam.brat ale asi to chcem vysadiť vôbec nemám s toho dobrý pocit.
@karinaaaa Ahoj, sertralin je dobrý liek, nemusí sadnúť každemu, ale tento liek je jeden z najlahsích antidepresiv SSRI a s najmensím poctom neziaducich učinkov, aj ked na letaku su vypisane vsetky možné. Skus ho este uzivat, castokrat je na zaciatku liecby zhorsenie stavu, skus este vydrzat.
Moja skusenost je, ze z liekov Ti nema byt zle. Aj ja beriem sertralin a predtym eliceu, obe mi zaucinkovali hneď, ale potom zas uz necitim nejaky ucinok, ani neviem ze co s tym, proste ich beriem, a je mi luto, ze ich musim brat. Raz mi dali nespravne lieky a ja hlupa som ich brala, ze asi my ma byt zle, fakt mi bolo strasne psychicky zle a ja som trpela dva mesiace na smrt a odvtedy mam aj zmenenu povahu aj postavu. Ako mi ich ina dr vysadila, prestalo to. Ale moja skusenost je ze po psychiatrickych liekoch ma byt urcite zlepsenie.. Ani sami lekari nevedia zmerat pomer serotoninu..dopaminu ..latky v mozgu, takze sto ludom pomozu, inemu nemusia, je 50 inych liekov co Ti mozu predpisat..teda ak nie si tehotná. Tehotnym tiez davaju sertralin.
@sslobodnamama777 Mäžem vedieť prosím s akými liekmi mas zlu skusenost a mas pocit ze Ti zmenili povahu? Lebo ja mam teraz nejake tazkosti podobne. Dakujem za odpoved
@iriska13 a frontin ma tie vedlajsie ucinky lepsie?
@janulka182 nezbadali sme žiadne, maminke sadol, čo som nesmierne rada, lebo fakt bola zle na tom...berie ho už dva roky, teraz už len viacmenej na spanie, aj to len polku a v pohode....
@iriska13 fuuuuu, dva roky?
@iriska13 a ten sertralin brala ako dlho?
@janulka182 ano, už dva roky....Sertralin ked začala, tak dva týždne ho brala a dosť....
@iriska13 a co na to jej lekar, ze ho ma uz dva roky?
@janulka182 chodí pravidelne na kontroly, normalne jej ho predpíše....
@iriska13 no parada.
S frontinom starší človek už nemá čo stratit, preto to lekari ani neriesia a predpisuju ho takto dlhodobo, ale urcite nie mladej žene, ktorá má este minimalne pol zivota pred sebou. Určite lepsie sa vysadia antidepresiva ako frontin, stači vidiet, kolko je na psychiatrii ludi na odvykacke od benzodiazepaminoch- frontin, lexaurin, neurol
@iriska13 no je to benzac... heroin slusnych ludi. pri vaznych poruchach sa ma uzivat max 8 mesiacov. je navykovy. pri starsich ludoch pozor na pady a na spomalenie srdcoveho rytmu. na spanok by mohla brat tvoja mamina aj ine veci. nie benzace. predpisuje jej to psychiater alebo vseobecny? treba postupne velmi jemne vysadzat
@sida447 presne tak. mam kamosku, co bola dlho zavisla. neviem, ci to este rozchodi.
@iriska13 a hlavne, sertralin su antidepresiva. pre ich ucinok je potrebne ich uzivat minimalne mesiac. prve ucinky sa dostavia po 6 tyzdnoch. zhorsenie stavu na zaciatku liecby je normalne. frontin je navykovy oblbovak. takze tym, ze si mamine vyhodila prve lieky, si jej veru nepomohla
@janulka182 verím lekárovi, som vdačná, že maminke pomáha, píšem , že berie len polku z tej slabšej verzie , aj to len večer, inak si nan ani nespomenie....takže nevidím dovod na paniku....
@iriska13 ak veris lekarovi, preco si ty vyhodila prve lieky?
Mojej znamej tiez psychiatricka predpisovala niekolko rokov lexaurin, neuveriteľne, ale lekari to robia. Nieje psychiater ako psychiater. Potom ked to vysadzala presla si peklom a aj tak musela ist na antidepresiva.
to je ten odpor a predsudky ludi voci ADckam. pritom ukludnovaky papaju ako lentilky.
@iriska13 ja to beriem asi 4 týždeň 5 a zatiaľ 3 týždne mi je hrozne beriem to na tetaniu a na panicke zachvaty.. mávala som.to ale nie až tak .. ale rozhodla.som sa ísť stým po roku psichiatrovi lebo mi nerobilo dobre ísť medzi ludi.
Lenže už tri týždne sa mi moc točí hlava take závrate a aj zachvaty mávam dost. Dnes doktor povedal ze mam.pit veľa vody ale pijem aj 3l denne a aj tak tak sa obávam neviem ci to mam vysadiť. Som už zúfalá.s toho
@karinaaaa prve zlepsenie ma nastat po 6tyzdnoch. skus este chvilu vydrzat.
@karinaaaa a zhorsenie na zaciatku je normalne.
@janulka182 je to hrozne nemám.skusenost zatiaľ.som.take nebrala nič som.bolq dosť proti len uz by som.chcela.zacat normálne žiť tak vravim.zacnem.to brat ale mam.obavu to aj vysadiť uvidim teda skúsim.este
@karinaaaa Mohlo sa aj viac rozbehnút ochorenie, 25 mg sertralinu je velmi malo na to, aby si mala take stavy, pri tomto lieku sa ide niekedy az do 200 mg a je dobre tolerovatelny. Ked uz sme ale pri tom frontine, kludne si nim mozes takto na zaciatku liecby pomoct a uzivat ho v tazkych chvilach teraz, myslim ze sa moze pod dohladom lekara max. 6 mesiacov, Vdrz este, mozno treba davku zvysit, ja uz som si presla kadečím, už som neverila a zrazu sa polepšilo...ale pomož si tým frontinom ak u nevládzeš, na toto obdobie vie pomôcť
@karinaaaa sertralin je dobry a slabsi, ak si mlada alebo v strednom veku do tazsich AD by som nesla. Brala som sertralin 2,5 roka, potom pauza asi 2 roky ateraz ho beriem znovu 1,5 roka. Musi telo nabehnut nato, co je cca 4-6 tyzdnov. Mne to zjednodusene dr vysvetlila tak. Ze ti to ma v tele ten liek pomoct vysielat signal, pokoja, kludu, stastia do mozgu a telo sa uz same potom prisposobi, byt v pohode.Preto potom znizit davku sa moze, ale ta 50 mg je taka normal slaba.
Brala si vacsiu davku aj?
Ja som mala ataky, zachvaty placu a strach z ludi, pomohol. Ale na spanie to moc nieje liek podla mna.
@lucmirka124 spanok sa casto sam upravi po zlepseni celkoveho stavu, ak to nieje konkretne nejaka porucha spanku-chronicka nespavost
@lucmirka124 ja mam 50 ale beriem zatiaľ.polku lebo šok brala celú ale zle bolo.somnou doktor mi povedal.ze.teda.polku a dnes na kontrole ze celú aj keď mi stále byva spatne tak ale neviem.ci to zvysim lebo tie tocaky hlavy a.trpnutie proste tie zachvaty ataky mam.stale.to.som takto až nemala preto sa.obavam aj keď nikomu v okolí tie lieky zle nerobili. Mam.len 25 silnejšie lieky.urcote nechcem.

@karinaaaa maminke to predpísal dr. a ja som jej to zahodila...ked som čítala nežiaduce učinky, tak som jej to zakazala brať...má teraz vybavený Frontin a ten je ovela ovela lepší....