icon

Silná menštruácia - kedy ísť k lekárovi?

17. júl 2021

Dievcata, idem si po rychlu radu, mam uz po 30tke takze mam uz nieco odmenstruovane, ale toto sa mi este nestalo, ze od rana nestiham menit vlozku, no prudom a vela.... je taky stav na pohotovost, ci je to len skratka silnejsi menzes..? Nechcem pretazovat system 😁 len sa zacinam uz trosku desit..

janka_23
17. júl 2021

A kolky deň máš menzes? Ja mávam druhý tretí deň tiež brutálne silné ale ešte nikdy som na pohotovosti nebola 🤷🏼‍♀️

autor
17. júl 2021

@janka_23 treti, ved to, ze ja vien ze su aj silne menstruacie, tak nechcem panikarit, ale ja na treti uz nemavam silne a hlavne vobec nie taketo silne, este som take nemala.. ;-/

janka_23
17. júl 2021

Tak skus ešte počkať a ak to do večera neprejde tak chod k lekárovi. Nemala si nejaký problém? Prechladnutie, mykozu, nevysadila si antikoncepciu?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
17. júl 2021

Ak to ide prudom a nestihas vlozky, radsej chod na pohotovost. Stalo sa mi raz to iste, tiez som si hovorila, ze radsej nejdem nikam a vydrzim to doma. Potom som odpadla na wc a museli mi volat zachranku - vysetrenia ukazali, ze mi praskla cysta, o ktorej som ani nevedela.
Ak si nie si ista, pred navstevou pohotovosti tam skus zavolat a uvidis, co ti povedia.

autor
17. júl 2021

Nie nic mi nebolo, ved preto aj pisem, skusim to C, a ano takto praskla cysta aj znamej, preto trochu panika, ale tak preto sem pisem, lebo nechcem byt u lekara za trapku, tak som asi chcela len citat, ze den - den a pol je to ok, alebo co s tym, lebo taky saleny menzes ja nepoznam...dakujem za odpovede vsetkym ❤️

zdena1990
17. júl 2021

Ascorutin ak máš doma si daj

kiki68
17. júl 2021

Chod na pohotovost. Takyto vykyv po 30tke neni uplne ok. Podla mna tam rupla nejaka cysta s tym a ide to von. Jeden ultrazvuk neublizi a moze dost objasnit veci.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
17. júl 2021

Ja som citala, ze ak sustavne pretecie vlozka za hodinu, ze toto je stav na urgentnu navstevu lekara.

fiafia
17. júl 2021

Ja by som minimalne na tu pohotovosť volala. Ak to nebýva bežné čo píšeš,že nie tak to môže znamenať problém. Moja kamoška mala raz tak silnú a nepovedala nikomu o Tom až ju našli odpadnutu na záchode. Prišla týmto spôsobom o dosť krvi a mala na malé.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
midori123
17. júl 2021

Presne takto mi praskla cysta o ktorej som samozrejme ani len netusila. Nie je to sranda. Chod na pohotovost. Radsej 2x hoci aj zbytocne, ako raz, ale neskoro

dupinka
17. júl 2021

Určite to netreba podceňovať. Daj si Cčko alebo Ascorutin. Ak sa to neupravi a idú z Teba veľké kusy, tak kontaktuj lekára. Oddychuj, aby si niekde neodpadla.
Aj keď to prejde, určite to rieš. Podobné som mala a musela som nasadiť HAk + železo na anémiu.

janetinka27
19. júl 2021

ja som raz zacala takto krvacat, najprv vecer len normalne, ale v noci brutalne, iba sa to lialo, volala som 112 a povedali, ze treba ist na pohotovost, bud sanitka alebo s doprovodom. manzel ma zaviezol, tam sa tvarili, ze niektore zeny to tak maju normalne. ale bol to mlady doktor, mladsi ako ja, spraval sa slusne. do rana sa to zmiernilo.

potom som asi o pol roka bola u gyn, mala som vysoku sliznicu. este v ten den som dostala MS a v noci brutal prudy krvi, isli sme teda zasa na pohotovost, bola tam ina doktorka, len ma zbadala na chodbe, uz mi vycitala, na co som dosla, ze ci akoze idem zomriet, ze niektore zeny to tak maju kazdy mesiac bla bla, a opakovala mi to este minimalne 5x pocas vysetrenia. cely cas mi davala najavo, ze pohotovost je tu pre zivot ohrozujuce stavy a ja len krvacam. potom mi pichli injekciu a sla som domov. po injekcii krvacanie bolo ovela miernejsie. od jesene mavam taketo silne MS aj napriek hormonom, ktore uzivam, chodim ku gyn ako na klavir, ale aj tak proste lejak, museli sme uz doma vyhodit aj nejake tie koberce, v praci je to tiez neprijemne, spotreba vloziek je obrovska, potrebovala by som jednoducho vlozkovy skafander 😂

pocas MS beriem 3x denne 2 tbl ascorutin, ale najlepsie pomaha naozaj caj z pastierskej kapsicky, ako tu je aj vyssie spomenute. len ten zihlavovy caj k tomu? ja som vzdy myslela, ze zihlava je na riedenie krvi
@hazelgracegus

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
19. júl 2021

@hazelgracegus dakujem za tip, skusim si to kuknut a vyskusala by som aj zihlavovy. no presne, ono to nie je normalne, najma ak pride k dr zena a povie, ze sa jej to stalo prvykrat, urcite treba spozorniet. ale niekedy sa doktori tvaria, ze ine zeny to tak maju. niektore zeny naozaj maju silnu MS, ale u inych zien to moze signalizovat aj vazny problem.

tncka
19. júl 2021

Ja som takto skoncila na transfuzii. Nepodcenuj to.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
19. júl 2021

@hazelgracegus viem o com hovoris 😂 mne tak dokonca kamoska povedala, ze "moj brat ti odkazuje..." proste nechapali, ze nemozem niekam ist, lebo MS. tak uz ked sa aj jej brat lepsie do toho rozumie, tak potom uz neviem 😂

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
19. júl 2021

@hazelgracegus dakujem, podobne, aj tebe nech sa MS zmierni a nech poslucha 😀

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená