Šiesta choroba u dospelých

himedzi
9. feb 2023

V utorok som dostala vysoké horúčky, do 40, strasne ma bolelo hrdlo, svaly. Horúčky som mala aj v stredu, celý deň, nic nepomáhalo a dnes som sa cela osypala. Hlavne brucho, hrudnik, ruky a hroze ma pichaju dlane, ako pri popalenine. Teploty ustúpili. Môže to byť 6 choroba, aj ked uz som dospela?

kiki68
9. feb 2023

@himedzi ano, moze, dospelaci mozu mat este horsi priebeh a vysev moze velmi boliet. To viem od rodicov zo skolky, ja som mala iba tie 40tky horucky minimum bodiek, ale bolo mi hrozne a bola som tehu k tomu.

maminecka266
9. feb 2023

presne tak, dospelaci to znasaju ovela horsie. neviem si inak ani predstavit, ako by som sa v takom stave starala o maleho, to musi byt riadny zahul. cize vek v tomto ozaj nezohrava rolu.

lydiasabolova
9. feb 2023

ja by som povedala, že to si skôr schytala chorobu ruka noha ústa nie šiestu

ivangeline
9. feb 2023

No ja nvm...ale moje 3 deti mali 6tu chorobu a ja nie.

himedzi
autor
9. feb 2023

@lydiasabolova tam je tiež výsev a mravcenie v dlaniach? Nemôžem nich chytiť do rúk. Tak to boli

lydiasabolova
9. feb 2023

tak moje deti mali 6.chorobu už 2x.. hrdlo ich nebolelo a my dospeláci sme to nechytili ani raz.. ale keď dostali ruku nohu ústa, boleli ich hrdielka riadne, dva dni nejedli poriadne plus výsev no a tým, že je to vysoko nákazliva choroba, ochoreli sme aj my s mužom aj celá rodina svokrovcov, lebo švagriná bola vtedy pomáhat.. ja som skončila najhoršie, 40 horúčky, bolesť hrdla 2dňová, nejedla som skoro vôbec.. my sme nemali výsev, tak ťa nediagnostikujem na 100% , ale bolesť hrdla, 40tky a mravčenie dlaní určite nebude 6. choroba

kiki68
9. feb 2023

@lydiasabolova a nie je ruka noha usta nahodou ludovy nazov pre 6 chorobu? Podla toho, ci som citala je to to iste.

lydiasabolova
10. feb 2023

@kiki68 nie, nie je to to isté

kiki68
10. feb 2023

@lydiasabolova u nas v Rakusku sa to takto nedeli, ja som bola v tom , ze 6 je Hand/ Mund / Fuß. Pravda je, ze dospelaci mozu dostat tieto choroby od deti tak ci tak. Nakolko za nasich cias myslim este niektore neboli rozsirene.